Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noua Mazda6 și Mazda2 diesel dezvăluite la Frankfurt

Noua Mazda6 și Mazda2 diesel dezvăluite la Frankfurt

Publicat în data de: 11 Septembrie 2007
Categorii: Mazda, Auto-show, Stiri.
 

Mazda este prezentă la Salonul Auto de la Frankfurt cu două premiere mondiale: noua generație Mazda6 și motorizarea diesel pentru noua Mazda2. Ambele modele reprezintă o evoluție a filosofiei Zoom-Zoom lansată de constructorul nipon și sunt complet noi.Noua Mazda6
Una dintre noutățile acestei versiuni este reprezentată de motorul de 2,5 litri pe benzină, ce dezvoltă 170 de cai putere. Evoluția modelului se traduce atât prin elemente de design, cât și prin performanțele tehnice pe care noua Mazda6 le are pe cartea de vizită. Constructorii au realizat noul model în jurul a trei valori cheie. Este vorba despre un design emoțional și sportiv, o experiență exclusivă și un pachet de dotări și opțiuni versatil și aspectuos. Stilul și performanțele dinamice încântă și conferă senzația de kizuna – cuvânt japonez care semnifică o legătură emoțională puternică. Dimensiunile mai mari îi conferă mai mult spațiu la interior pentru un plus de confort cotidian. Materialele folosite și calitatea asamblării creează o ambianță plăcută pentru șofer și pasageri. Senzația din interior reprezintă un echilibru între stilul sportiv și spațiul confortabil. Caracterul practic este susținut de sistemul unic Mazda Karakuri, care permite plierea banchetei din spate prin acționarea unui singur dispozitiv.
În materie de siguranță, noul model completează sistemele clasice oferite de Mazda – ce includ discuri de frână de dimensiuni mari, ABS, controlul dinamic al stabilității (DSC), controlul electronic al tracțiunii (TCS) și asistența la frânare – cu noi dotări ce includ: sistemul de faruri adaptabile (AFS), senzori de parcare, câmp vizual extins, tetiere cu acționare activă, pedale de frână și de ambreiaj deformabile și măsuri extinse de protecție pentru pietoni.

Noua Mazda2 diesel
Mezina din gama oferită de Mazda se prezintă la Frankfurt în premieră mondială cu noua motorizare turbo diesel de 1,4 litri, care produce 68 de cai putere. Inovația acestui model este reprezentată de utilizarea unui nou tip de oțel, mai rezistent și mai ușor, care a permis reducerea greutății vehiculului cu aproape 100 de kg. Reducerea greutății a făcut posibilă reducere consumului și a emisiilor de CO2. Aerodinamica noii Mazda2 este una dintre cele mai bune din clasa sa. Coeficientul de rezistență este de 0,31, valoare care contribuie la asigurarea eficienței consumului și a stabilității la viteze mari.
Sistemele pasive de siguranță sunt bazate pe caroseria dezvoltată conform Sistemului Avansat al Mazda de Distribuție și Absorbție ale Impactului (MAIDAS), care reflectă energia impactului dinspre cabina pasagerilor. Siguranța activă include vizibilitatea crescută pentru șofer datorită designului eficient, ABS, EBD și asistență la frânare. Noua Mazda2 va fi disponibilă în România începând cu luna octombrie.

Mazda RX-8 ediție aniversară
Cu ocazia aniversării a 40 de ani de la punerea în vânzare a primului vehicul Mazda dotat cu motorul rotativ, constructorul japonez va lansa o ediție specială a modelului RX-8. De la lansare și până în aprilie 2007, Mazda a produs 1,97 milioane de motoare rotative, fiind singurul constructor auto care produce acest tip de motor. Mazda RX-8, model lansat în 2003, este dotat cu motorul rotativ RENESIS, acesta reprezentând rezultatul a 40 de ani de îmbunătățire și dezvoltare continue.

La Frankfurt, vizitatorii pot admira un exemplar din ediția aniversară RX-8. Modelul are componente speciale integrate în șasiu și caroserie, precum și accesorii noi la exterior și interior.


 
 
Citește și:
› MAZDA MX-30, model 100% electric, poate fi comandat și în România ...08/04/2020
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Noua Mazda CX-30, design elegant și atitudine îndrăzneață ...15/08/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.