Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Clienții Orange pot plăti rovinieta prin SMS

Clienții Orange pot plăti rovinieta prin SMS

Publicat în data de: 04 Decembrie 2012
Categorii: Stiri.
 

CNADNR anunță că începând cu data de 05.12.2012 a devenit posibilă achitarea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS, însă numai de către utilizatorii români și numai pentru perioada minimă de utilizare.foto-clientii orange pot plati rovinieta prin sms
Această nouă facilitate de plată a rovinietei, dezvoltată si pusă la dispoziția utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi funcțională începând cu data de 05.12.2012, numai în rețeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenți/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):
- va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
- va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzacției (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)
- va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la același număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;
- va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conține următoarele informații, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirării valabilității acesteia (data și ora de început a valabilității rovinietei vor fi data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tarifării rovinietei).

În condițiile în care utilizatorul nu cunoaște sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziționată, are posibilitatea de a obține această informație transmițând la numărul 7500 în rețeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenți/SMS trimis).

Pentru informații si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS, va fi pus la dispoziția clienților Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în rețeaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 - 16:30 și Vineri în intervalul orar 08:30 - 14:00.

„Prin lansarea serviciilor de plată prin telefon ne propunem să aducem beneficiile tehnologiei mai aproape de clienții noștri, oferindu-le soluții alternative de plată rapide și eficiente. Plata rovinietei prin SMS este un serviciu care facilitează colectarea în condiții de maximă comoditate a tarifului pentru utilizarea drumurilor naționale din România”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange România.

În prima etapă, rovinieta prin SMS este disponibilă pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de vehicule de la A la F, astfel: 7 zile pentru categoriile A sau B și 1 zi pentru categoriile C, D, E sau F. Astfel, tarifele sunt următoarele: 2,74 de euro pentru vehiculele din categoria A cu o perioada de valabilitate a rovinietei de 7 zile, 5,4 euro pentru vehiculele din categoria B cu valabilitate de 7 zile, 3,63 de euro pentru vehicule din categoria C cu valabilitate de 1 zi, 6,21 de euro pentru vehicule din categoria D cu valabilitate de 1 zi, 7,82 de euro pentru vehiculele din categoria E cu valabilitate de 1 zi și 9,43 de euro pentru vehiculele din categoria F cu valabilitate de 1 zi.

Pentru clienții cu abonament Orange, la tarifele menționate, în factura emisă, se adaugă TVA, conform legislației în vigoare. Pentru deținătorii de cartele PrePay - Orange, TVA se aplică la achiziționarea creditului.

 
 
Citește și:
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.