Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW lansează noul Seria 8 Cabriolet pentru 2019

BMW lansează noul Seria 8 Cabriolet pentru 2019

Publicat în data de: 02 Noiembrie 2018
Categorii: Bmw, Stiri.
 

BMW își continuă ofensiva de modele în segmentul de lux prin prezentarea automobilului sport decapotabil care explorează cele mai înalte culmi ale flerului dinamic, emoționalului și exclusivității.Noul BMW Seria 8 Cabriolet duce dinamismul emblematic BMW și eleganța liniilor decapotabile în segmentul de lux. Trenul de rulare și tehnologia șasiului dezvoltate pentru gama de modele BMW Seria 8 și structura caroseriei cu rigiditate superioară oferă platforma ideală pentru fuziunea între performanțele sportive deosebite și confortul călătoriei pe distanțe lungi pe care le furnizează noul BMW Seria 8 Cabriolet. Caracterul modern al automobilului este subliniat de sistemele sofisticate pentru asistarea conducătorului, sistemul de control și afișare de ultimă generație și cea mai recentă tehnologie de conectivitate care include Asistentul Personal Inteligent BMW.

Două motoare foarte puternice vor fi disponibile la lansarea din martie 2019. Propulsorul V8 pe benzină, ce oferă 390 kW/530 CP, de la BMW M850i xDrive Cabriolet intră în scenă prin livrarea plină de caracter a puterii și acustica potrivită. BMW 840d xDrive Cabriolet este echipat cu un motor diesel cu șase cilindri dispuși în linie, care dezvoltă 235 kW/320 CP.

Design exterior: limbaj de design puternic, linii distinctive
Noul limbaj de design al mărcii BMW utilizează linii trasate cu precizie și suprafețe musculoase pentru a oferi noului BMW Seria 8 Cabriolet o aură distinctivă definită în egală măsură de calitatea sportivă și eleganța absolută. Cu o lungime de 4.843 de milimetri, o lățime de 1.902 milimetri și o înălțime de 1.339 de milimetri, dar și un ampatament de 2.822 de milimetri și un ecartament de 1.619 milimetri (față) și 1.642 de milimetri (spate), dimensiunile sale le egalează aproape cu exactitate pe cele ale BMW Seria 8 Coupé. Caroseria realizează o formă extinsă dinamic, în special când acoperișul este coborât.

Datorită spoilerului frontal proeminent, partea din față a automobilului se bucură de o prezență sportivă, evidențiată de prizele de aer largi. Acestea ies și mai puternic în evidență la BMW M850i xDrive Cabriolet (ca echipare standard) și BMW 840d xDrive Cabriolet (ca parte a pachetului M Sport opțional). Farurile LED adaptive fac parte din configurația standard. Totodată, farurile BMW laser - disponibile opțional - cu luminare variabilă a drumului și Selective Beam generează o rază de acțiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri. Liniile orizontale, blocurile optice care se extind mult în flancuri și o a treia lumină de frână integrată în capota portbagajului contribuie la impresia lată și joasă creată de partea spate.

Soft top extins cu operare complet electrică
Acoperișul rabatabil al noului BMW Seria 8 Cabriolet se evidențiază prin designul cu masă redusă și izolarea fonică excelentă. Când este ridicat, acoperișul conferă automobilului o siluetă asemănătoarea cu a unui coupé. Soft topul, care are culoarea neagră în echiparea standard, dar este disponibil și cu efect Anthracite Silver ca opțiune, se deschide și se închide complet automat și la atingerea unui buton în doar 15 secunde. Operarea extrem de silențioasă a acoperișului poate fi activată atunci când automobilul se deplasează cu viteze de până la 50 km/h. Când este deschis, soft topul este strâns sub o husă a cărei structură a suprafeței și cusături care urmăresc același design cu panoul de instrumente și ornamentele interioare ale panourilor laterale/ușilor.

Armonie între designul exterior și cel interior
Armonia între designul exterior și interior se dezvăluie cel mai bine atunci când soft topul este coborât. Ocupanții celor patru scaune sunt înconjurați de cursivitatea panoului de instrumente, de linia laterală care integrează ușile și zona banchetei spate și de linia husei compartimentului pentru soft top. Marginea geamurilor laterale se aseamănă cu conturul compartimentului pentru soft top, subliniind conexiunea dintre partea frontală și cea spate ale automobilului.

Întreaga ambianță a interiorului transmite dinamism, eleganță și lux, iar lumina ambientală standard accentuează liniile orientate spre înainte din interiorul automobilului. De asemenea, noul BMW Seria 8 Cabriolet este prevăzut cu tapițerie integrală cu piele pentru panoul de instrumente și umerii ușilor, precum și cu scaune sport ajustabile electric și cu tapițerie din piele Vernasca.

Scaunele multifuncționale disponibile standard la BMW M850i xDrive Cabriolet sunt tapițate cu piele Merino cu facilități extinse. Atât volanul sport cu piele de la BMW 840d xDrive Cabriolet, cât și cel M îmbrăcat în piele de la BMW M850i xDrive Cabriolet au butoane multifuncționale și clapete de schimbare a vitezelor.

