Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noua generație Volvo S60 - primele detalii

Noua generație Volvo S60 - primele detalii

Publicat în data de: 16 Decembrie 2008
Categorii: Volvo, Auto-show, Concept, Stiri.
 

Cu câteva zile înaintea Crăciunului, Volvo a dezvăluit toate detaliile noului său concept S60, ce va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Detroit. Noul concept va sta la baza noii generații Volvo S60 ce va fi lansat în 2010.update 16 decembrie 2008:
Liniile de design în stil coupe ce au oferit modelului curent S60 prestanța deosebită sunt acum și mai pronunțate, pentru noua generație din 2010. „Designul sportiv oferă, cel puțin vizual, un condus entuziast, și vă pot asigura acum că noul Volvo S60 se va ține de această promisiune. Capabilitățile sale sunt mai bune decât oricare alt model Volvo. Tehnologiile mașinii vor ajuta de asemenea la un condus mai plăcut și mai sigur”, a spus Stephen Odell, președinte și CEO al Volvo Cars. „Exteriorul conceptului oferă câteva indicii clare asupra a ceea ce vor primi clienții noului S60. În interior, am fost și mai îndrăzneți, încercând să creăm o viziune a viitorului, pe termen lung”, a spus Steve Mattin, director de design.

Partea frontală a noului concept Volvo S60 se remarcă prin grila sportivă, în formă trapezoidală, flancată de farurile cu tehnologie LED. Privit din lateral, conceptul se remarcă prin linia acoperișului în stil coupe. Jantele cu care a fost dotat conceptul S60 sunt de 20”, cu pneuri low-profiles, special create.

Interiorul noului concept S60 este probabil punctul de atracție principal. Aici designerii Volvo au integrat o consolă centrală liniară, ce face legătura între pasagerii din față și cei din spate. Materialul folosit este cristalul, creat împreună cu o companie suedeză specializată în prelucrarea sticlei - Orrefors.

Noul concept Volvo S60 prezintă de asemenea și cele mai noi tehnologii în domeniul siguranței. Pe lângă alte sisteme, inginerii scandinavi au integrat un sistem de detectare a pietonilor ce se intersectează cu traiectoria vehiculului, iar în acest caz mașina poate frâna până la oprirea completă dacă șoferul nu răspunde la avertizări. Sistemele de avertizare împotriva coliziunilor și cel de detectare a pietonilor vor fi integrate în noul model de serie Volvo S60.

Propulsorul ales de Volvo pentru conceptul S60 are o capacitate de 1.6 litri în patru cilindri, ce folosește tehnologia GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) și dezvoltă 180 CP. În ciuda acestor performanțe, consumul mediu de carburant este de doar 5.0 litri/100 km, iar emisiile poluante ating valoarea medie de 119 g CO2/km.

Volvo va introduce în producția de serie tehnologia GTDi în a doua jumătate a anului 2009.

Update: 24 noiembrie 2008
„Noul concept arată o parte din viitorul nostru, și demonstrează că noul S60 va fi unul dintre cei mai buni competitori de segmentul CD premium,” a declarat Stephen Odell, Președinte și CEO Volvo Cars.

În prima imagine oficială a conceptului putem vedea că modelul are o siluetă inspirată de modelele coupe ce a fost caracteristică încă de la început generației S60. „Designul conceptului a fost proiectat pentru a fi în concordanță cu sportivitatea noului model,” a mai declarat Stephen Odell.

Linia alungită ca de coupe este combinată cu un nou contur pentru „șolduri” ce se întinde asemănător unui val, de la farurile din față până la stopuri.

„Acest concept duce ADN-ul nostru de design la un nou nivel. Este o abordare complet nouă, atât pentru stilul exterior cât și pentru cel interior.”

Original: 27 octombrie 2008
Piesa din cristal Orrefors ce va fi prezentată pentru prima dată la Salonul Auto de la Detroit, în luna ianuarie 2009. În noul concept, elementul central cu formă fluidă se va întinde de la consola centrală și până la scaunele din spate ale vehiculului.

„Arată aproape ca un val de apă ce se scurge din consola centrală și alunecă prin centrul mașinii. A declarat directorul de design Volvo Cars, Steve Mattin. Panoul de cristal dă impresia că plutește, și poate fi colorat în funcție de preferința șoferului datorită unor leduri invizibile. În cazul unui concept ai libertate de a putea pune în practică toată creativitatea și imaginația. Emblematica noastră alungire a consolei centrale a fost reinterpretată și a primit o nouă formă. După aceea îndemânarea celor de la Orrefors a transpus în realitate viziune noastră.”

Experții de la Orrefors au acceptat cu bucurie provocarea, iar rezultatul este unul dintre cele mai neobișnuite obiecte fabricate de companie, în istoria sa de 110 ani. Pentru a se încadra în standardele de rezistență, piesa finală este formată din 3 secțiuni.

„Piesa din cristal cu dimensiunea întreagă ce va face parte din arhitectura conceptului nu va fi folosită pe versiunea de producție a modelului. Însă deschide drumul posibilității de a folosi cristalul pe viitor, bineînțeles la o scară mi mică. Decizia noastră va fi luată în funcție de răspunsul clienților la această inovație. În acest proiect ne-am concentrat pe siguranță și ergonomie. Prin poziționarea panoului cu instrumente la același nivel cu monitorul pentru navigație, este necesară o simplă mișcare orizontală a ochilor pentru a schimba sursele de informație.”

 
 
Citește și:
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Noul concept Volvo Cars 360c: de ce să zbori când poți fi condus? ...08/09/2018
› Noul sedan Volvo S60, fără propulsie diesel ...20/05/2018
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.