Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Audi A1 Sportback pentru 2019, prețuri de la 20.000 de Euro

Noul Audi A1 Sportback pentru 2019, prețuri de la 20.000 de Euro

Publicat în data de: 30 Iunie 2018
Categorii: Audi, Facelift, Stiri.
 

În anul 2010, a fost lansat un model Audi absolut nou, luând forma seriei A1. Acum se aliniază la start cea de-a doua generație a acestui model de succes. Noul Audi A1 Sportback este caracterizat de designul său deosebit de dinamic.foto-noul audi a1 sportback pentru 2019 preturi de la 20000 de euro
Este partenerul perfect în mediul urban, fiind totodată foarte potrivit și la drum lung. Cu sistemele sale de infotainment și de asistență la nivelul automobilelor de talie mare, A1 Sportback oferă conexiuni optime cu lumea digitală. Liniile noi de design oferă numeroase variante de personalizare.

A1 Sportback a crescut semnificativ în lungime, cu 56 milimetri, având acum 4,03 metri. Dar lățimea a rămas aproape aceeași, de 1,74 metri. Înălțimea modelului de nouă generație este de 1,41 metri, iar cu antenă de 1,43 metri. Ecartamentul lat și consolele scurte accentuează caracterul sportiv al modelului. Secțiunea frontală distinctivă este dominată de grila Singleframe lată și poziționată în partea de jos, precum și de elementele laterale care sugerează prizele de aer. Sub marginea capotei motorului se află două fante înguste, integrate în design ca un omagiu adus modelului Sport quattro, legendara mașină din 1984 a mărcii.

Cu dotările S line, Audi accentuează mai puternic caracterul sportiv al automobilului, adăugând numeroase detalii specifice. Printre acestea se numără prizele mai mari de aer, decorul adițional de pe pragurile portierelor, o fantă centrală alungită, sub capota motorului, precum și aripa mai mare din spate. Motorul cel mai puternic poate fi recunoscut și datorită terminațiilor duble ale sistemului de evacuare.

Pentru noul A1 Sportback sunt oferite, spre alegere, zece culori exterioare. Plafonul mașinii compacte poate fi finisat opțional într-o culoare contrastantă, de la pilonul A la eleronul plafonului. Carcasele oglinzilor exterioare, marginile laterale ale spoilerului frontal și pragurile laterale sunt, de asemenea, disponibile în culori contrastante.

În mod special se evidențiază modelul Edition, care are la bază versiunea de echipare S line și este disponibil încă de la lansarea pe piață a modelului. Această variantă specială de echipare evidențiază limbajul aparte de design al modelului A1, prin diferite detalii contrastante. Jantele mari, de 18 inchi, cu finisaj într-o nuanță elegantă de bronz, alb sau negru conferă modelului accente pline de forță. Folia cu inelele Audi aplicată pe partea laterală a mașinii este disponibilă și în nuanța jantelor. La fel ca la legendarul Audi Sport quattro, atât farurile, cât și blocurile optice spate cu LED sunt închise la culoare. Inelele Audi din grila Singleframe a radiatorului și înscrisul cu denumirea modelului din partea din spate a mașinii sunt negre.

A1 Sportback se distinge și prin structura modulară a liniilor de echipare. Astfel, este asigurat un grad deosebit de ridicat de flexibilitate. Pentru prima dată, clienții pot combina după cum doresc liniile de echipare exterioare cu cele interioare.

În funcție de lina de echipare (basic, advanced sau S line), elementele de la exterior sunt disponibile în diferite configurații. Pachetul de design black completează totul cu accente atractive adiționale. Adăugând liniile de echipare "Interior advanced", "Interior design selection" și "Interior S line", Audi le pune la dispoziție clienților numeroase opțiuni de culori și de materiale.


"Cel mai sportiv interior al clasei compacte!" Acesta a fost obiectivul declarat al echipei de design. Astfel, interiorul este orientat spre șofer și are un design atractiv personalizabil. Privirile vor fi atrase mai ales de unitatea compactă și sportivă în care sunt unite gurile de ventilație și panoul de instrument. Toate comenzile și ecranul tactil MMI opțional sunt orientate spre șofer în manieră accentuată, conferind astfel o alură aparte bordului.

