Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți GPS test: iconX G400L

GPS test: iconX G400L

Publicat în data de: 15 Mai 2009
Categorii: Prezentare, Stiri, GPS.
 

LCP New Systems a lansat anul trecut, în noiembrie, noua gama de produse IconX, prima generație de sisteme de navigație dezvoltate de companie. Aceasta conține momentan două produse în domeniul PNA: IconX G400 și IconX G300.Informații Auto a primit pentru testare sistemul iconX G400L, iar timp de aproximativ două săptămâni am avut ocazia să descoperim facilitățile oferite de acesta.

iconX G400L este un sistem de navigație GPS compact (124x85x15,5 mm, 185 grame), oferind un ecran touchscreen LCD de 4,3”, al cărui rezoluție este de 480x272 pixeli. Inima sistemului este un procesor performant de 396 Mhz, iar sistemul de operare este WinCE.NET 5.0 de la Microsoft.

În lateral stânga se află un mic buton de reset, slotul de memorie și butonul tip slide on/off. În partea superioară dreapta este butonul de stand-by și cel ce activează meniul principal, iar în dreapta rotița pentru controlul sunetului (cu afișare on-screen), mufa stereo 2,5 mm și cea USB/încărcator auto. Cele două leduri prezente în față semnalează încărcarea (ledul albastru) sau funcționarea (ledul roșu).

Pachetul mai conține stylus-ul, cardul de memorie SD de 4GB, cablul USB pentru conectare la calculator, încărcătorul auto, un CD și dispozitive pentru montarea pe parbrizul sau bordul mașinii. Opțional se pot comanda încărcătorul pentru priză de 220V (însă se poate folosi și cablul USB, pentru că la conectarea cu calculatorul automat începe și reîncărcarea acumulatorului) și antena GPS exterioară.

Manualul de utilizare în șapte limbi (printre care și româna) este destul de subțirel, însă descrie principalele funcții și facilități ale sistemului iconX G400. Pe CD se află și varianta electronică a ghidului de utilizare, alături de cel al softului de navigație, complet de această dată, însă doar în limba maghiară.

Sistemul iconX G400 oferă utilizatorului harta rutieră a Europei ce cuprinde 43 de țări. Pe listă se află bineînțeles și România, cu harta actualizată în martie 2008. Soft-ul Nav N Go iGo 8 3D permite vizualizarea atât în modul 2D cât și 3D, cu numeroase posibilități de setare pentru afișarea punctelor de interes (POI), planificarea rutelor cu sau fără ocoliri, oferind de asemenea simularea acestora pentru o mai bună cunoaștere a traseului sau pentru eventualele modificări.

În funcție de setările făcute, navigarea poate fi ghidată și vocal, cu avertizare de depășire a limitei de viteză, atenționare asupra radarelor fixe și a indicatoarelor rutiere. În cazul nerespectării traseului stabilit, sistemul face automat recalcularea rutei pentru atingerea destinației.

În orice moment se poate alege funcția de căutare, ce permite cu ajutorul unei meniu alegerea unei adrese sau căutarea punctelor de interes. În cazul căutării după numele străzii, iconX G400 afișează pe ecran o tastatură completă „qwerty”, ce se poate opera cu ușurință și cu degetele. Pentru o mai bună precizie recomandăm folosirea stylusului.

Pe lângă funcția principală de navigație, sistemul iconX G400L oferă și player audio (formate cunoscute WMA9, MP3 și WAV), foto (JPG, PNG și TIFF) și video (AVI, ASF, MOV, MPG), agendă electronică (ebook), două jocuri, precum și conexiune prin Bluetooth cu telefonul mobil. Am testat cu un Nokia 6110 Navigator, iar rezultatele au fost foarte bune. Conexiunea se realizează rapid, prin câteva setări, oferind și posibilitatea transferului agendei telefonului pe sistemul de navigație. Astfel, când primiți un apel, va apare pe display nu doar numărul ci și numele celui care sună, cu posibilitatea de a răspunde sau nu, apăsând butoanele de pe display.

Acumulatorul dispozitivului, bateria Li-Ion, are o capacitate 1000 mAh, permițând o autonomie de circa 3 ore (la o încărcare completă). Conexiunea la sateliți se realizează între 5 și 45 de secunde (în funcție de modul de pornire), fiind foarte stabilă, prin cele 28 de canale de înaltă sensibilitate ale receptorului GPS, cu perioadă de reconectare de numai 100 ms.

Având un preț de 799 lei, sistemul de navigație iconX G400 este unul foarte competitiv în clasa sa, ce merită luat serios în considerație în cazul achiziționării. Gama de produse iconX este disponibilă din luna noiembrie 2008 în rețeaua de distribuitori LCP New Systems. Toate produsele din gama iconX dispun de: suport de 3 ani, actualizări ale hărților, și un DVD oferit bonus.

 
 
Citește și:
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
› Daimler, BMW și Audi au achiziționat serviciul de hărți HERE al N ...03/08/2015
› Bosch serbează 25 de ani de producția primului sistem de navigați ...19/08/2014
› Mio a lansat noile GPS-uri Spirit, cu actualizări gratuite pe via ...27/06/2014
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.