Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW M850i Coupe Night Sky, inspirat dintr-o ploaie de meteori

BMW M850i Coupe Night Sky, inspirat dintr-o ploaie de meteori

Publicat în data de: 06 Ianuarie 2019
Categorii: Bmw, Stiri.
 

Inspirat dintr-o ploaie de stele căzătoare, versiunea unică a automobilului sport de lux dispune de butoane realizate din materiale preluate din meteoriți, constelații luminoase pe consola centrală și componente imprimate 3D.foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori
 ›Galerie foto:
foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori
foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori
foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori foto-bmw m850i coupe night sky inspirat dintr-o ploaie de meteori
De peste 25 de ani, divizia de personalizare BMW Individual Manufaktur din Garching, în apropiere de München, a produs finisări de o calitate excepțională, modele ediție specială extraordinare și unicate spectaculoase - toate având un design distinctiv și îmbunătățite suplimentar de cele mai fine și mai prețioase materiale din lume. Iar renumiții specialiști în design au deschis acum o nouă dimensiune a exclusivității, cu materiale cu adevărat extraterestre și aducând cerul nopții în automobil. BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky, modelul perfect pentru a primi acest tratament special, a primit o serie de elemente de personalizare cu adevărat fără precedent. Astfel, aplicațiile realizate din materiale extrase din meteoriți împodobesc anumite butoane de control. De asemenea, fascinația universului se reflectă în „constelațiile” de stele luminoase de pe consola centrală și în designul suprafețelor decorative, a spătarului scaunelor, a discurilor de frână și a componentelor exterioare ale automobilului sport de lux, care sunt inspirate de corpurile cerești.

BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky va fi prezentat înaintea unei ploi de meteori foarte intense care a avut loc în noaptea de 3/4 ianuarie 2019. Spectacolul de stele căzătoare va începe când Pământul va trece pentru scurt timp prin orbita asteroidului 2003 EH, timp în care fragmente din acesta vor intra în atmosfera planetei noastre și vor arde. În situații rare, roci mai mici din spațiu vor pătrunde prin scutul de protecție al planetei și vor cădea pe Pământ sub formă de meteoriți. Unele dintre aceste fragmente extraterestre au fost încorporate acum în habitaclul BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky.

Prin folosirea materialelor cu adevărat extraterestre, BMW Individual Manufaktur a reușit să creeze un automobil cu adevărat unic și, în același timp, a împins din nou limitele a ceea ce se poate obține când se concepe interiorul unei mașini. Piatra meteoritică împodobește întreaga placă decorativă a consolei centrale, butonul Start/Stop pentru motorul V8, maneta selectorului pentru transmisia Steptronic cu opt trepte și controlerul tactil pentru sistemul iDrive, creând un efect vizual și tactil inegalabil în sectorul auto. Inserțiile realizate din materialul meteorit au fost încorporate și în finisarea pragurilor de uși, împreună cu un ecuson de model iluminat. Toate acestea garantează că BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky întruchipează luxul și exclusivitatea la un nivel fără precedent.

BMW Individual Manufaktur: creatorii de unicate
Centrul de personalizare BMW Individual Manufaktur a fost specializat dintotdeauna în producția de creații unicat care conferă expresie stilului personal al proprietarilor BMW. Misiunea sa este de a transforma cerințele individuale ale clienților în realitate. Specialiștii de la BMW Individual colaborează cu fiecare client pentru a produce soluții personalizate care cuprind de la culori extraordinare pentru exterior, până la materiale exotice pentru interior, dotări cu echipamente speciale, accesorii, modele de cusături, gravuri și inserții. În timpul procesului de design și producție, creativitatea, atenția la detalii, măiestria, angajamentul fără compromisuri față de calitate și flerul pentru excepțional se îmbină pentru a crea automobile cu adevărat unice.

În căutarea de noi posibilități creative, combinații noi de materiale și tehnici de procesare noi, BMW Individual colaborează frecvent cu nume mari din design și companii de lux renumite din alte domenii. Contribuția artiștilor și a oamenilor de știință contribuie la construirea cunoștințelor necesare dezvoltării de produse noi și unicate exclusive. În proiectarea BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky, BMW Individual a apelat la competența cercetătorilor de la Institutul Max Planck pentru Fizica Extraterestră, care se află tot în Garching.

Unicat: suprafețe cu model Widmanstätten
Utilizarea materialelor provenite de la meteoriți pentru comenzile din interior a inspirat designul mai multor alte elemente interioare și exterioare care preiau o structură care se întâlnește în formă naturală numai la obiecte extraterestre: modelul Widmanstätten al meteoriților. Structura geometrică strictă, cu liniile sale drepte, are aspectul de cristale de gheață și devine vizibilă atunci când anumite tipuri de meteorit de fier sunt lustruite sau vin în contact cu compușii acizi. Structura este rezultatul răcirii aliajului metalic într-un proces extrem de lent, care nu poate fi reprodus pe Pământ, făcând-o o semnătură inconfundabilă a materialului extraterestru. Modelul unic a fost observat pentru prima oară la începutul secolului XIX de un număr de oameni, inclusiv omul de știință austriac Alois von Beckh Widmanstätten, care i-a dat astfel numele.

