Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Chinei

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Chinei

Publicat în data de: 21 Aprilie 2014
Categorii: Motorsport, Stiri, Formula-1.
 

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat a treia cursa la rând - Marele Premiu al Chinei, a patra etapă a Campioantului Mondial de Formulă 1, fiind urmat de colegul sau, Nico Rosberg și de Fernando Alonso (Ferrari).foto-lewis hamilton a castigat marele premiu de formula 1 al chinei
Australianul Daniel Ricciardo și germanul Sebastian Vettel, au terminat cursa din China pe locurile 4 și 5. Nico Hulkenberg (Force India), a fost al șaselea, iar Valtteri Bottas (Williams) al șaptelea, înaintea lui Kimi Raikkonen (Ferrari), care a trecut linia de sosire al optulea.

Sergio Perez (Force India) și Danil Kviat (Toro Rosso) au ocupat locurile 9 și 10.

Înaintea Marelui Premiu al Chinei, echipele au avut posibilitatea de a alege între numeroase strategii, dar performanță excelență a pneurilor de compoziție medie a permis piloților din top 15 să termine cursa cu doar două opriri.

Pe circuitul solicitant din Shanghai pneul stânga față a fost cel mai solicitat, dar durabilitatea sporită a pneurilor dezvoltate pentru sezonul 2014 i-au permis pilotului Mercedes Lewis Hamilton să obțină a treia victorie consecutivă, în primele patru curse ale anului, după o strategie cu doar două opriri. În 2013 strategia câștigătoare a fost una cu trei opriri.

Hamilton și-a construit victoria plecând din pole position cu pneurile de compoziție soft care au rezistat mai mult decât ale rivalilor direcți. La prima oprire a schimbat pe medium, după care la următoarea oprire a schimbat tot pe medium pentru o strategie cu două opriri. În final, avansul lui Hamilton a fost de 18,6 secunde, această fiind cea de-a 25-a victorie din carieră. În urmă succesului din China, Hamilton a egalat performanță austriacului Niki Laudă, șeful sau de la Mercedes, și al legendarului Jim Clark, ambii având câte de 25 de victorii în Formulă 1.

Temperaturile scăzute, constant sub 20 grade Celsius, permiteau și o strategie cu trei opriri, majoritatea echipelor păstrând deschisă și această opțiune. Durabilitatea crescută a pneurilor Pirelli a făcut că echipele să se decidă pentru o strategie cu două opriri. Temperatura ambientală, 18 grade Celsius, și temperatura circuitului, 21 grade Celsius, au fost mai mici decât cele de anul trecut: 28, respectiv 40 grade Celsius.

Kevin Magnussen (McLaren) a fost singurul pilot care a început cursa cu pneurile P Zero Alb de compoziție medium, restul alegând compoziția P ZeroGalben soft.

Formulă 1 va ajunge în luna mai în Europa pentru Marele Premiu al Spaniei. Imediat după cursa, în prima zi echipele Sauber și Toro Rosso vor testa pentru Pirelli pneurile dezvoltate pentru 2015, iar în ziua a două această misiune va reveni echipelor Force India și McLaren.

"După calificările desfășurate pe ploaie, toți piloții aveau la dispoziție toate seturile de slick-uri alocate pentru cursa. Opțiunile în ceea ce privește strategia erau numeroase - fie una cu două, fie una cu trei – iar performanță pneurilor soft, în prima parte a cursei, și apoi a celor medium a acacfost esențială pentru luarea unei decizii finale. Pe măsură ce s-a văzut clar că o creștere a temperaturii asfaltului nu va avea un effect semnificativ în ceea ce privește granularea pneurilor soft, echipele și-au concentrat atenția pe compoziția medium. Temperaturile înregistrate aici au fost unele dintre cele mai scăzute întâlnite în ultimii trei ani de când suntem în Formulă 1 și că urmare a apărut fenomenul de granulare. Nu ne-am dorit așa ceva, dar ținând cont de circumstanțe ne așteptăm la asta. Degradarea pneurilor medium a fost mai mică de o zecime pe tur, iar cea a pneurilor soft a fost de peste două zecimi", a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Clasamentul general al piloților (primele zece poziții) după Marele Premiu al Chinei:
1. Nico Rosberg 79 de puncte;
2. Lewis Hamilton 75;
3. Fernando Alonso 41;
4. Nico Hulkenberg 36;
5. Sebastian Vettel 33;
6. Daniel Ricciardo 24;
7. Valtteri Bottas 24;
8. Jenson Button 23;
9. Kevin Magnussen 20;
10. Sergio Perez 18.

Clasamentul constructorilor după Marele Premiu al Chinei:
1. Mercedes 154 de puncte;
2. Red Bull 57;
3. Force India 54;
4. Ferrari 52;
5. McLaren-Mercedes 43;
6. Williams 36;
7. Toro Rosso 8;
8-11. Sauber, Lotus Renault, Caterham, Marussia 0.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc, la 11 mai 2014, la Barcelona.

 
 
Citește și:
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› BMW revine la Le Mans cu premiera mondială a noului BMW Seria 8 C ...14/05/2018
› Noul BMW M5 MotoGP Safety Car este liderul flotei Safety Cars din ...19/03/2018
› Renault susține echipa României la competiția internațională F1 I ...22/08/2018
› Alfa Romeo se întoarce în F1 ...29/12/2017
› Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu din Abu Dhabi, ROSBERG a ...28/11/2016
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.