Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Lamborghini Estoque - un nou concept pentru Salonul de la Paris 2008

Lamborghini Estoque - un nou concept pentru Salonul de la Paris 2008

Publicat în data de: 02 Octombrie 2008
Categorii: Auto-show, Concept, Stiri, Lamborghini.
 

Conceptul Lamborghini Estoque a fost dezvăluit oficial. Sedanul sport cu 4 locuri ar putea fi dotat cu motorul în 10 cilindri de la Gallardo LP 560-4, un motor turbo derivat din propulsorul V10, sau o versiune hibridă combinată un V8 TDI.Update: 2 octombrie 2008
Lamborghini Estoque - sedanul super-sport italian
Noul concept Estoque este un model Lamborghini unic: o mașină sport cu patru uși. Conceptul are toate elementele unui adevărat Lamborghini: extrem, fără compromisuri și cunoscutul stil italian.

Estoque este un studiu, un concept creat special pentru salonul Auto de la Paris. Încă de la prima privire nu există nici o îndoială că acesta este un Lamborghini - o mașină cu prezență impunătoare și unică. Ampatamentul mare, profilul coborât, lățimea considerabilă, suprafețele line și unghiurile ascuțite, toate acestea reflectă spiritul Lamborghini.

O eleganță unică
Estoque este o interpretare nouă a filozofiei de design Lamborghini, este un concept ce ne arată liniile ce vor fi urmate în viitor. Estoque este primul sedan din istoria Lamborghini fiind echipat cu un motor amplasat frontal, tracțiune integrală permanentă și șasiu optimizat pentru performanțe.

La Paris noul Lamborghini Estoque demonstrează inovația, creativitatea și designul pentru care brandul Lamborghini a reușit să atragă atâtea aprecieri. Conceptul Lamborghini reprezintă un punct de plecare pentru cel de al treilea model al gamei.

Numele Estoque cu care a fost „botezat” noul concept își are originea în istoria coridei și a luptelor cu tauri, așa fiind denumită sabia lungă de aproximativ 90 cm, a matadorilor.

Conceptul
Estoque combină calitățile unei mașini sportive cu confortul și practicabilitatea oferit de un Gran Turismo. Lamborghini Estoque este partenerul perfect pentru călătorii, fie că este vorba de teatru, întâlniri de afaceri, cursuri de golf, sau chiar și un week-end cu familia. În ciuda profilului cu o postură foarte joasă (1.35 m înălțime) Lamborghini Estoque continuă să fie foarte spațios, iar accesul în vehicul se poate face foarte facil datorită portierelor cu deschidere largă.

Design
Un asemenea Lamborghini trebuie să se facă imediat remarcat prin designul său. Proporțiile noului Lamborghini Estoque sunt simple și fascinante, cu dimensiunile de: lungimea 5.15 m, lățimea de 1.99 m, înălțimea de 1.35 m și ampatamentul de 3.01 m.

Partea din față a conceptului este un element ce definește foarte clar natura sportivă a modelului. Cu forma pronunțată de „V”, prizele de aer largi, și spoilerul agresiv conceptul se încadrează perfect în clasa modelelor Lamborghini. Toate elementele de design au fost proiectate pentru a face vehiculul cât mai aerodinamic posibil, iar blocurile optice față dotate cu tehnologie bi-xenon și LED duc mai departe tema de design inițiată de modelele Reventon și Gallardo LP 560-4.

Linia elegantă a designului părții frontale se continuă și în spate, acolo unde stopurile orizontale dotate cu LED-uri și difuzorul pun punct liniilor fluide ale conceptului.

Interiorul
Spațiul încăpător de la interior este echipat cu patru scaune individuale oferind confortul caracteristic sedanurilor. Materialul dominant de la interior este pielea naturală Nappa de cea mai bună calitate.

Bordul întâmpină șoferul cu un monitor LCD larg ce oferă diverse informații despre vehicul, iar cele 4 scaune individuale ce pot fi ajustate în funcție de preferințe asigură confortul în timpul călătoriilor lungi.

La fel c ași interiorul, portbagajul conceptului Estoque este și el foarte spațios în ciuda profilului coborât al părții din spate.

Spre deosebire de celelalte modele din gamă ce au motorul amplasat în partea din față a axului spate, conceptul Estoque are motorul amplasat în spatele axului din față, această dispunere oferind o distribuire echilibrată a greutății și un centru de greutate apropiat de axele verticale ale vehiculului.

