Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noua Skoda Fabia pentru 2018, design împrospătat și tehnologie înnoită

Noua Skoda Fabia pentru 2018, design împrospătat și tehnologie înnoită

Publicat în data de: 12 Martie 2018
Categorii: Skoda, Auto-show, Facelift, Geneva.
 

Skoda prezintă modelul Skoda Fabia facelift la Salonul Auto de la Geneva din 2018. Producătorul auto ceh și-a actualizat modelul său de succes din segmentul automobilelor compacte cu detalii noi de design și numeroase inovații tehnice.foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita
 ›Galerie foto:
foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita
foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita foto-noua skoda fabia pentru 2018 design improspatat si tehnologie innoita
Alături de secțiunile exterioare din față și din spate, a fost actualizat și interiorul. Skoda Fabia dispune acum de faruri cu LED și de blocuri optice spate cu LED, precum și de sisteme de asistență adiționale. Skoda Connect și gama extinsă de dotări și funcții Simply Clever desăvârșesc calitatea și confortul călătoriilor.

Designul modificat al barelor de protecție din față și din spate, precum și farurile și proiectoarele de ceață cu formă nouă asigură un design atractiv. Pentru Skoda Fabia sunt disponibile pentru prima dată farurile cu LED și blocurile optice spate cu LED. Gama extinsă de jante din aliaj ușor disponibile pentru hatchback include, alături de alte dimensiuni, și un model de 18 inchi. Panoul de instrumente cu design nou, bandourile decorative noi de pe bord și scaunele cu tapițerie în două nuanțe conferă interiorului rafinament.

Extinzându-și gama de sisteme de asistență pentru șofer, Skoda AUTO a transferat din nou tehnologia de ultimă oră din clasele auto superioare, în clasa automobilelor de talie mică. Asistentul Blind Spot Detection avertizează șoferul când în unghiul mort se află alte vehicule sau când din spate se apropie rapid alte vechiule pe șoselele cu mai multe benzi, iar sistemul Rear Traffic Alert monitorizează ceea ce se întâmplă în spatele propriei mașini și avertizează șoferul în cazul riscului de coliziune la deplasarea în marșarier. De asemenea, acum va fi disponibil și sistemul Light Assist.

Noul sistem de infotainment Swing Plus dispune de un display de 6,5". Acesta permite, de asemenea, folosirea unor funcții de conectivitate, precum SmartLink+ sau conexiunea prin Bluetooth pentru smartphone-ul dumneavoastră.

Gama de dotări și funcții inteligente "Simply Clever" a fost din nou extinsă pentru Skoda Fabia. Opțional, partea din spate poate fi acum dotată cu două port-uri USB. Portbagajul poate fi echipat cu un covoraș opțional cu două fețe. În partea laterală a portbagajului versiunii Skoda Fabia COMBI găsiți o lanternă cu LED detașabilă.

Design: exterior dinamic și interior cu numeroase posibilități de personalizare
› Modificări la grila radiatorului, precum și la barele de protecție față și spate
› Faruri LED cu design nou și blocurile optice spate LED noi conferă și mai mult rafinament profilului automobilului acesta de talie mică
› Jante noi din aliaj, de 18 inchi, pentru modelul hatchback
› Skoda Fabia MONTE CARLO accentuează trăsăturile sportive ale modelului, oferind o secțiune frontală cu design nou. precum și eleron negru
› Gamă extinsă de noi tapițerii, inclusiv tapițeria Suedia pentru linia de echipare Style

Dimensiunile compacte, liniile marcante și limbajul dinamic de design definesc exteriorul modelului Skoda Fabia. Datorită designului nou al părților din față și din spate, precum și al noilor jante, automobilul de talie mică arată acum și mai dinamic. Începând de acum, FABIA facelift este disponibilă și cu faruri și blocuri optice spate cu LED, ca dotări opționale. La interior, gama largă de tapițerii și elemente de decor creează o ambianță proaspătă și elegantă. Panoul de instrumente cu design nou și spațiul de depozitare iluminat din consola centrală atrag în mod deosebit privirile.

