Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți e-tron semnalează startul ofensivei electrice a mărcii Audi

e-tron semnalează startul ofensivei electrice a mărcii Audi

Publicat în data de: 18 Septembrie 2018
Categorii: Audi, Stiri, Electric.
 

2 modele electrice vor intra în producția de serie până în anul 2025. Propulsie electrică în toate segmentele-cheie ale pieței. Dezvoltarea portofoliului de modele plug-in.foto-e-tron semnaleaza startul ofensivei electrice a marcii audi
Marca cu patru inele își lansează ofensiva de electrificare, prezentând în premieră mondială modelul Audi e-tron. Până în anul 2025, Audi va oferi 12 automobile cu propulsie pur electrică, pe cele mai importante piețe din lume, acoperind cu modele electrice circa o treime din vânzările sale. SUV-urile din acest portofoliu includ modelele e-tron și e-tron Sportback, model ce va fi lansat în 2019. Vor fi disponibile și modele de serie cu caroserii clasice, precum Avant și Sportback. Gama va acoperi toate segmentele importante de piață, de la clasa compactă, la clasele de talie mare.

Peter Mertens, membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică: "Audi e-tron este fără doar și poate un model extrem de important în istoria companiei noastre și un semnal elocvent pentru startul strategiei noastre de electrificare." Acoperirea segmentelor, de la A la D, va fi asigurată de, în total, patru platforme tehnice și familii de produse. Colaborarea strânsă între divizia de Dezvoltare Tehnică și alte mărci ale Grupului încurajează sinergia necesară pentru o gamă amplă și internațională, oferind totodată și condiții financiare optime.

Audi e-tron și e-tron Sportback folosesc componente ale platformei modulare longitudinale a mărcii Audi. Acestea, plus numeroase tehnologii inovatoare, mai ales în domeniul sistemelor de propulsie, dau naștere unei familii de produs separate, de SUV-uri electrice cu tracțiune integrală quattro. Încărcarea rapidă la până la 150 kW și autonomia mare, adecvată pentru călătoriile de lungă distanță reprezintă noi repere în această clasă.

Audi va prezenta primul membru al unei alte platforme electrice până la finele anului 2018: showcar-ul Audi e-tron GT va fi un coupe extrem de dinamic, cu garda la sol redusă. Tehnologia acestui automobil a fost dezvoltată împreună cu Porsche. Designul și caracterul prototipului e-tron GT sunt marcate de inconfundabilul ADN al mărcii Audi.

Un alt proiect născut din colaborarea departamentelor de dezvoltare ale mărcilor Audi și Porsche este platforma electrică premium - PPE (Premium Platform Electric). Aceasta va constitui baza pentru numeroase familii de modele Audi cu propulsie pur electrică, din segmentele de piață cu volum mare, de la clasa B la clasa D.

Pentru această platformă sunt planificate atât SUV-urile, cât și modelele cu caroserie clasică. Un punct forte important al platformei PPE este că a fost dezvoltată special pentru propulsia electrică. Astfel rezultă avantaje în privința înălțimii, a pachetului și a proporțiilor caroseriei.

Mai multe mărci ale Grupului Volkswagen colaborează la dezvoltarea platformei modulare de electrificare - MEB (modular electrification platform), care servește ca bază pentru mai multe modele electrice Audi, cu precădere pentru segmentul A de mare volum. Unul dintre aceste modele a fost special conceput pentru cerințele specifice din China, care este cea mai mare piață individuală.

AUDI AG își va extinde, de asemenea, gama de automobile hibride plug-in. "Pe viitor, practic fiecare segment al pieței va include modele antrenate de o combinație de motoare electrice și motor cu ardere internă, care vor putea fi încărcate de la o priză electrică," a explicat Peter Mertens, membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică.

 
 
Citește și:
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație ...06/06/2020
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
› Dacia Spring, primul model 100% electric pentru 2021 ...17/10/2020
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.