Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Cum pot fi mai accesibile mașinile noi față de cele second hand

Cum pot fi mai accesibile mașinile noi față de cele second hand

Publicat în data de: 26 Noiembrie 2014
Categorii: Stiri, Advertorial.
 

Există studii referitoare la piața auto care relevă faptul că, în unele cazuri, achiziționarea unei mașini second hand poate fi mai costisitoare decât cea a uneia noi.foto-cum pot fi mai accesibile masinile noi fata de cele second hand
Este cunoscut faptul că o mașină este nouă până iese de pe poarta reprezentanței, după care automobilul este considerat unul second hand. Acest fapt duce la o diferență de preț dintre o mașină nouă aflată în showroom și aceeași mașină cu o vechime de o lună și sub 1 000 km la bord.

Însă nu întotdeauna plătim prețul întreg la achiziționarea unei mașini noi. Nu există reprezentanță în țară sau în străinătate care să nu ofere discounturi importante pentru clienții săi. Există avantaje client de până la 3 000 de euro la achiziționare, asta dacă nu putem la calcul și programul rabla sau viitorul proiect, prima mașină.

Diferența de preț dintre auto rulate și cele noi este calculată între prețul de listă al mașinii și cel al vânzătorului. O persoană care vinde o mașină second hand cu număr mic de kilometri și sub un an vechime va avea ca preț de referință prețul de întreg de showroom, și nu cel real cu care a cumpărat mașina.

Chiar și atunci când o mașină este cumpărată în rate, reprezentanțele auto oferă prețuri mai bune la finanțare în comparație cu băncile. Dobânda unui credit la bancă, chiar și pentru sume mai mici de bani, poate duce la un preț final foarte mare. Există dealeri auto care oferă finanțare cu rate fixe și o dobândă mică, sau în cazul Seat, 0% dobândă la finanțare pe trei ani.

Costurile de utilizare a unei mașini second hand sunt mai mari decât cele ale unui automobil nou. Normele de poluare tot mai stricte impuse de Uniunea Europeană au dus la dezvoltarea unor mașini cu motoare mici, consum de combustibil diminuat și revizii tehnice realizate la perioade mai mari de timp.

Mașinile noi au capacități cilindrice din ce în ce mai mici, astfel cantitatea de ulei și de antigel necesare funcționării sunt, de asemenea, mai mici. Același lucru se întâmplă și în cazul filtrelor iar intervalele de timp recomandate de producător pentru revizii sunt mai mari.

Pe lângă faptul că motoarele vechi au capacitate cilindrica mai mare și consumul pe măsură, la același număr de cai putere, reviziile acestora este mai costisitoare și din pricina faptului că ajung mai repede la kilometraje ce impun schimbarea unor piese mai mari, precum pompa de apa sau cea de combustibil.

 
 
Citește și:
› Ce este mai avantajos sa alegi? Un credit auto sau un leasing aut ...01/04/2019
› Despre consumul real al masinii ...29/03/2019
› Ce înseamnă EGR, ABS, ESP, ECU, GPS, Lambda? ...28/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.