Datorită părții din față cu design înnoit, Skoda Fabia își arată acum și mai clar nivelul superior de calitate. Bara frontală care este acum și mai fin creionată și lamelele verticale ale grilei radiatorului îi conferă mașinii și mai multă eleganță. Farurile pot fi comandate opțional cu LED-uri și afișează designul specific mărcii Skoda. Proiectoarele de ceață au fost, de asemenea, modificate, accentuând acum caracterul matur al părții din față a automobilului.

Blocuri optice spate cu LED și jante noi din aliaj ușor
Blocurile optice spate cu LED noi ale modelului Skoda Fabia evidențiază și mai mult forma literei C din designul lor. Bara de protecție din spate cu reflectoare integrate, de asemenea, accentuează eleganța mașinii. Și gama de jantele din aliaj ușor opționale a fost actualizată și semnificativ extinsă. Acum, Skoda Fabia este disponibilă și cu jantele din aliaj ușor de 18 inchi, model Vega (exclusiv pentru hatchback).

Combinațiile posibile de culoare permit o personalizare și mai amănunțită a modelului Skoda Fabia. Pentru modelul hatchback, plafonul, montanții A, oglinzile exterioare și jantele opționale din aliaj ușor Vigo de 16 inchi pot fi vopsite, la alegere, negru, alb sau argintiu.

Noi detalii la interior: moderne, de calitate superioară și practice
Interiorul modelului Skoda Fabia este de calitate superioară și foarte practic. Liniile de echipare Active, Ambition și Style, precum și versiunea MONTE CARLO oferă fiecare diferite variante de personalizare pentru interior, la care se adaugă numeroase dotări opționale. Tapițeria în două nuanțe și cusăturile contrastante de pe cotierele integrate în portiere conferă interiorului prospețime. Acum este disponibilă și combinația de tapițerie Suedia/material textil pentru linia de echipare Style. Pe scaunele sport opționale, această combinație Suedia/material textil este rafinată cu cusături roșii contrastante.

Decor nou pentru bord și panou de instrumente cu design nou
Gama de bandouri decorative pentru bord este acum și mai largă, iar panoul de instrumente impresionează cu noile instrumente rotunde de bord și cu afișajele noi, care pot fi citite acum cu și mai mare ușurință.

Geamurile cu acționare electrică au fost, de asemenea, optimizate pentru o utilizare mai facilă. Geamurile laterale pot fi acum complet deschise sau închise, la o singură acționare a butonului corespunzător. Când butonul este acționat cu presiunea potrivită, geamurile se închid sau deschid complet, fără să fie necesar ca butonul să fie menținut apăsat.

Skoda Fabia MONTE CARLO – stil și sportivitate
Caracterul sportiv al versiunii Skoda Fabia MONTE CARLO este accentuat de designul nou al părții frontale, precum și de eleronul negru din spate. Scaunele sport oferite pentru Skoda Fabia MONTE CARLO, de asemenea, îi subliniază dinamismul: sunt acoperite cu piele roșie/negru satinat carbon și sunt rafinate cu cusături contrastante albe. Benzile din plastic integrate în tapițerie sunt utilizate pentru prima dată la FABIA și creează un detaliu vizual extrem de atractiv. Capitonajul interior al plafonului, montanții A și consola centrală sunt negre. Interiorul versiunii FABIA MONTE CARLO mai este caracterizat și de bandoul decorativ cu aspect de fibră de carbon, precum și de cusăturile contrastante roșii de pe panourile ușilor și cotiera centrală.


Caroseria: o mașină spațioasă, în ciuda dimensiunilor compacte

› Dimensiuni compacte, spațiu generos
› Interiorul oferă suficient spațiu pentru cinci persoane, plus un portbagaj variabil
› Skoda Fabia dispune de unul dintre cele mai mari portbagaje din segment

Având dimensiuni compacte, Skoda Fabia poate fi condusă facil și confortabil în traficul urban. Interiorul generos, specific mărcii, oferă suficient spațiu pentru până la cinci ocupanți. Acesta este combinat cu unul dintre cele mai mari portbagaje din segment, astfel că Skoda Fabia devine un companion ideal pentru viața de zi cu zi, dar și pentru timpul liber.

