Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Echipat de drum lung? Iată la ce să fii atent!

Echipat de drum lung? Iată la ce să fii atent!

Publicat în data de: 02 Aprilie 2018
Categorii: Stiri, Advertorial.
 

Dacă ai în plan o vacanță și trebuie să te deplasezi cu mașina, este bine să analizezi cu atenție tot ceea ce ține de starea tehnică a autoturismului tău.foto-echipat de drum lung? iata la ce sa fii atent
Cu siguranță, nu îți va face plăcere să rămâi în pană și astfel călătoria ta să se transforme în ceva neașteptat atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei tale.

Deși poate părea lipsit de importanță chiar și un ștergător de parbriz sau lipsa lichidului de curățare ar putea să îngreuneze deplasarea. Sunt produse destul de mici, însă pe cât de mici, pe atât de mare este treaba pe care o realizează, mai ales în timpul iernii.

De aceea, mai înainte de a porni în călătorie este bine sa verifici atent starea mașinii și ori de câte ori nu știi ceva, sau simți că ceva este în neregulă, să te adresezi unui service specializat. Iată mai jos câteva lucruri la care să fii atent:

Starea pneurilor
Iată un prim aspect cât se poate de important. Anvelopele autoturismului tău trebuie să fie specifice sezonului și zonei în care circuli. Dacă vei porni în drum spre munte, acolo unde te așteaptă un strat consistent de zăpadă, ar fi bine să fii dotat corespunzător. Renunță la cauciucurile de vară sau la cele all season ori de câte ori ajungi într-o zonă cu un strat destul de mare de zăpadă sau pe un teren denivelat.
Dacă ai un SUV și vei călători într-o zonă greu încercată ar fi bine să alegi cauciucuri off road, fiind cele care te vor scoate din orice problemă.

Verifică ambreiajul
Acesta este o altă componentă importantă a mașinii tale. Ar fi bine să iei în calcul o verificare tehnică atentă întrucât ambreiajul are o limită maximă de kilometri, iar uzura acestuia ar putea determina o defecțiune ce necesită o reparație imediată. Pentru a evalua starea ambreiajului, este indicat să ajungi într-un service specializat și să înlocuiești de îndată piesele recomandate ca trebuind a fi înlocuite.

Sistemul de lumini
Nu poți circula fără lumini, mai ales în timpul nopții. Dacă călătoria ta este una lungă și urmează să parcurgi o distanță importantă și atunci când este întuneric este indicat să înlocuiești becurile care nu mai luminează corespunzător. Ai putea încerca aceste becuri auto cu halogen, beneficiind de un iluminat mai puternic.

Sistemul de suspensie
Poate că durata acestuia de viață este mai mare, însă odată uzat este bine să acorzi multă atenție acestui aspect și să înlocuiești amortizoarele sau alte componente ale sistemului de suspensie. Dacă vei merge mai mulți kilometri nu numai că nu vei avea parte de niciun confort, ba chiar mai mult de atât – viața pasagerilor din mașină ar putea fi pusă într-un mare pericol. Sistemul de frânare, dar și direcția sunt afectate de un sistem de suspensie uzat și tocmai de aceea este nevoie de înlocuirea sa.

Ștergătoarele și lichidul de parbriz
Acestea sunt lucruri pe cât de mici, pe atât de importante. Într-o zi ploioasă sau cu ninsoare abundentă îți vei da seama că aproape că nu poți să îți continui traseul din cauza lipsei lichidului de parbriz. Ștergătoarele trebuie și ele a fi analizate cu multă atenție și înlocuite atunci când este cazul.

 
 
Citește și:
› Ce înseamnă EGR, ABS, ESP, ECU, GPS, Lambda? ...28/09/2018
› Mașină defectă - cinci martori de bord care te trimit de urgență ...18/09/2018
› 5 semne care îți spun că trebuie să schimbi plăcuțele de frână ...18/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.