La fel ca toate modelele Lamborghini actuale, Estoque este dotat cu tracțiune integrală permanentă, oferind o tracțiune eficientă în orice situație, ce este transmisă către toate cele patru roți cu jante de 22 de inch față și 23 inch spate.

Noul Lamborghini Estoque ar putea fi dotat cu motorul în 10 cilindri împrumutat de la Gallardo LP 560-4 însă cu un plus de cuplu. O altă alternativă ar putea fi folosirea unui motor turbo derivat din propulsorul V10, iar în ultimă instanță este foarte posibil să se folosească o versiune hibridă dotată cu un motor diesel V8 TDI.

Update foto: 1 octombrie 2008 Iată primele fotografii cu noul concept Lamborghini Estoque ce par a fi originale.

Update: 30 septembrie 2008
Teaserul cu numărul 4 ne arată designul farurilor noului concept Lamborghini Estoque - sedanul cu patru uși ce va fi prezentat în premieră la Paris.

Update: 29 septembrie 2008
Conceptul Lamborghini Estoque ce va debuta la Paris va fi dotat cu tracțiune integrală și cu un motor amplasat în partea din față a vehiculului. Lamborghini plănuiește să vândă aproximativ 3000 de modele Estoque pe an.

update 26 septembrie:
Există mult suspans în ceea ce privește conceptul misterios Lamborghini - un sedan cu patru uși ce va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris. Mai mult, numele său se pare că nu este Urus, ci Estoque - cuvânt special folosit în luptele cu tauri. Numele Estoque are legătură și cu Espada, denumire folosită de Lamborghini pentru modelul grand tourer cu 2 uși și patru locuri, produs între 1968 și 1978.

Probabil se vor mai face si alte speculații, însă ceea ce rămâne cert este că noul concept Lamborghini va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, fiind cu siguranță în topul celor mai așteptate dezvăluiri.

update 25 septembrie:
Încă un teaser cu noul concept Lamborghini!

update 22 septembrie:
Conform Autonews Europe, Lamborghini plănuiește lansarea unui model sedan în patru uși, ce va concura direct cu Aston Martin Rapide, Porsche Panamera și Audi A7.
Surse din interiorul companiei Lamborghini au dezvăluit de asemenea faptul că la Salonul Auto de la Paris va fi prezentat un concept, în formă apropiată de cea a producției.

Noul sedan Lamborghini va fi cel de-al treilea în gama de modele, după Gallardo și Murcielago. Ambele au propulsorul amplasat în spate și tracțiune integrală. Noul model de serie Lamborghini va fi nevoit să beneficieze de un motor mai mic, amplasat în față, poate chiar cel V10 de 5.0 litri de pe Gallardo, sau unul preluat de la Audi, twin-turbo.

Noul model Lamborghini s-ar putea numi „Urus”, denumirea fiind deja înregistrată de companie pe 23 iulie 2008, fiind rezervat de asemenea și domeniul lamborghini-urus.com

Update Foto: 19 septembrie 2008 După primul teaser cu noul concept ce va fi dezvăluit la Paris Lamborghini s-a hotărât să ne mai chinuie cu încă o fotografie, care de data acesta ne dezvăluie roata și aripa din față a modelului.

Original: 17 septembrie 2008Prima fotografie oficială, sau mai bine spus primul teaser al modelului a fost dezvăluit fără a fi însoțit de alte informații despre noul concept, în afară de două fraze „It’s not just a new Lamborghini. It’s a new world.” (Nu este doar un nou Lamborghini. Este o lume nouă).

În imagine putem vedea partea din spate a conceptului cu două țevi de eșapament, integrate în difuzorul din carbon și amplasate central. Din câte putem vedea în imagine se poate spune ca noul concept va fi asemănător cu stilul de design al modelului Reventon.

Misteriosul concept Lamborghini își va face debutul la Salonul Auto de la Paris (2-19 octombrie 2008), producătorul oferind mai multe detalii și fotografii pe data de 1 octombrie.

Video: Lamborghini Estoque


 
 
Citește și:
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Dacia Spring, revoluția electrică ...05/03/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Planurile Audi si Lamborghini până în 2025 ...14/05/2018
› VIDEO: Ferrari LaFerrari vs Lamborghini Sesto Elemento pe o autos ...11/07/2014
› VIDEO: Lamborghini Galardo pe un traseu în stil Gymkhana ...02/05/2014
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.