Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Marii producători auto vor să investească în China

Marii producători auto vor să investească în China

Publicat în data de: 21 Aprilie 2008
Categorii: Statistici, Stiri, Auto-China.
 

Marii producători auto sunt interesați să investească tot mai mult în China, unde anticipează pentru acest an un nou record al vânzărilor, în condițiile în care cererea de pe piețele occidentale este afectată de probleme economice și creșteri de prețuri.foto-marii producatori auto vor sa investeasca in china
China este a doua mare piață auto la nivel mondial, iar companii precum Volkswagen, General Motors și Ford Motor dezvoltă operațiunile pe piețele emergente, pentru a compensa condițiile dificile de pe piețele din Europa și Statele Unite.

"Compania care se va dezvolta corespunzător în China va domina piața auto în următorii 25 de ani", a declarat directorul general al grupului american General Motors (GM), Rick Wagoner, la salonul auto internațional de la Beijing.

Vânzările GM în China au scăzut în primul trimestru, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile care au afectat livrările, dar compania s-a plasat anul trecut pe poziția a doua în regiune, în funcție de volumul producției.

"Anticipăm că vom avea un an bun, iar operațiunile vor crește în conformitate cu evoluția pieței", a apreciat preșdintele GM, Kevin Wale. GM anticipează pentru acest an o creștere de circa 16% a vânzărilor de automobile în China, de la 6,3 milioane de unități în 2007.

Constructorul american Ford Motors intenționează să construiască o a treia fabrică de asamblare în China, pentru a satisface cererea, la numai cinci ani de la intrarea pe această piață, în timp ce grupul german Volkswagen anticipează că va vinde în 2008 cel puțin un milion de vehicule.

Chrysler discută în prezent formarea unor companii mixte cu mai mulți posibili parteneri chinezi, inclusiv Chery Automobile, pentru a relua producția de vehicule în China prin fabrici proprii, a declarat directorul general al grupului pe zona Asia, Phil Murtaugh. Reprezentanți ai Chrysler au precizat că discută cu cei ai Chery modificarea unuia dintre modele mici, care va fi exportat din China.

Chrysler a anunțat în 2007 o colaborare cu Chery la producerea unui automobil subcompact care să fie comercializat sub brand propriu, pentru a reduce dependența de vânzările de camioane și vehicule sport utilitare. Discuțiile au stagnat însă, iar Chrysler a anunțat un acord în domeniul producției, prin care Nissan va construi, în 2010, un model subcompact în Japonia, folosind un proiect Chrysler.

Chrysler comercializează 12 modele de automobile în China, dar numai patru sunt produse local, de companii mixte operate de grupul german Daimler. Constructorul german a vândut anul trecut compania Chrysler către fondul de investiții Cerberus Capital Management.

Producătorii de automobile de lux precum BMW și Mercedes Benz vor să mărească la rândul lor vânzările din China.

Creșterea prețului carburanților a determinat mulți producători să se reorienteze către automobile mai mici, eficiente din punct de vedere al consumului energetic.
Astfel, Mitsubishi Motors dezvoltă un automobil low-cost, de circa 10.000 de dolari, pe care intenționează să-l comercializeze în China din 2010.

Mitsubishi Motors urmărește și dublarea capacității de producție la cele două fabrici de motoare din China la care deține participații minoritare de acțiuni.

 
 
Citește și:
› Vânzarile Dacia, cele mai bune din ultimii 10 ani ...20/01/2019
› Vânzările Kia au crescut cu 2,4% în 2018 ...06/01/2019
› Volkswagen, lider în România pe segmentul de mașini electrice ...05/12/2018
› Topul celor mai reușite 10 concepte de la Beijing ...23/04/2008
› Bugatti lansează Veyron și în China ...22/04/2008
› Ferrari On-to-One debutează la Beijing odată cu noul 612 Scagliet ...21/04/2008
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.