Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Chrysler a restituit împrumuturi de 7,6 mld de dolari. Fiat a preluat controlul

Chrysler a restituit împrumuturi de 7,6 mld de dolari. Fiat a preluat controlul

Publicat în data de: 25 Mai 2011
Categorii: Chrysler, Fiat, Stiri.
 

Producătorul auto american Chrysler a restituit, marți, împrumuturi de 7,6 miliarde de dolari primite în 2009 de la guvernele Statelor Unite și Canadei. Fiat a plătit 1,27 miliarde de dolari pentru a-și majora participația de la 30% la 46%.foto-chrysler a restituit imprumuturi de 76 mld de dolari fiat a preluat controlul
Chrysler a plătit cei 7,6 miliarde de dolari reprezentând împrumuturi, comisioane și dobânzi la mai puțin de 2 ani după ieșirea de sub protecția falimentului. Plata împrumuturilor constă în returnarea a 5,9 miliarde de dolari către Trezoreria SUA și 1,7 miliarde de dolari către autoritățile canadiene, a anunțat Chrysler.

Potrivit termenilor acordului de împrumut din 2009, Chrysler avea ca termen până în 2017 să restituie cele două împrumuturi. Grupul a obținut fondurile necesare printr-o refinanțare care îi asigură economii de 350 de milioane de dolari pe an, din cheltuieli cu dobânzile.

Tot marți, Fiat a plătit Chrysler 1,27 miliarde de dolari pentru a-și majora participația la producătorul american, de la 30 procente la 46%. Acum Fiat deține controlul, iar din iunie, compania italiană va include în raportul trimestrial și veniturile Chrysler, a declarat Sergio Marchionne, CEO Fiat.

Trezoreria Americană mai deține acum 6,6% din Chrysler iar sindicatul United Auto Workers deține 45,7% din companie.

Analistul Jack Narad spune că plata împrumutului ar putea ajuta Chrysler să disipeze animozitățile din partea opozanților americani la salvarea companiei americane cu banii contribuabililor. „Din perspectiva cumpărătorului, au fost persoane care s-au opus cu desăvârșire la împrumut. Plata acestuia chiar înainte de termen și neirosirea banului public este un bun contra-argument”.

Dealerii se așteaptă și ei la beneficii. „Pentru o vreme, în timpul falimentului, cred că Chrysler și GM au fost puțin ocolite”, spune David Shepherd, proprietarul unui dealer din Kansas. „Cine vrea să cumpere o mașină de la o companie care a dat faliment?”, spune Shepherd care vinde mașini GM, Chrysler, Toyota și Ford.

Guvernul SUA a recuperat, de asemenea, aproape jumătate din cei 49,5 miliarde de dolari cheltuiți pentru salvarea General Motors. Al doilea mare producător auto din SUA a plătit 23,1 miliarde de dolari și a reușit să-și repare reputația cu noi produse.

 
 
Citește și:
› Oficial: Planul Fiat-Chrysler pe următorii 5 ani ...07/05/2014
› Noul SRT Viper nu mai are clienți ...20/03/2014
› Fiat-Chrysler au creat un holding olandez, sediul fiscal va fi în ...30/01/2014
› Fiat Tipo, 30 de ani de funcționalitate, simplitate și personalit ...27/03/2018
› Fiat 500 Riva, în premieră la Salonul Auto Bucuresti 2016 ...24/10/2016
› Jeep-uri militare fabricate în România? ...26/05/2016
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.