Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Cum pregătești mașina pentru primăvară

Cum pregătești mașina pentru primăvară

Publicat în data de: 11 Aprilie 2017
Categorii: Stiri, Advertorial.
 

Acum că a venit primăvara, știm că abia aștepți să ieși din nou cu mașina la drum. Totuși, dacă nu ți-ai pregătit mașina pentru primăvară, te supui la riscuri care ar fi altfel ușor de evitat. Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont.foto-cum pregatesti masina pentru primavara
Fă o vizită la mecanic
În primul rând ar trebui să faci o revizie auto. În felul acesta poți constata defectele mecanice și estetice care au apărut pe perioada iernii și poți face o estimare precisă a costurilor necesare. Fă o listă cu toate piesele care trebuie schimbate sau reparate și întrabă mecanicul care elemente sunt prioritare. Siguranța ar trebui să fie principala ta preocupare. În acest fel te asiguri că mașina ta e în formă maximă la timp pentru sezonul cald.

Montează anvelopele de vară
Anvelopele de iarnă nu sunt adecvate pentru temperaturile de primăvară și pot pune în pericol viața ta și pe cea a pasagerilor. Studiile au arătat că atunci când temperatura de afară crește peste 7 grade, distanța de frânare a pneurilor de iarna crește cu pana la 2,5 metri. De asemenea, verifică dacă anvelopele de vară mai sunt adecvate înainte să le montezi pe mașină. Ai grijă și la data de expirare a cauciucului. Ar fi ideal să folosești anvelope noi deoarece au o dinstanță de frânare mai mică și sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. De asemenea, verifică și presiunea pneurilor. Cauciucurile care nu sunt umflate adecvat măresc considerabil riscul de accident.

Curăță bine caroseria
Caroseria este partea mașinii care are cel mai mult de suferit pe timpul iernii. Nisipul, sarea și zapada care s-au depus pe caroserie și șasiu în timpul iernii afecteaza vopseaua degradează metalul. Se recomandă o spălare amănunțită a mașinii, mai ales dedesubt și în zona roților.


Sursa foto: https://pixabay.com/en/cylinders-engine-oil-machine-569151/

Schimbă uleiul și filtrul de ulei
Venirea primăverii este un prilej bun să verifici nivelul uleiului și să îl schimbi dacă e cazul. Când temperatura de afară crește se recomandă folosirea unui ulei de motor cu un grad mai mare de vâscozitate decât în anotimpul rece. Odată cu uleiul de motor trebuie schimbat și filtrul de ulei. Un filtru de ulei murdar va contamina cu impurități uleiul de motor proaspăt schimbat, duce la scăderea presiunii uleiului și mărește gradul de uzură a motorului.

Verifică ștergătoarele
Primăvara este un anotimp caracterizat prin frecvența ploilor, așa că ștergătoarel tale de parbriz trebuie să poată face față. Iarna, din cauza temperaturii scăzute, cauciucul ștergătoarelor își pierde flexibilitatea și se crapă sau se rup. Verifică-le cu atenție pentru a constata semne de uzură. Îți poți da seama ușor că ștergătoarele trebuie schimbate dacă fac mult zgomot sau lasă dâre pe parbriz în timp ce le folosești.

Schimbă lichidul de parbriz
Lichidul de parbriz pe care l-ai folosit pe perioada iernii are cu totul alte proprietăți decât cel care trebuie folosit vara. Este recomandat să-l schimbi cu unul special conceput pentru sezonul cald, cu proprietati antistatice, antiaburire si anticoroziune.

 
 
Citește și:
› Cum sa alegeți piesele potrivite pentru Opelul dumneavoastră ...07/06/2018
› De unde achiziționăm piese de calitate pentru Cielo ...07/06/2018
› Vinzi sau cumperi o mașină second hand? Câteva sfaturi ... ...30/05/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.