Noul A1 Sportback este mult mai spațios, crescând astfel nivelul de confort al șoferului, pasagerului din față și pasagerilor din spate. În ciuda dimensiunilor exterioare compacte și a plafonului sportiv, adulții care iau loc în spate beneficiază, totuși, de suficient spațiu la nivelul capului, dar și al picioarelor.

Capacitatea portbagajului a fost mărită cu 65 de litri. Volumul uzual este de 335 de litri, iar cu scaunele din spate rabatate, spațiul crește chiar la 1.090 de litri. Înălțimea pragului portbagajului oferă, de asemenea, confort, fiind de 67 de centimetri.

Noul Audi A1 Sportback este optim pregătit pentru viitorul digital. Chiar și în versiunea de bază, în dotarea standard, sunt incluse volanul multifuncțional și panoul de instrumente complet digitalizat, cu afișajul de 10,25 inchi de înaltă rezoluție. Afișajul opțional Audi virtual cockpit, cu funcții extinse, prezintă în câmpul vizual direct al șoferului informații și funcții diverse, precum hârțile animate pentru navigație și grafica animată a anumitor sisteme de asistență.

Funcțiile de infotainment ale noului A1 Sportback provin din clasele automobilelor de talie mare. Sistemul radio MMI este inclus în dotarea standard și poate fi utilizat cu ajutorul butoanelor multifuncționale de pe volan și a ecranului complet digitalizat al panoului de instrumente. În configurația de vârf, sistemul de navigație MMI plus oferă un ecran tactil MMI de 10,1 inchi, care se integrează perfect în suprafața neagră, cu aspect de sticlă. La fel ca la smartphone-uri, toate comenzile pot fi introduse prin comenzi tactile. Comanda vocală de ultimă generație optimizează și mai mult dialogul între șofer și automobil.

Interfața Audi pentru smartphone-uri vă ajută să fiți mereu optim conectat la bordul noului A1 Sportback. Aceasta integrează smartphone-urile Android și iOS, folosind Android Auto și Apple CarPlay într-un mediu programat special pentru acestea în MMI și oferă 2 interfețe USB (1x USB-A, 1x USB-C cu sistem optimizat de încărcare). O altă opțiune, Audi phone box asigură o calitate optimizată a recepției cu suport LTE și încărcă smartphone-ul inductiv, conform standardului Qi.

Sistemele de asistență pentru șofer oferite de Audi A1 Sportback provin, de asemenea, din clasa modelelor de talie mare, care ajută la menținerea mașinii compacte la o distanță optimă fată de mașina din față, pentru a-i facilita șoferului sarcina de a menține mașina pe banda de rulare și pentru a-l ajuta la manevrele de parcare.

Motoarele puternice vor oferi șoferilor de la volanul noului Audi A1 Sportback clipe de reală plăcere, atât când vor alerga prin oraș, cât și în excursiile de weekend. Gama include motoare TFSI eficiente, cu puteri de la 70 kW (95 CP) la 147 kW (200 CP). Toate propulsoarele beneficiază de supraalimentarea cu turbină, injecție directă și de filtru de particule.

La lansarea pe piața din România, vor fi disponibile trei motoare: 30 TFSI, adică un motor cu trei cilindri și capacitatea de 1,0 litru, generând 85 kW (116 CP), precum și motorul 35 TFSI de 110 kW (150 CP), cu cilindreea de 1,5 litri și patru cilindri, plus sistemul de eficientizare a consumului, Cylinder on Demand (COD) și 40 TFSI de 147 kW (200 CP), cu un cuplu de 320 Nm. La scurt timp după aceea, va fi introdusă și motorizarea de bază: 25 TFSI de 70 kW (95 CP).

Audi oferă pentru toate motoarele o transmisie manuală sau una automată S tronic cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Excepție face doar 40 TFSI, care are ca dotare standard transmisia S tronic cu șase trepte.

Noul Audi A1 Sportback va putea fi comandat începând cu vara anului 2018 și va fi lansat în Europa în toamna anului 2018. Prețurile pentru Germania încep de la 20.000 de euro.

 
 
Citește și:
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Audi lansează în România Q5 TFSI e quattro, de la 47.800 Euro ...04/02/2020
› Audi RS Q8, cel mai sportiv model din gama Q ...22/12/2019
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Renault lansează Noul Clio 2020, în România de la 10.000 Euro ...24/11/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.