Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Ioana Petrescu, noul ministru al finanțelor, despre "apciza" de 7 cenți la carburanți

Ioana Petrescu, noul ministru al finanțelor, despre "apciza" de 7 cenți la carburanți

Publicat în data de: 06 Martie 2014
Categorii: Carburanti, Stiri.
 

De la 1 aprilie 2014 intră în vigoare acciza suplimentară de 7 eurocenți per fiecare litru de benzină și motorină cumpărat la pompă, ceea ce va conduce cu siguranță la o majorare semnificativă de prețuri. Noul ministru de finanțe are însă o altă părere.foto-ioana petrescu noul ministru al finantelor despre apciza de 7 centi la carburanti
Invitată la "gândul live" pe 3 decembrie, Ioana Petrescu (36 de ani), pe atunci consilier de stat în Guvern, între timp avansată și devenită noul ministru al finanțelor în Guvernul Ponta 3, ne vorbește despre noua acciză de 7 eurocenți la carburanți.

Președintele Traian Băsescu a fost de bun început un adversar al acestei accize suplimentare la carburanți, dar aceasta va intra în vigoare cu sau fără voia sa, de la 1 aprilie, având în vedere că ea este trecută în bugetul de stat pe 2014, aprobat de Parlament.

„Nu cred că vor crește foarte de mult prețurile din cauza acestei taxe”, afirmă Ioana Petrescu. „În primul rând aceste taxe nu se reflectă în prețul benzinei sau motorinei în integritatea lor, un anumit procentaj din această taxă se va reflecta în prețul final de benzină și motorină, și un anumit procentaj din acest procentaj se va reflecta de exemplu în alte produse”.

La un moment dat, acciza s-a transformat în ... „apciză”.

„Nu APCIZA se va duce în preț și combinat cu faptul că prețurile la benzină și motorină per global scad în această perioadă, combinat cu faptul că și consumul și cererea este foarte redusă, nici companiile nu-și pot permite să pună această APCIZĂ, toată, sau în mare parte pe spinarea consumatorilor. Deci consumatorul nu va vedea o mare creștere în preț”, a explicat Ioana Petrescu, consilier în Guvern pe acea vreme.

Era probabil ceva în aer, de vreme ce acciza s-a transformat în apciză, iar moderatoarea a trecut de la „lei” la ... „metri” atunci când a relatat afirmațiile unui taximetrist vis-a-vis de creșterea prețurilor la carburanți.

Video: Ioana Petrescu la gandul live


Trecând peste aceste detalii, să ne aduce aminte că benzinarii au anunțat deja că vor transfera noua acciza în prețul final al carburantului, deci majorarea de 7 eurocenți + TVA, va conduce la creșterea prețurile la benzină și motorină cu circa 40 de bani per litru.

Introducerea accizei de 7 eurocenți era programată pe 1 ianuarie 2014, dar a fost amânată cu trei luni, atât la benzină cât și la motorină, până la 31 martie 2014, la insistențele Președintelui Traian Băsescu, timp în care guvernul a promis că va căuta surse alternative pentru acești bani.

Alternative nu s-au găsit (oare s-au căutat cu adevărat?), iar companiile deja au început să majoreze ușor prețurile, astfel ca la 1 aprilie să nu credem că prețul afișat la pompă este păcăleală.

 
 
Citește și:
› Monitorul Prețurilor Carburanților ...01/07/2019
› Carburanții s-au SCUMPIT din nou ...14/10/2017
› OMV lansează noua benzină MaxxMotion 100plus ...11/06/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.