Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Frankfurt IAA 2017: MINI John Cooper Works GP Concept

Frankfurt IAA 2017: MINI John Cooper Works GP Concept

Publicat în data de: 07 Septembrie 2017
Categorii: Mini, Concept, Stiri, Frankfurt.
 

BMW Group va prezenta, în cadrul ediției 2017 a expoziției IAA Cars de la Frankfurt/Main, esența modernă a unui model dedicat curselor pe circuit: MINI John Cooper Works GP Concept.foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept
 ›Galerie foto:
foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept
foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept
foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept foto-frankfurt iaa 2017 mini john cooper works gp concept
Inspirat de triumful legendar al constructorului auto în Raliul Monte Carlo cu exact 50 de ani în urmă, acest studiu de design vorbește despre sportivitate maximă. Conceptul preia ștafeta de la MINI John Cooper Works GP (2012) și MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP (2006). Produse în serii foarte restrânse (câte 2.000 exemple fiecare), aceste două modele au reprezentat vârful de perfromanță oferit de marcă.

"MINI John Cooper Works GP Concept se referă la sentimentul de condus nelimitat și la nivelurile de performanță descoperite în motorsport", spune Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG și responsabil pentru MINI, Rolls-Royce și BMW Motorrad. "Aceasta este plăcerea condusului în forma sa cea mai pură".

Designul - proporții compacte și agilitate sportivă

Studiul de design emană dinamism și putere, iar unul din elementele de impact maxim este lățimea automobilului care a crescut semnificativ. Șorțurile față și spate mari, pragurile laterale și un spoiler proeminent pentru acoperiș creează un aspect încrezător. Utilizarea materialelor ușoare precum fibra de carbon optimizează raportul masă-putere al automobilului. Iar distribuția echilibrată a maselor amplifică experiența de condus în stitlul go-kart, specifică pentru MINI.

"Când cunoști MINI, vei fi conștient de istoria lungă și de succes a mărcii în motorsport", spune Adrian van Hooydonk, vicepreședinte executiv BMW Group Design. "MINI John Cooper Works GP Concept reunește suita completă de caracteristici de design definitorii pentru MINI și le prezintă în cea mai sportivă și interesantă formă. Ceea ce vedem aici este maximum de performanța, maximum MINI."

Partea frontală

Prizele de aer mari și deflectoarele de aer modelate precis domină partea frontală, ceea ce duce la o poziție joasă pe șosea. Elementele suplimentare clare încadrează silueta MINI și evidențiază orientarea spre circuit a MINI John Cooper Works GP Concept. Spațiul dintre partea frontală a caroseriei și deflectoarele de aer consolidează suplimentar prezența automobilului. Contrastul coloristic familiar modelelor John Cooper Works vine sub forma finisajului exterior în culoare Black Jack Anthracite - care strălucește între gri și negru - și culoarea de accent Curbside Red metalizat (o nuanță de roșu mat). Curbside Red metalizat oferă o abordare nouă a roșului John Cooper Works clasic și accentuează vizual geometria optimizată a componentelor de performanță suplimentare.

În centrul părții frontale, simbolurile de design MINI emblematice, cum ar fi farurile eliptice și grila hexagonală a radiatorului, accentuează identitatea automobilului. În același timp, elemente cum ar fi curba Powerdome - cu o priză de aer proeminentă în capotă -, grila hexagonală tip fagure a radiatorului și prizele de aer din față sporesc aspectul sportiv al mașinii. În plus, accentele de culoare în Highspeed Orange îmbunătățesc impactul vizual al farurilor și al preizelor de aer.

Marginea inferioară a șorțului frontal mare se apropie de drum, dând impresia că trage partea frontală spre asfalt, în timp ce ecartamentul lat al automobilului și pasajele puternic evazate ale roților promit o manevrabilitate de top și viteze mari în viraje. Un alt punct de atracție tehnic îl reprezintă construcția din fibră de carbon a părții frontale, care reduce masa automobilului. Acum, învelișul de carbon este vizibil direct și dispune de un finisaj cu vopsea foarte lucioasă, cu grafică hexagonală roșie.

Părțile laterale

În maniera MINI tradițională, interacțiunea dintre geamurile înguste și linia în urcare a umerilor creează o formă de pană din lateral și conferă automobilului o imagine sportivă. Coborâte în jos, suprafețele voluminoase se îmbină într-o caroserie musculoasă și înzestrează linia laterală cu agilitate și dinamism. Numărul automobilului, 0059, se referă la anul în care s-a născut versiunea clasică Mini: 1959.

Pragurile laterale din fibră de carbon oferă caroseriei cea mai joasă linie. De 19 țoli, jantele ultraușoare Racetrack, în designul multi-spoke clasic, subliniază aspirațiile de performanță ale studiului de design. Contrastele în Curbside Red metalizat - împreună cu Highspeed Orange pe partea interioară a jantelor - și logo-ul GP aduc un plus de vervă pentru designul jantei. Pe de altă parte, combinația dintre Curbside Red metalizat și Highspeed Orange oferă o atenție deosebită pentru basculele oglinzilor exterioare, respectiv pentru mânerele ușilor.

