Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Guvernul va înapoia transportatorilor 4 cenți din acciza suplimentară la carburanți

Guvernul va înapoia transportatorilor 4 cenți din acciza suplimentară la carburanți

Publicat în data de: 31 Martie 2014
Categorii: Carburanti, Legislatie, Stiri.
 

Guvernul va înapoia transportatorilor 4 eurocenți din cei 7, reprezentând acciza suplimentară la carburanți, care va fi introdusă de la 1 aprilie, sumă care va fi achitată trimestrial și pe baza facturii de achiziționare a carburantului.foto-guvernul va inapoia transportatorilor 4 centi din acciza suplimentara la carburanti
În urma consultărilor cu Uniunea Națională a Transportatorilor, premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va returna 4 eurocenți din cei 7 ai accizei suplimentare ce va intra în vigoare de mâine, 1 aprilie 2014. Miercuri se va adopta actul normativ în acest sens.

"Am stat de vorbă cu Uniunea Națională a Transportatorilor și am întrebat: domn’e, care e efectul asupra voastră a acestei accize ? Și mi-au zis: iată ce se întâmplă, s-ar putea să alimentăm mai mult în Ungaria sau s-ar putea să alimentăm tranzitul. Și, bun, care e soluția ? Păi, uite cum se întâmplă în șase țări din Uniunea Europeană: măriți cu șapte eurocenți, dar dacă vă aducem factura prin care am cumpărat în mod corect, legal, de la benzinărie, dați-ne înapoi o parte din această creștere de acciză. Miercuri, vom adopta actul normativ prin care trimestrial - cele șase țări au sisteme diferite, unele dau o dată pe an, altele semestrial sau trimestrial - deci, tot ceea ce se cumpără de transportatorii care au licență de transport, cu factură, motorină, în trimestrul trei îmi aduce acea factură și, din șapte cenți, cât a crescut, trei îi dă transportatorul și patru ți-i dă Guvernul înapoi", a declarat Ponta la un post TV.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a avut, în ultimele zile, o serie de consultări cu membrii Guvernului. UNTRR propunea ca rambursarea să fie de 5 eurocenți/litru pentru a nu scăderea volumul de carburant consumat.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că banii din acciza suplimentară de 7 eurocenți pe carburanți, care va fi introdusă de la 1 aprilie, vor fi direcționați către buget și de acolo spre infrastructură și alte proiecte.

De la 1 aprilie 2014, când va intra în vigoare noua acciză de 7 eurocenți pe litru, carburanții se vor scumpi cu circa 40 de bani pe litru, conform estimărilor.

 
 
Citește și:
› Monitorul Prețurilor Carburanților ...01/07/2019
› Carburanții s-au SCUMPIT din nou ...14/10/2017
› OMV lansează noua benzină MaxxMotion 100plus ...11/06/2017
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.