Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Lexus LF-Ch - concept hibrid în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt IAA 2009

Lexus LF-Ch - concept hibrid în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt IAA 2009

Publicat în data de: 10 Septembrie 2009
Categorii: Lexus, Auto-show, Concept, Hibrizi, Stiri, IAA-09.
 

Update! Lexus a prezentat primele fotografii oficiale ale conceptului ce va debuta la Salonul de la Frankfurt - Lexus LF-Ch. Modelul hibrid face parte din categoria compactă și promite să stabilească noi standarde în segmentul său premium.update foto live de la Frankufurt, 18 septembrie

update 10 septembrie
Conceptul Lexus LF-Ch prezintă o evoluție a filozofiei de design „L-finesse”. Cu rădăcini în cultura japoneză, expresia L-finesse reprezintă, în fiecare aspect al mașinii, nu doar armonia vizuală între interior și exterior, dar și armonia combinației dintre inginerie și tehnologie cu simplitatea funcțiilor, prietenoase cu utilizatorul.

Noul concept de clasă compactă afișează o nouă grilă a radiatorului, așezată deasupra spoilerului, ce reflectă balansul perfect între precizie și putere. Aripile sculptate ascuțit se suprapun peste spoilerul frontal, creând prizele mari de ventilație a sistemului de frânare și oferind conceptului LF-Ch o prestanță sportivă și agresivă. În spate se remarcă spoilerul integrat și designul blocurilor optice, cu lumini LED.

Principiile L-finesse continuă și în interior, unde o puternică simplitate este armonizată cu calitatea detaliilor create manual, ce oferă o atmosferă calmă, eficientă și elegantă. Planșa de bord asimetrică este îndreptată către șofer, oferind o ergonomie desăvârșită. Prin materialele folosite, precum pielea, aluminiul polizat și lemnul, se întărește tema armoniei ce contrastează cu bordul, panourile ușilor și scaunele. Designul scaunelor este inspirat de mobilierul de înaltă calitate, cu scheletul metalic la vedere. Precum fiecare model Lexus, ospitalitatea este principala caracteristică a experienței pasagerilor. Conceptul LF-Ch include numeroase posibilități de divertisment la bord, inclusiv un sistem de docking pentru iPhone, disponibil locurilor din spate.

Sistemul de propulsie hibridă a conceptului Lexus LF-Ch a fost creat pentru a livra cele mai bune performanțe clienților ce doresc un hatchback premium compact, la un consum minim de carburant. Beneficiind de tehnologia full-hybrid al sistemului „Lexus Hybrid drive”, mașina poate funcționa în modul EV, complet electric, permițând șoferului parcurgerea unor distanțe scurte în mediul urban, cu zero emisii poluante.

Datele tehnice nu au fost dezvăluite de producător, însă cu siguranță odată cu deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt (15-27 septembrie 2009), Lexus va oferi mai multe detalii despre noul concept LF-Ch, precursorul modelului de serie premium din clasa compactă ce va debuta în 2010.

update 1 septembrie:
Lexus LF-Ch este numele noului model premium hibrid din clasa compactă ce va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt. Alături de acesta la standul Lexus vor putea fi admirate și modelele LS, GS, IS și IS-F.

Conceptul Lexus LF-Ch este primul model hibrid din clasa compactă a producătorului japonez, având o caroserie practică în cinci uși. Beneficiind de modelul de operare complet electric, o facilitate cheie a sistemului Lexus Hybrid Drive, noul model LF-Ch va permite transportul cu zero emisii poluante în zonele urbane, conform comunicatului de presă dat astăzi de Lexus, alături de o nouă fotografie tip teaser.

Noi detalii și fotografii cu Lexus LF-Ch vor fi dezvăluite de producător pe 10 septembrie.

text original 17 august:
Lexus a dezvăluit astăzi prima schiță oficială a conceptului ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul face parte din categoria compactă și promite să stabilească noi standarde în segmentul său premium.

Lexus va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt un nou concept ce previzionează viitorul său model de serie din categoria compactă. Fără a-i preciza numele, producătorul a dat publicității o primă schiță a modelului ce va concura cu BMW Seria 1 și Audi A3 pe piețele europene.

Speculațiile din presa de specialitate spun că viitorul model compact premium se va numi Lexus CT, confirmate pe de o parte și de faptul că luna trecută compania a înregistrat in SUA denumirile CT 200h, CT 300h și CT 400h.

Vom reveni cu alte amănunte.

 
 
Citește și:
› Lexus, cel mai fiabil brand auto ...04/05/2016
› Noul Lexus RX, disponibil și în România de la 48.450 Euro ...05/03/2016
› Lexus NX, avanpremieră la Iași ...01/10/2014
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Dacia Spring, revoluția electrică ...05/03/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Renault își intensifică strategia de electrificare cu tehnologia ...05/03/2020
› Audi lansează în România Q5 TFSI e quattro, de la 47.800 Euro ...04/02/2020
› Audi RS Q8, cel mai sportiv model din gama Q ...22/12/2019
› "Drive the Change" - noul slogan Renault ...21/09/2009
› Lexus LS, IS și GS pentru 2010 - în premieră la Frankfurt IAA 200 ...18/09/2009
› Volkswagen Golf 6 R - cel mai puternic Golf din toate timpurile - ...16/09/2009
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.