Cu agilitatea sa și interiorul versatil, Skoda Fabia dispune de echiparea ideală pentru orice provocare. Datorită consolelor sale scurte, nici găsirea unui loc de parcare în centrul orașului nu ridică nicio problemă. Și totuși, în ciuda lungimii exterioare reduse, de doar 3.997 mm a versiunii hatchback și de 4.262 mm a versiunii Combi, FABIA oferă un interior de dimensiuni generoase.

Spațiu generos pentru cinci ocupanți
Spațiul generos, suficient pentru până la cinci ocupanți, arată imediat că FABIA facelift este și la interior o adevărată Skoda. Lungimea interiorului este de 1.674 mm, spațiul la nivelul coatelor atinge 1.401 mm în față și 1.386 mm în spate. Portierele din față oferă suficient spațiu pentru sticle de 1,5 litri, iar cele din spate pentru sticle de 0,5 litri.

Unul dintre cele mai mari portbagaje din segmentul auto compact
Interiorul modelului Skoda Fabia este versatil și datorită portbagajului spațios. Versiunea hatchback oferă minimum 330 l de spațiu de transport. Rabatarea scaunelor din spate, care pot fi fracționate 40:60 crește capacitatea portbagajului la 1.150 l. Datorită deschiderii largi, cu o lățime de 960 mm, portbagajul poate fi întotdeauna încărcat cu ușurință. Astfel, Skoda Fabia dispune de unul dintre cele mai mari portbagaje din segment.

Cu o capacitate a portbagajului între 530 l și 1.395 l, Skoda Fabia COMBI oferă un portbagaj chiar și mai mare. Cu hayonul cu deschidere largă, cu pragul cu înălțime redusă și cu lățimea deschiderii de 960 mm, chiar și obiectele mari pot fi așezate cu ușurință în portbagaj.

Noi sisteme de asistență și tehnologii sporesc confortul și siguranța

› O gamă largă de sisteme de asistență
› Tehnologie inovatoare din segmentele superioare
› Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert (versiunea de bază) și Light Assist extind gama de sisteme de asistență
› Faruri LED cu funcția AFS

Sistemele adiționale de asistență pentru șofer sporesc confortul și siguranța la bordul modelului Skoda Fabia. Mașina de talie mică face uz, de asemenea, de tehnologii inovatoare, disponibile de regulă doar pentru segmentele auto superioare. Farurile cu LED, disponibile pentru prima dată pentru Skoda Fabia, dispun de funcția adaptivă de control al luminii. De asemenea noi: sistemele Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert și Light Assist vă permit să conduceți acum Skoda Fabia în condiții de siguranță și mai ridicată și de confort sporit, în diferite situații din trafic.

Skoda Fabia facelift oferă o gamă completă de dotări de siguranță activă și pasivă. Printre dotările standard se numără sistemul electronic de control al stabilității (ESC), sistemul de control pentru frâna de motor (EBC), sistemul de control al tracțiunii (ASR), sistemul de distribuție electronică a forței de frânare (EBD) și asistentul hidraulic pentru frânare (HBA), funcția de frânare Multicollision Brake, diferențialul blocabil electronic XDS, sisteme de ancorare Isofix pentru două scaune pentru copii pe locurile din spate, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri și șase airbag-uri. Opțional sunt oferite tempomatul adaptiv Adaptive Cruise Control, camera video retrovizoare, senzori de parcare, asistentul Front Assist cu funcția City de frânare de urgență, detectorul de oboseală, asistentul pentru luminile de drum, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert (versiunea de bază), limitatorul de viteză și funcția de asistență la demararea din rampă, Hill-Hold Control.

