Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Chrysler negociază parteneriate cu Nissan, Fiat și Tata Motors

Chrysler negociază parteneriate cu Nissan, Fiat și Tata Motors

Publicat în data de: 01 August 2008
Categorii: Chrysler, Fiat, Nissan, Stiri, Tata-Motors.
 

Chrysler caută parteneri strategici, purtând negocieri cu Nissan pentru susținerea finanțărilor, cu Fiat pentru contracte de leasing și cu Tata Motors pentru a vinde modelul Jeep Wrangler pe piața indiană.Chrysler ia în considerare posibilitatea de a construi camioane pentru Nissan Motor, în cadrul unei strategii de susținere a finanțelor prin legături în străinătate, scrie publicația The Wall Street Journal, citată de NewsIn.

Știrea a survenit la o zi după ce Reuters a scris că reprezentanții Chrysler poartă negocieri cu mai mulți parteneri din străinătate, printre care compania indiană Tata Motors și Fiat din Italia, potrivit declarațiilor unor surse avizate.

Chrysler, al treilea producător de automobile din Statele Unite, a purtat negocieri cu reprezentanții Tata despre posibilitatea de a vine modelul de autovehicul sport Jeep Wrangler pe piața indiana și pe alte piețe asiatice.

Chrysler a negociat și cu reprezentanții Fiat despre posibilitatea încheierii unui contract de leasing pentru capacitățile de producție ale Chrysler din America de Nord și cooperarea în distribuția cu amănuntul pe piața americana, potrivit declarațiilor unor surse avizate.

Semnarea unui contract între Chrysler și Fiat va permite producătorului italian de autovehicule să revină pe piața italiană pentru prima dată în ultimii 25 de ani, mai declaraseră, miercuri, sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Chrysler, companie controlată de fondul închis de investiții Cerberus Capital Management LP, a refuzat să confirme negocierile.

Nici oficialii companiei Tata Motors nu au făcut declarații imediate, iar reprezentanții Fiat nu au putut fi contactați imediat.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, căruia i se atribuie restructurarea mărcilor Alfa Romeo, Lancia și Fiat, declarase că Fiat este în căutarea unui partener ca să revină pe piața Americii de Nord.

Fiat și Tata au deja un parteneriat. Fiat a acceptat luna acesta să finanțeze mărcile Jaguar și Land Rover ale Tata pe piața europeană, iar Tata a afirmat că nu are nimic împotrivă ca Fiat să vândă Nano, cea mai ieftină mașină din lume, care costa 2.500 de dolari.

Tata și Chrysler cooperează deja în ceea ce privește crearea unui vehicul electric. Tata a arătat în ianuarie că începuse "discuții preliminarii" cu Chrysler pentru vânzarea unui mini-camion pe bază de baterii.

 
 
Citește și:
› Oficial: Planul Fiat-Chrysler pe următorii 5 ani ...07/05/2014
› Noul SRT Viper nu mai are clienți ...20/03/2014
› Fiat-Chrysler au creat un holding olandez, sediul fiscal va fi în ...30/01/2014
› Fiat Tipo, 30 de ani de funcționalitate, simplitate și personalit ...27/03/2018
› Fiat 500 Riva, în premieră la Salonul Auto Bucuresti 2016 ...24/10/2016
› Jeep-uri militare fabricate în România? ...26/05/2016
› Nissan LEAF este în topul vânzărilor de mașini electrice în Europ ...12/08/2018
› Noul Nissan Micra, în România de la 9.750 Euro ...23/05/2017
› Nissan salvează Mitsubishi de la colaps ...15/05/2016
› Cele mai vândute mașini din India, testate la siguranță. Tata Nan ...31/01/2014
› Tata Megapixel, concept dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva 20 ...08/03/2012
› Cea mai ieftină mașină din lume s-ar putea fabrica și la Cluj? ...06/02/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.