Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW M8 Gran Coupe Concept, o nouă interpretare a luxului

BMW M8 Gran Coupe Concept, o nouă interpretare a luxului

Publicat în data de: 08 Martie 2018
Categorii: Bmw, Auto-show, Concept, Stiri, Geneva.
 

BMW M8 Gran Coupé Concept ilustrează semnificația din spatele literei „M” la BMW: înseamnă „mai mult”, mai mult decât orice. Pe lângă excelența dinamică, M8 Gran Coupe întruchipează o nouă fațetă a luxului pentru BMW."BMW Seria 8 va prelua rolul de navă-amiral a portofoliului BMW și, prin urmare, combină sportivitatea și eleganța de neegalat", spune Adrian van Hooydonk, vicepreședinte executiv BMW Group Design. "BMW M8 Gran Coupé Concept oferă o perspectivă asupra celei mai exotice și atrăgătoare variante a noului BMW Seria 8."

Simbol înțelegerii unice a luxului
BMW M8 Gran Coupé Concept este mai mult decât un automobil sport de lux, cu patru uși. Simbolizează o înțelegere nouă și unică a luxului. "BMW M8 Gran Coupé Concept este conceput pentru a stârni lucrurile, pentru a polariza - ar trebui să vă miște emoțional", explică Domagoj Dukec, vicepreședinte de design BMW M și BMW i. "Cu acest automobil dorim să ajungem la oameni care caută ceva special și care doresc să iasă în evidență. În acest caz, BMW M duce luxul inconfundabil în afara zonei sale de confort." Așa cum înainte a făcut-o BMW Seria 8 Concept, BMW M8 Gran Coupé Concept prezintă noul limbaj de design al BMW, evidențiat de suprafețele expresive care accentuează, mai vivace ca niciodată, dinamica automobilului. Numărul mic de linii de caracter precise subliniază aranjamentul grafic al suprafețelor.

Partea frontală: o promisiune de talent dinamic pentru a accelera pulsul
Coborâtă spre șosea și lată ca postură, partea frontală a BMW M8 Gran Coupé Concept oferă promisiunea imediată a unei experiențe excepționale de performanță. Suprafețele musculoase și contururile precise ale capotei reprezintă indicii ale capacității de a conduce aerul pe sub caroserie.

Fața noului BMW Seria 8 este evidentă în grafica părții frontale a noului concept. Contururile grilei radiatorului se lărgesc pe măsură ce coboară spre drum, accentuând centrul de greutate coborât al automobilului. Ca și la primele coupé-uri BMW, elementele grilei sunt legate printr-un contur neîntrerupt, creând un singur element mare. Farurile sunt poziționate puțin mai sus decât "rinichii" și le oferă impresia unei poziții mai joase, ceea ce accentuează suplimentar apropierea mașinii de asfalt. Prin contrast, conturul auriu al grilei aduce părții frontale o notă suplimentară de exclusivitate. În cadrul farurilor, tehnologia de iluminare - familiară de la modelul de anduranță M8 GTE - oferă o interpretare dinamică și hexagonală a părții frontale cu patru "ochiuri", specifică BMW, distilând elementele motorsportului modern și calitățile luxoase în detaliile interioare. Totodată, prizele de aer musculoase din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) ghidează aerul acolo unde este necesar.

Partea laterală: eleganța întâlnește precizia puternică
Chiar și când sunt văzute de la distanță, proporțiile BMW M8 Gran Coupé Concept radiază caracter dinamic. Ampatamentul lung, capota lungă, linia cursivă a acoperișului și spatele scurt creează o siluetă de coupé sportiv și elegant. Suprafața bogată emoțional atinge un punct culminant în umerii din jurul montanților C, deasupra roților spate. Aici, acoperișul se scurge spre spate prin intermediul aripilor sculptate elegant. Mai jos, pasajele musculoase ale roților oferă o expresie vizuală a puterii ce acționează asupra punții spate. Tranzițiile ușoare dintre suprafețe conferă o anumită sensibilitate, în timp ce înclinarea puternică a umerilor mașinii se combină cu ecartamentul lat pentru a aduce un plus de definiție și sportivitate. Fiind un automobil BMW M veritabil, BMW M8 Gran Coupé Concept are acoperiș realizat din CFRP - care coboară centrul de greutate al automobilului atât vizual, cât și fizic - și oglinzi retrovizoare optimizate aerodinamic.

Finisajul Salève Vert, al cărei culoare pare să se schimbe de la verde la albastru-gri în funcție de lumină, creează o compoziție foarte eficientă a suprafeței și se îmbină cu grafica geamurilor aurii, branhiile M tradiționale, frânele, jantele și evacuările M duble aurii. Astfel, mașina beneficiază de un aspect complet nou.

Partea spate oferă o prezență impozantă
Spatele BMW M8 Gran Coupé Concept transmite elanul dinamic și impactul vizual pentru care M este renumit, iar ecartamentul larg și pasajele evazate ale roților fac trimitere la performanțele mașinii. Liniile orizontale întrerup stilistic spatele, permițând zonei de sub spoilerul spate să atragă atenția și mai mult și să adauge un plus de agilitate vizuală. Către limitele exterioare, stopurile subțiri, cu geamuri negre, subliniază postura lată a mașinii pe șosea. Sub ele, bara de protecție preia tema dinamică a șorțului frontal. Difuzorul proeminent și cele două seturi de țevi de eșapament M duble transmit, împreună, un mesaj clar de performanță absolută.

Privind înainte
Exteriorul atractiv al BMW M8 Gran Coupé Concept combină valorile de bază ale BMW M cu eleganță și lux pentru a crea o formă nouă și captivantă și dezvăluie o fațetă nouă și interesantă a BMW M. Prin noul model, BMW Group privește către BMW Seria 8 Gran Coupé și BMW M8 Gran Coupé, care vor fi prezentate în cursul anului 2019 și vor completa familia BMW Seria 8.

 
 
Citește și:
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› BMW introduce ștergătoare pentru geamurile laterale ...01/04/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› Hyundai pregătește un nou model pentru piața europeană ...14/07/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Kia va lansa un crossover în familia Ceed ...23/03/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Kia privește spre viitorul electric ...03/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.