Blind Spot Detect
Funcția opțională Blind Spot Detect optimizează siguranța la condusul pe șoselele cu mai multe benzi, precum și la depășire. Senzorii radar monitorizează în trafic zona din spatele și din partea laterală a mașinii. Pe oglinda exterioară se aprinde un LED pentru a alerta șoferul dacă în unghiul mort se află un vehicul sau dacă din spate se apropie un vehicul.

Rear Traffic Alert (versiunea de bază)
Rear Traffic Alert utilizează senzorii radar din spate pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în spatele mașinii la ieșirea în marșarier de pe un loc de parcare sau din drumul de acces spre curte. În cazul unui risc de coliziune, șoferul va fi avertizat prin semnale acustice și vizuale pe ecranul mașinii.

Asistentul pentru luminile de drum (High-Beam Assist)
Asistentul pentru luminile de drum reduce riscul de a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic pe timp de noapte. Când camera video frontală detectează autovehicule care vin din sens opus sau care se deplasează pe același sens în față, sistemul comută automat farurile pe luminile de întâlnire. Asistentul pentru luminile de drum este, de asemenea, disponibil pentru farurile cu halogen.

Farurile LED cu funcția AFS
Farurile opționale cu LED, disponibile pentru prima dată pentru Skoda Fabia, sunt oferite și cu funcția adaptivă AFS, care iluminează șoseaua în funcție de situația concretă. Astfel, farurile vor genera întotdeauna lumina ideală pentru deplasarea pe drumurile urbane, cele rurale și pe autostradă sau când vizibilitatea este redusă.

Farurile au fost, de asemenea, modificate. Versiunea de bază folosește farurile cu halogen H7 fără lentile pentru luminile de drum și cele de întâlnire. Acestea iluminează mai puternic decât versiunea de vârf a farurilor cu halogen folosite pentru modelul Skoda Fabia precedent. Luminile de zi utilizează patru unități cu LED. Datorită tehnologiei optimizate, noile lumini de zi ale modelului Skoda Fabia revizuit iluminează mai puternic. Farurile cu LED în versiunea de vârf au fost optimizate cu o nouă funcție Cornering pentru viraje. La virare, până acum, proiectorul de ceață ilumina drumul din viraj. Acum, această funcție este preluată de LED-urile integrate direct în far. De asemenea, toate becurile pot fi mai ușor înlocuite, datorită poziției lor optimizate.

Blocurile optice din spate cu design nou dispun, de asemenea, de tehnologie LED. Luminile de frână folosesc șase unități cu LED, iar stopurile generate de două unități LED au forma literei C, caracteristică mărcii. Ambele unități LED sunt acoperite cu o sticlă specială, sablată, care face ca suprafața iluminată să pară mai mare. Adițional, structura blocurilor optice din spate a fost optimizată cu elemente cristaline, de asemenea, caracteristice mărcii. Luminile de ceață sunt poziționate sub stopuri.

Infotainment și conectivitate: interconectarea sporește confortul și plăcerea condusului

› Noul sistem de infotainment Swing Plus dispune de un display de 6,5"
› Infotainment Online cu funcții extinse
› Servicii adiționale Care Connect pentru blocarea și deblocarea mașinii
› Posibilitate de conectare cu smartphone-uri și alte dispozitive, prin intermediul aplicației Skoda Connect
› SmartLink+ pentru integrarea dispozitivelor cu Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM și SmartGate

Sistemele de infotainment disponibile pentru Skoda Fabia impresionează cu conectivitatea perfectă și abundența funcțiilor. Acestea pot fi operate prin intermediul touchscreen-ului capacitiv, care are acum 6,5 inchi și face parte din sistemul de infotainment Swing. De asemenea, gama de servicii Skoda Connect a fost din nou extinsă.

Skoda Fabia facelift oferă o gamă și mai largă de sisteme audio și de infotainment. Clienții pot opta pentru sistemul audio Blues sau pentru sistemele de infotainment Swing, Swing Plus sau Amundsen. Sistemul de infotainment Amundsen dispune și de un sistem de navigație. În comparație cu sistemul de infotainment Swing, sistemul Swing Plus oferă și o conexiune Bluetooth și tehnologie SmartLink+.