Spatele

Partea din spate a MINI John Cooper Works GP Concept preia utilizarea atractivă a formelor din partea frontală și din lateral. Aici, din nou, suprafețele mari sunt încadrate de elemente de direcționare a aerului desenate cu precizie, iar poziționarea stopurilor LED mult spre exteriorul spatelui subliniază accentul dinamic al automobilului. Stopurile au un design sofisticat și se remarcă cu jumătatea Union Jack de pe fiecare parte. Spoilerul proeminent al acoperișului amplifică imaginea dinamică a automobilului.

Prizele de aer și deflectoarele din fibră de carbon se află în poziții optime, iar cele două stopuri de ploaie de la limitele exterioare îmbunătățesc vizibilitatea în cursele în condiții meto dificile. Detaliu clasic, cele două țevi de eșapament dispuse central și foarte jos evocă ADN-ul John Cooper Works.

Interiorul - aspect simplu și inspirat de circuit

Interiorul MINI John Cooper Works GP Concept reprezintă o întoarcere la elementele sale de bază. Se remarcă roll-barul și o pereche de scaune-scoică, cu centuri de siguranță cu cinci puncte de prindere și un panou de bord cu design simplu. Schimbarea vitezelor se face prin clapetele dispuse pe volan.

Toate elementele interiorului sunt orientate direct spre pilot. Conceptul de afișare și control cu panoul de instrumente digitale și Head-Up Display plasează informațiile relevante la îndemână, direct în câmpul vizual al pilotului, permițând menținerea unei concentrări absolute asupra drumului. Altfel, interacțiunea dintre conducător și automobil este digitală. Se remarcă reglajul cu control touch al setărilor suspensiei pe instrumentul central MINI familiar, cu un afișaj acum în format mare. Butonul de urgență mare și comutatoarele MINI tradiționale, cu buton start/stop, realizează legătura dintre lumea digitală și cea analogică.

Bancheta spate, tapițeria plafonului și decorațiunile convenționale ale ușilor au fost eliminate, fiind sacrificate pentru minimizarea masei. În schimb, suprafețele dintre elementele roll-barului și compartimentul spate sunt realizate din panouri ultraușoare, cu detalii texturate într-un model hexagonal. Acest lucru creează o tranziție între zona spate a habitacluui, spartană, și partea frontală a habitaclului, mult mai bogată în elemente de design. Mânerele ușilor sunt cu curele de stofă, un alt detaliu care arată preocuparea extremă pentru reducerea greutății.

Interiorul combină formele sale sportive cu elemente atractive și accente puternice de culoare. Rezultatul este o combinație între designul simplu al automboilelor de curse și exclusivitatea automobile de serie de înaltă calitate. Pielea neagră și fină de pe tetiere și suporturi de susținere oferă un contrast perfect cu elementele cu cusături alb-negru din zona centrală a scaunelor. O tehnică nouă cu cusături 3D oferă o senzație elegantă și modernă, în timp ce accentele roșii transmit o declarație vizuală. Roll-barul ușor din aluminiu se contrastează cu componentele printrate 3D de culoare neagră ale ușilor și panoului de instrumente. În bord, un element decorativ cu grafică hexagonală, întărește aspectul sportiv și modern. Curbside Red metalizat adaugă un accent de culoare componentelor funcționale selectate, în timp ce nuanța Highspeed Orange - prezentă în detalii precum curelele centurilor, inscripțiile și cusătura volanului și a scaunelor - acționează ca a doua culoare de accent care o completează pe cea roșie. Cu tehnicile de printare 3D și cusături 3D, MINI folosește tehnologii care de viitor pentru a îmbunătății procesele de producție și a oferii soluții extinse de personalizare.

MINI + performanțe superioare + inspirat din motorsport = John Cooper Works

Caracterul MINI John Cooper Works GP Concept este definit de moștenirea din motorsport, care se întinde pe mai mult de cinci decenii. Versiunea clasică Mini a fost transformată de John Cooper, legendarul designer de mașini sport, într-un simbol pentru distracția pe șosea și într-un competitor de mare succes pe scena curselor și a raliurilor. O carieră în motorsport, care a început exact acum 50 de ani, a ajuns la apogeu cu trei victorii în clasamentul general al Raliului Monte Carlo. Astăzi, numele John Cooper Works este sinonim cu produse și modele ale căror calități își au originile în cunoștințele din motorsport și în asocierea cu automobilul premium britanic care datează din acei ani. Rezultatul: experiența din motorsport este prezentă în viața de zi cu zi.

 
 
Citește și:
› Noul MINI Hatch și noul MINI Cabriolet debutează în România cu un ...03/06/2018
› Înapoi în viitor: Clasic Mini Electric ...01/04/2018
› 6 premiere BMW și MINI la SIAB 2018 ...27/03/2018
› BMW iX3 Concept, start pentru noua generație electrică BMW ...25/04/2018
› Audi dă startul la rezervari pentru noul SUV electric, e-tron qua ...27/03/2018
› BMW M8 Gran Coupe Concept, o nouă interpretare a luxului ...08/03/2018
› Frankfurt IAA 2017: Noul Renault MEGANE R.S. și conceptul SYMBIOZ ...24/09/2017
› Frankfurt IAA 2017: Volkswagen prezintă noul I.D. CROZZ II ...13/09/2017
› Frankfurt IAA 2017: BMW i Vision Dynamics, Gran Coupe cu o autono ...13/09/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.