Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Cum recuperezi 25% din taxa auto plătită deja

Cum recuperezi 25% din taxa auto plătită deja

Publicat în data de: 01 Septembrie 2011
Categorii: Legislatie, Stiri, Taxa-auto.
 

Guvernul a aprobat, ieri, legea care prevede reducerea taxei de poluare auto cu până la 25%. Conform noii legi, cei care au plătit deja taxa veche pot solicita recuperarea sumelor reprezentând diferența de taxă plătită. Vezi cum recuperezi taxa auto!foto-cum recuperezi 25 din taxa auto platita deja
Proiectul de lege prevede că, în cazul în care taxa de poluare plătită după 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată depune o cerere prin care să solicite restituirea sumelor reprezentând diferența de taxă plătită. „Cei care după 1 iulie 2008 de când a intrat prima lege în vigoare au plătit mai mult, vor primi înapoi banii care au fost plătiți suplimentar”, a explicat ministrul Laszlo Borbely.

Potrivit proiectului de lege ce modifică taxa auto, care are la bază principiul “poluatorul plătește“, taxa de poluare auto va fi plătită, o singură dată, atât pentru mașinile noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în țară sau străinătate, cât și pentru mașinile înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare această lege.

Proiectul de lege aprobat ieri, 31 august, va fi trimis Parlamentului în procedură de urgență, potrivit legii.

Potrivit ministrului Laszlo Borbely, în anul 2010 și-au schimbat proprietarul un număr de cca. 110 mii de autoturisme, care au fost înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 și care nu au achitat taxa de poluare. Ministrul estimează venituri suplimentare de cca. 331 de milioane de lei pe an, luând în calcul o valoare medie a taxei. De asemenea, ministrul a mai menționat că valoarea cheltuielilor estimate cu restituirea sumelor reprezentând diferența de taxă plătită, va fi de aproximativ 240 de milioane de lei pentru anul 2011, pentru un număr estimat de 56 de mii de autovehicule. Ministrul a mai precizat că în anul 2010, valoarea încasată din taxa de poluare a fost de cca. 700 de milioane de lei.

 
 
Citește și:
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
› Guvernul pregătește o nouă taxă auto sub formă de impozit ...17/12/2017
› Guvernul lucrează la o nouă taxă auto pe poluare ...25/10/2017
› Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe ...25/02/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.