Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Bosch serbează 25 de ani de producția primului sistem de navigație

Bosch serbează 25 de ani de producția primului sistem de navigație

Publicat în data de: 19 August 2014
Categorii: Stiri, GPS.
 

Bosch aniversează anul acesta 25 de ani de la demararea producției de serie a primului sistem de navigație din Europa - Bosch TravelPilot.foto-bosch serbeaza 25 de ani de productia primului sistem de navigatie
Sistemele de navigație ghidează de peste un sfert de secol autoturismele din punctul A în punctul B, iar acum sunt capabile să optimizeze și consumul autovehiculelor. În funcție de topografia traseului, eco-navigația asigură o reducere medie a consumului de carburant cu aproximativ nouă procente. În consecință, și emisiile de CO2 sunt reduse semnificativ.

În 1989, Bosch a început producția de serie a sistemului TravelPilot IDS (Identification of Digitized Streets – identificarea străzilor digitalizate), primul sistem autonom de navigație și localizare a destinației utilizat pe drumurile europene. Cu o hartă afișată pe un monitor de 4,5 inch, acesta îl informa constant pe șofer privind poziția autovehiculului în cadrul rețelei de drumuri și utiliza o săgeată simplă pentru a indica direcția către destinație, precum și legăturile rutiere disponibile care duceau către destinația aleasă.

Acum 25 de ani, TravelPilot IDS utiliza navigația estimată pentru a calcula o poziție precisă în cadrul rețelei rutiere digitalizate. Sistemul utiliza informațiile primite de la senzorii de roată instalați special pentru a determina ce secțiuni ale traseului au fost parcurse de autovehicul și detecta schimbările de direcție prin intermediul unei busole electronice cu un giroscop magnetic. Această metodă de estimare era asistată suplimentar de datele incluse în hărțile rutiere. Configurațiile rutiere ale marilor orașe germane și rețeaua rutieră cu care se interconectau erau stocate pe un CD.

Bosch a lansat inițial sistemul TravelPilot IDS în Germania în 1989. Pentru a spori precizia cu care putea fi stabilită poziția autovehiculului, sistemul a fost actualizat în 1993 cu un receptor pentru Sistemul de Poziționare Globală (GPS).

În primii ani, sistemele de navigație Bosch au fost utilizate în multe zone, deși în principal în scop profesional. La acea vreme, departamentul de pompieri din Los Angeles, de exemplu, a montat sistemul de navigație Bosch în peste 400 din autovehiculele sale, pentru a ajunge mai rapid și mai sigur la destinație.

La mijlocul anilor ’90, sistemele de navigație erau deja capabile să furnizeze instrucțiuni șoferilor prin simboluri direcționale și recomandări verbale ușor de înțeles. Aplicațiile software îmbunătățite dezvoltate de inginerii Bosch, care le ofereau șoferilor informații specifice despre destinații turistice, culturale și gastronomice și despre parcări, stații de alimentare și service-uri auto au impulsionat din nou domeniul tehnologiei de navigație pentru autovehicule la momentul respectiv.

În 1998, inginerii Bosch au dezvoltat navigația dinamică. Pentru prima dată, sistemele puteau procesa informațiile din trafic de la Traffic Message Channel (TMC), permițându-le să reacționeze în timp util la problemele din trafic și sporind astfel confortul și siguranța în timpul condusului. Datorită acestei funcții, Bosch a devenit primul producător care a demonstrat beneficiile foarte des menționate în prezent ale conectării autovehiculelor la lumea exterioară.

 
 
Citește și:
› Daimler, BMW și Audi au achiziționat serviciul de hărți HERE al N ...03/08/2015
› Mio a lansat noile GPS-uri Spirit, cu actualizări gratuite pe via ...27/06/2014
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.