Skoda Connect: mai mult infotainment, mai multă asistență
Serviciile online mobile cuprinzătoare Skoda Connect pot fi împărțite în două segmente: Infotainment Online și Care Connect și completează perfect gama de servicii de infotainment oferite. Serviciile Care Connect oferă asistență în diferite situații și sunt disponibile pentru sistemele de infotainment Swing, Swing Plus și Amundsen. Serviciul opțional de apel de urgență Emergency Call oferă asistență rapidă: Emergency Call (apelul de urgență) se activează automat când a fost declanșat un sistem de reținere, ca de exemplu un airbag. Serviciul poate fi activat, de asemenea, manual. Funcția Proactive Service îi permite șoferului să stabilească și să pregătească programările la service, în timp ce se află la drum. Sistemul Amundsen oferă adițional utilizarea serviciilor Infotainment Online. Serviciul Informații online din trafic este nou pentru Skoda Fabia. Acesta oferă în timp real notificări cu privire la zonele cu ambuteiaje.

Aplicația Skoda Connect permite șoferului să verifice de la distanță dacă geamurile și ușile sunt închise. De asemenea, oferă informații cu privire la numărul actual de kilometri parcurși, nivelul combustibilului sau autonomia rămasă (funcția Remote Access). Noua funcție Remote Lock/Unlock permite încuierea și descuierea de la distanță a automobilului dumneavoastră. Folosind aplicația, destinațiile de navigație pot fi trimise direct la sistemul de infotainment de pe computerul utilizatorului sau de pe smartphone-ul său.

Cu funcția Media Command, care este, de asemenea, nouă pentru Skoda Fabia, nu doar pasagerii din spate pot controla redarea fișierelor audio și video pe până la două tablete, dacă dispozitivele sunt conectate cu sistemul de infotainment Amundsen prin intermediul aplicației Skoda Media Command și prin WiFi.

O varietate foarte largă de funcții de infotainment, grație tehnologiei SmartLink+
Inovatoarea tehnologie SmartLink+ transformă Skoda Fabia într-un centru versatil de infotainment. Sistemul permite integrarea CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM și SmartGate în automobil. Gama largă de diferite servicii de infotainment poate fi utilizată conectând un smartphone și deschizând aplicația corespunzătoare.  
Simply Clever: dotări și mai practice pentru utilizarea în cotidian, dar și în timpul liber

› Două port-uri USB în spate
› Covoraș cu două fețe în portbagaj
› Portbagajul versiunii Combi este echipat cu o lanternă detașabilă cu LED

Dotările și funcțiile practice pentru un nivel și mai ridicat de confort și utilitate în viața de zi cu zi au evidențiat marca Skoda și sunt, desigur, oferite și pentru FABIA. Acum gama de dotări Simply Clever a devenit și mai largă.

Skoda Fabia poate fi acum echipată cu două port-uri USB pentru locurile din spate, pentru ca pasagerii de pe banchetă să-și poată, de exemplu, încărca sau alimenta smartphone-urile sau alte dispozitive.

Podeaua portbagajului modelului Skoda Fabia poate fi acoperită cu un covoraș cu două fețe. Dotările Simply Clever oferite pentru Skoda Fabia COMBI includ acum și o lanternă detașabilă cu LED în portbagaj. Bateria se încarcă automat când automobilul se află în mișcare.

 
 
Citește și:
› Skoda ENYAQ, primul SUV electric al mărcii ...16/02/2020
› Noua Skoda OCTAVIA pentru 2020: tehnologie mai avansată și design ...05/11/2019
› Skoda lansează noul SUV de oraș KAMIQ ...03/09/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Renault lansează Noul Clio 2020, în România de la 10.000 Euro ...24/11/2019
› Noua Skoda OCTAVIA pentru 2020: tehnologie mai avansată și design ...05/11/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.