Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Cum arata viitorul industriei de inchirieri auto

Cum arata viitorul industriei de inchirieri auto

Publicat în data de: 03 Iulie 2017
Categorii: Stiri, Advertorial.
 

Cum va arata industria de inchirieri masini in urmatorii 5-10 ani, sau mai mult? Ce factori vor juca un rol important in avansarea industriei si care vor reprezenta o amenintare?foto-cum arata viitorul industriei de inchirieri auto
Tehnologia deja modeleaza viitorul in anumite domenii, in timp ce alti factori mai au multi ani pana sa devina dezvoltati pe deplin.

Dominatia automatizarii

Pe masura ce tehnologia continua sa creeze un mediu mai la indemana, clientii, in special generatiile mai tinere, sunt obisnuiti sa faca totul rapid, de pe smartphone sau tableta, inclusiv rezervari la companiile de rent a car. Proprietarii de agentii de inchirieri masini prevad un viitor in care clientii vor apela din ce in ce mai mult la serviciul de carsharing, si vor vrea sa faca rezervari mult mai rapide precum si check-in/ check-out instant. Industria de rent a car se va transforma eventual in carsharing, lucru care nu este neaparat o amenintare pentu companiile de inchirieri auto, ci pur si simplu vor trece la un proces condus de tehnologie.

Viitorul va fi condus de clienti, asa cum a fost intotdeauna, dar experienta actuala a utilizatorilor este esentiala in a fi un lider in inchirierea de masini, precum compania de rent a car Ascar. Viteza, usurinta in utilizare, si mai putini pasi pana ajungi la inchirierea masinii, joaca un rol important in pastrarea unui client. Clientii vor sa apese un buton pe telefon iar masina sa fie pregatita atunci cand vin sa o ridice, sau aceasta sa fie adusa la locatia in care se afla ei.

Optiunile de Self-Service si Carsharing aduc schimbari in industria de inchirieri masini

Serviciul de carsharing a inceput, si va continua, sa schimbe procesul traditional de inchirieri auto. Folosind elementele tehnologiei de carsharing, s-a dezvoltat un program prin care clientii pot inchiria camioane. Acestia folosesc aplicatia pe telefonul mobil pentru a gasi si rezerva cea mai apropiata masina la orice ora doresc. Atunci cand se afla langa masina rezervata, aplicatia initiaza procesul de inchiriere si deblocheaza usile.

Cand vine vorba de carsharing, agentiile de rent a car sunt constiente ca acest concept va continua sa creasca, mai ales ca tot mai multe persoane decid sa nu mai detina autovehicule. Deocamdata serviciul de carsharing este folosit pentru inchirieri de cateva ore, si cu siguranta va deveni mai popular atunci cand oamenii vor incepe sa imparta aceste masini.

Serviciile precum Uber si Lyft au fost vazute ca o amenintare pentru companiile de inchirieri auto. Aceste optiuni sunt intradevar in competitie cu industria de rent a car, insa asta se simte cel mai mult in zonele urbane si aglomerate. Desi cativa clienti se pierd datorita acestor servicii, o masina inchiriata este in continuare alegerea cea mai economica atunci cand vine vorba de plecat in vacanta. Chiar daca industria de rent a car risca o potentiala pierdere, companiile de inchirieri auto pot deveni un colaborator al serviciilor Uber sau Lyft, asociere care poate duce la un ecosistem imens de transport. Companiile de rent a car se pot folosi de serviciul de Uber pentru a le aduce clientul la agentie, la aeroport, sau oriunde este parcata masina care urmeaza sa fie inchiriata. Deocamdata Uber nu inregistreaza profit, deoarece investeste masiv, deci industria de inchirieri masini este in siguranta pentru cativa ani.

 
 
Citește și:
› Ce trebuie sa verifici atunci cand inchiriezi o masina? ...27/04/2021
› Iata de ce sa achizitionezi o baterie auto Varta pentru masina ta ...01/07/2020
› Ce probleme poti detecta cu un tester auto? ...23/04/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.