Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Lexus LS, IS și GS pentru 2010 - în premieră la Frankfurt IAA 2009

Lexus LS, IS și GS pentru 2010 - în premieră la Frankfurt IAA 2009

Publicat în data de: 18 Septembrie 2009
Categorii: Lexus, Auto-show, Facelift, Stiri, IAA-09.
 

Pe lângă noul concept Lexus LF-Ch, lansat în premieră mondială la Frankfurt, ce anunță un nou model premium pentru clasa compactă, producătorul japonez prezintă gamele revizuite Lexus LS, IS și GS, cu îmbunătățiri pentru 2010.Lexus lansează în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul LF-Ch, care ilustrează modul în care compania se raportează la piața europeană de înaltă competitivitate a segmentului automobilelor compacte de clasă premium.

Gama Lexus LS revizuită pentru 2010
Salonul Auto de la Frankfurt prezintă, de asemenea în premieră mondială, gama LS revizuită, ce încorporează îmbunătățiri ale designului interior și exterior, scaune redesenate, echipamente de ultimă generație și caracteristici sensibil îmbunătățite ale dinamicii condusului.

Unicul automobil cu propulsie integral hibridă din clasa autoturismelor premium de lux, modelul Lexus LS 600h poate fi identificat imediat drept nava amiral a gamei, datorită numeroaselor îmbunătățiri aduse la nivelul designului general al mașinii, al dotărilor și la sistemul Lexus Hybrid Drive. Reproiectarea propulsorului V8 de 5.0 litri al sistemului hibrid face posibilă încadrarea modelului în severele norme de poluare EURO V. În conjuncție cu indicatorul integrat în noul panou digital color al instrumentelor de bord, stilul de condus ECO asigură un mod de funcționare modificat, neliniar al accelerației și al funcționării sistemului de climatizare, pentru a maximiza eficiența energetică a vehiculului.

Pentru creșterea potențialului dinamic al navei amiral al mărcii, modelul LS 600h dispune acum de un tren anterior echipat cu discuri de frână ventilate de 380 mm, proiectate de Brembo SpA, ce sporesc performanțele dinamice ale acestuia.
Cu un design revizuit al caroseriei, modelul LS 460 dispune de un motor V8 de 4.6 litri îmbunătățit pentru a se încadra în normele de poluare EURO V. Un nou mod ECO Drive încorporează un indicator de condus ecologic, Eco Driving, și un indicator Eco Drive Range pentru a permite posesorilor modelului șofatul într-unul dintre cele mai ecologice și economice moduri posibile.

Sistemul opțional de suspensie pneumatica a fost revizuit pentru a îmbunătăți calitățile dinamice ale modelului LS 460. Software-ul sistemului de Suspensie Adaptivă Variabilă - AVS, ce gestionează ruliul vehiculului, a fost îmbunătățit, pentru un mai bun răspuns în timpul manevrelor de întoarcere.

Gama Lexus IS revizuită pentru 2010
Gama IS beneficiază de sisteme de navigație și audio îmbunătățite, de un nou pachet F-Sport; modelul sportiv IS F de înaltă performanță conține îmbunătățiri, fiind echipat acum standard cu diferențial cu alunecare limitată (LSD).

Pachetul F-Sport este disponibil pentru variantele IS echipate cu propulsoare diesel sau pe benzină, cu transmisii automate. Caracteristicile de design exterior includ un spoiler spate și jante exclusive de 18”, precum și o grilă a radiatorului preluată de la modelul IS F. Alte elemente preluate de la modelul super sport IS F sunt scaunele, volanul și levierul transmisiei automate.

Modelul IS F oferă îmbunătățiri substanțiale ale tracțiunii și stabilității în timpul manevrelor de viraj la viteze ridicate, ca urmare a instalării unui diferențial Torsen cu alunecare limitată. La testele de performanță efectuate pe Circuitul Internațional Fuji, modelul IS F echipat cu diferențial Torsen LSD a obținut un timp mai bun cu două secunde pe tur în comparație cu modelul echipat cu diferențial deschis, convențional.

Gama Lexus GS revizuită pentru 2010
Modelul GS prezintă sisteme audio și de navigație îmbunătățite, creșterea nivelului de siguranță, precum și noi culori ale caroseriei și interiorului. Caracteristicile de design specifice variantei hibrid a gamei GS, GS 450h, includ restilizarea grilei frontale, modificarea blocurilor de lumini posterioare și noul design al jantelor din aliaj de 18”.

Noul sistem de navigație Lexus HDD este disponibil acum pentru întreaga gamă. Acesta dispune de un puternic hard-disk cu o capacitate de 40 Gb HDD și cuprinde informații referitoare la întreaga Europă. Noul sistem dispune de un o hartă 3-D, de îmbunătățiri aduse sistemului de recunoaștere vocală și de un meniu de operare în 14 limbi (cu patru limbi nou introduse), incluzând și caractere chirilice.

De asemenea, disponibilă pentru întreaga gamă este si noua generație a sistemelor audio premium Lexus, Mark Levinson®, care dispune de potențial DAB. Acestea oferă atât conectivitate USB și prin mufă audio standard pentru controlul deplin al dispozitivelor digitale precum iPod, cât și conectivitate Bluetooth pentru telefoanele mobile, cu funcționalitate de streaming audio.

În plus, beneficiind de avantajele oferite de hard-disk-ul sistemului de navigație, sistemele audio Mark Levinson® dispun de facilitatea ‘Sound Library’, ce folosește tehnologia Compact Disc Data Base pentru a putea transfera și stoca fișiere audio în limita a 2000 de piese sau a 10 Gb.

 
 
Citește și:
› Lexus, cel mai fiabil brand auto ...04/05/2016
› Noul Lexus RX, disponibil și în România de la 48.450 Euro ...05/03/2016
› Lexus NX, avanpremieră la Iași ...01/10/2014
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...07/09/2020
› Hyundai dezvaluie primele imagini cu noul Tucson ...06/09/2020
› Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație ...06/06/2020
› "Drive the Change" - noul slogan Renault ...21/09/2009
› Volkswagen Golf 6 R - cel mai puternic Golf din toate timpurile - ...16/09/2009
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.