Unicitatea structurii Widmanstätten este simbolică pentru dorința continuă a BMW Individual de a găsi soluții de design inovatoare fără precedent. Vizibilă în tapițeria cusută manual a plafonului și în finisajele decorative ale consolei centrale, a fost fasonată și pe discurile de frână ale BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky. Acest model meteorit distinctiv poate fi găsit și pe capacele oglinzilor exterioare, separatoarele pentru prizele de aer laterale din partea frontală, placa tip plasă centrală și contururile Air Breathers de pe aripile față. Aceste componente exterioare au fost concepute special pentru BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky și au fost produse individual printr-un proces de imprimare 3D.

Rezultatul cunoștințelor din motorsport și procese de producție sofisticată: etriere de frână ultraușoare, inovatoare și cu design bionic, realizate prin metode de imprimare 3D
Același proces inovator de producție aditivă este utilizat pentru fabricarea etrierelor de frână. Aici, tehnicile de imprimare 3D duc designul ultraușor inteligent la un nou nivel. Etrierele de frână din aluminiu, cu design bionic, montate la BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky au fost dezvoltate de BMW Motorsport și sunt cu până la 30% mai ușoare decât componentele produse prin metode convenționale. Reducerea substanțială a masei nesuspendate produce o îmbunătățire semnificativă a dinamicii condusului și a confortului călătoriei.

BMW Group și-a valorificat atât cunoștințele în motorsport, cât și competența sa în aplicarea imprimării 3D a componentelor din aluminiu pentru a-și dezvolta și produce frânele de pionierat, cu design bionic. La crearea etrierelor de frână a fost posibilă reducerea masei lor la minimul necesar pentru a îndeplini cerințele tehnice. Forma rezultată, a cărei construcție o imită pe cea a oaselor - cu un echilibru optim între rigiditatea și masa componentelor -, poate fi produsă numai folosind o metodă de producție cu printare 3D și nu prin tehnici de turnare convenționale. În plus, a fost posibilă integrarea canalelor pentru lichidul de frână în structura etrierelor de frână. Din nou, producția aditivă a fost esențială pentru producerea acestui design integral, care are beneficii suplimentare pentru instalarea și rigiditatea sistemului de frânare ușor.

Inovații pentru individualitate: decorațiuni din piele cu design în trei culori și constelații de stele luminate cu LED pe consola centrală
O altă premieră pentru stilul interior este decorațiunea cu piele BMW Individual Merino fină în design în trei culori și schema coloristică Opal White/Midnight Blue/Silver. Structura Widmanstätten - o trăsătură definitorie pentru interiorul BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky - se repetă în modelul cusăturii pentru secțiunile centrale ale scaunului.

Cotierele consolei centrale adaugă o notă de strălucire, designul lor special fiind inspirat de cerul strălucitor al nopții. Unitățile LED se folosesc pentru a ilumina suprafețele lor, producând efectul unui cer înstelat și oferind habitaclului mașinii sport de lux o senzație de atmosferă bogată. Covorașele dense în Midnight Blue oferă nota finală pentru ambianța interioară elegantă.

Vopseaua exterioară a BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky contribuie la aura sa captivantă. Vopseaua specială BMW Individual îmbină cu măiestrie două tonuri de culoare pentru a obține un efect de impact ridicat. Negrul non-metalic a fost folosit drept culoare de bază pentru caroserie. Un strat secundar, în San Marino Blue metalizat, a fost aplicat ulterior într-un efect gradat de la marginea de jos a caroseriei până la vârful pasajelor roților. În cele din urmă, au fost aplicate trei straturi transparente, cu dimensiuni diferite ale particulelor de pigment, pentru a conferi vopselei un sentiment remarcabil de profunzime.

Platforma perfectă pentru un unicat fermecător: automobilul sport de lux BMW M850i xDrive Coupé
Noul BMW M850i xDrive Coupé a oferit baza ideală pentru acest model unic senzațional de la BMW Individual Manufaktur. Cu motorul V8 de 390 kW/530 CP, tehnologie șasiului adaptată pentru circuit și sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, modelul cu patru locuri aduce sportivitatea și plăcerea de a conduce caracteristică BMW în segmentul de lux. Dezvoltat de BMW M GmbH alături de BMW M8 și modelul pentru curse de anduranță BMW M8 GTE, BMW M850i xDrive Coupé este construit în jurul unui concept de ansamblu impecabil, care se traduce în performanțe captivante pe șosea. Sistemele sofisticate de șasiu permit coupé-ului să acopere un spectru excepțional de larg între sportivitate și confort, completând performanțele dinamice ale automobilului cu capacitatea remarcabilă de utilizare zilnică și aptitudinile pe distanțe lungi. Noul BMW Seria 8 M850i xDrive este cel mai rapid coupé construit vreodată de marcă, cu un sprint 0-100 km/h în numai 3,7 secunde.

Designul plin de emoție al caroseriei BMW M850i xDrive Coupé este un produs al noului limbaj de design al mărcii, care oferă atractivitate sportivă, atracție senzuală și exclusivitate printr-un accent central pe precizie și claritate. Asemenea acoperișului opțional din fibră de carbon, alte detalii speciale ale automobilului contribuie la optimizarea proprietăților aerodinamice și la scăderea masei acestuia. BMW Seria 8 este al doilea model al mărcii, după Seria 7, care utilizează tehnologia Carbon Core, integrând componente produse cu CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon) de această dată pentru o rigiditate crescută. Acestea, împreună cu centrul de greutate coborât, ampatamentul lung și ecartamentele late, ajută BMW M850i xDrive Coupé să îmbine performanțele sportive și confortul luxos al călătoriei mai coerent decât orice altă mașină din segmentul său.

 
 
Citește și:
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.