Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Drive test: Mercedes-Benz C 220 CDI

Drive test: Mercedes-Benz C 220 CDI

Publicat în data de: 11 Decembrie 2007
Categorii: Mercedes, Drive-test, Stiri.
 

Informații Auto a testat noua Clasa C de la Mercedes-Benz, modelul C 220 CDi fiind pus la dispoziție prin amabilitatea dealerului Casa Auto, din Iași. Sub genericul „C-un pas înainte”, noul C-Class va avea un succes garantat.În cei șapte ani de producție ai modelului anterior, seria C s-a vândut în 2 milioane de exemplare, devenind cel mai vândut Mercedes din istorie, în anul 2006 vânzările clasei C reprezentând 30% din vânzările de autoturisme Mercedes Benz. De aceea, producătorul german nu și-a permis nici un risc în confruntarea cu rivalii de la BMW sau Audi și a testat noua generație peste 22 milioane de kilometri. Astfel noul Mercedes C-Klasse, prezentat în România simultan cu lansarea mondiala, reprezintă o evoluție în bine pe toate planurile față de vechea generație.

Astfel din punct de vedere al dimensiunilor exterioare cu o lungime totală de 4.581 de milimetri, limuzina este cu 55 de milimetri mai lunga decât predecesorul său, în timp ce lățimea a crescut cu 42 mm la 1.770 de milimetri, iar ampatamentul cu 45 mm, fiind în prezent de 2.760 de milimetri. Aceste dimensiuni oferă condițiile necesare pentru crearea unui spațiu interior generos, nivelul de confort al autovehiculului fiind astfel unul mai ridicat. A crescut spațiul disponibil pentru picioare, lățimea precum și spațiul la nivelul umerilor. În spate profilul banchetei a rămas același de la modelul precedent dar se va sta foarte confortabil, datorită unghiului generos al spătarului acesteia.

Din punct de vedere tehnic noul șasiu a trecut prin modificări serioase. Suspensiile multi-link față și spate au fost reproiectate, accentul punându-se pe reducerea masei, dar și pe creșterea fermității amortizoarelor, pentru o ținută de drum mai sportivă. Gama motoarelor disponibile cuprinde 3 agregate diesel și 5 pe benzină, patru dintre ele fiind actualizate - trei pe benzină și un diesel, care vin să se adauge motoarelor V6 deja prezente pe modelul precedent. Noile motoare au primit o creștere a performanțelor cu 13% concomitent cu o reducere a consumului. Noul C 220 CDI, de exemplu, consumă acum cu 0.3 litri mai puțin la suta de kilometri.

Mașina testată de noi prin amabilitatea dealerului din Iași, CASA AUTO, un C 220 CDI dispune de un motor diesel cu 4 cilindri în linie de 2148 cm3 și 170 CP common-rail 3, motor care furnizează un cuplu de 400 N/m disponibili de la 2000 de rpm. Deși echipată cu o cutie automată cu 5 rapoarte mașina testată s-a dovedit a fi destul de sportivă, mai ales dacă se alege modul sport și dacă șoferul se străduie foarte puțin și realizează el însuși schimbarea vitezelor printr-o simpla deplasare în dreapta sau în stânga a levierului cutiei de viteze. Ca și mica problemă am semnalat un delay între deplasarea manetei și realizarea efectivă a schimbării treptei, șoferul fiind nevoit să anticipeze un pic schimbarea treptei pentru a nu risca deplasarea acului turometrului în zona roșie. În modul automat totuși am remarcat un lucru bun și anume în setarea Sport în cazul în care vreți să efectuați o depășire bruscă la kick-down nu mai există întârzierea dintre apăsarea pedalei și răspunsul motorului, astfel sentimentul de forță și siguranță fiind prezent pe parcursul întregii depășiri. Reprizele obținute de la 80 km/h la 120 km/h au fost de 6,25 sec cu plecare din treapta a 3 a ; 6,69 sec cu plecare din treapta a 4 a. Accelerația de la 100 la 140 km/h în modul automat al cutiei de viteze a necesitat 7,62 sec. Accelerația de la 0 la 100 km/h s-a realizat în 9,25 sec dacă setați cutia pe modul automat și în 8,66 sec când am efectuat schimbarea treptelor manual.

Mai multe detalii veți putea citi în Revista Informații Auto.

 
 
Citește și:
› Chinezii au devenit cel mai mare acționar Daimler ...25/02/2018
› BMW, Daimler, Ford, Audi și Porsche vor încărcare ultrarapidă de- ...02/12/2016
› AUDI, BMW și Daimler se unesc pentru a dezvolta soluții de comuni ...27/09/2016
› Drive Test: Ford C-MAX 2015 ...27/09/2015
› Drive Test: Toyota Aygo 2015 ...05/10/2014
› Drive test: Toyota GT 86, o mașină sport cu motor de 200 CP dar e ...10/10/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.