Deflector de vânt disponibil standard, sistem încălzire în tetiere opțional
Echiparea standard a noului BMW Seria 8 Cabriolet include un deflector de vânt, care poate fi montat în zona scaunelor spate pentru a preveni turbulențele de aer nedorite atunci când se conduce cu soft topul coborât. Pentru un sentiment sporit de confort atunci când automobilul este condus în sezonul rece, noul BMW Seria 8 Cabriolet este disponibil cu un sistemd e încălzire în tetiere opțional, cu prize de aer integrate în tetierele scaunelor față. Alte dotări opționale includ scaunele răcite și ventilate, pachetul Heat Comfort cu volan încălzit și BMW Display Key. Disponibile ca alternativă opțională la sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround standard sunt precizia înaltă și calitatea acustică excelentă a sistemului audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. Iar clienții pot comanda aplicații de sticlă pentru butonul iDrive, butonul de start și butonul de volum, dar și opțiuni din gama BMW Individual.

Bancheta de la BMW Seria 8 Cabriolet poate fi divizată standard în raport 50:50, ambele elemente putând fi rabatate separat pentru a oferi o facilitate de încărcare. Când acoperișul este strâns, capacitatea portbagajului este de 350 de litri.

Optimizări ale aerodinamicii, masei și siguranței
Șasiul etanșeizat aproape complet în partea inferioară, controlul activ al clapetelor de aer, Air Curtains și suporturile foarte subțiri ale oglinzilor retrovizoare optimizează proprietățile aerodinamice ale noului BMW Seria 8 Cabriolet. O combinație inteligentă de materiale contribuie la reducerea masei alături de o rigiditate torsională ridicată. Toate acestea înseamnă că doar un număr mic de măsuri specifice cabrioletelor au fost necesare. Într-adevăr, acestea sunt limitate la suporturile transversale suplimentare și un panou de forfecare conceput special pentru șasiul inferior. O altă dotare specială specifică pentru noul BMW Seria 8 Cabriolet este sistemul de protecție în caz de răsturnare, care constă din două bare de protecție din aluminiu ascunse în spatele tetierelor spate. Dacă automobilul este probabil să se răstoarne, barele sunt extinse printr-o încărcătură pirotehnică într-o fracțiune de secundă.

Motor V8 pe benzină puternic, motor diesel, cu șase cilindri dispuși în linie, eficient
Un motor de 4,4 litri, cu opt cilindri, din cea mai recentă generație infuzează noul BMW M850i xDrive Cabriolet cu o livrare impozantă a puterii, în timp ce acustica sa caracteristică oferă un impact suplimentar prin sistemul de evacuare sport M cu control prin clapete. Tehnologia M Performance TwinPower Turbo a motorului include două turbocompresoare twin-scroll poziționate în V-ul format de cele două rânduri de cilindri, injecție directă High Precision, gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC și control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Dezvoltând o putere maximă de 390 kW/530 CP și un cuplu maxim de 750 Nm, motorul V8 accelerează BMW M850i xDrive Cabriolet de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Noul BMW 840d xDrive Cabriolet beneficiază de un tip de motor pe care nici un alt automobil din segmentul său nu îl oferă - un propulsor diesel de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie. Tehnologia BMW TwinPower Turbo a motorului cuprinde supraalimentare cu două turbine și injecție directă common-rail cu piezoinjectoare. Puterea maximă de 235 kW/320 CP și cuplul maxim de 680 Nm încurajează, în egală măsură, o călătorie relaxată la turații reduse și accelerații în reprize puternice (acompaniate de acustica fascinantă a sistemului de evacuare sport specific modelului). BMW 840d xDrive Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde.

Transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferențial M Sport
Ambele motoare îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Transferul puterii la drum se realizează prin intermediul transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte și a BMW xDrive. Sistemul inteligent de tracțiune integrală este adaptat să aibă o orientare apreciabilă spre tracțiune spate la noul BMW Seria 8 Cabriolet, asigurându-se că oferă experiența condusului caracteristică unui automobil sport BMW. Performanțele dinamice sunt îmbunătățite suplimentar de diferențialul M Sport, care este disponibil standard la BMW M850i xDrive Cabriolet. Pe lângă îmbunătățirea tracțiunii, diferențialul spate contralat electronic optimizează agilitatea automobilului și este foarte eficient în îmbunătățirea accelerației dinamice la ieșirea din viraje.

Șasiul: cunoștințele de pe circuit oferă dinamică imbatabilă pe șosea
Principiile de construcție care stau la baza șasiului și utilizarea competenței în motorsport a BMW M GmbH pentru optimizarea setării acestuia maximizează agilitatea, precizia și performanțele automobilului. Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu anvelope mixte și suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Datorită reacțiilor bine dozate ale amortizoarelor și arcurilor, conducătorul primește doar informațiile relevante pentru suprafața drumului. De asemenea o dotare standard, Direcția intergrarlă activă reduce raza de bracare a automobilului la efectuarea manevrelor, crește agilitatea și asigură un plus de siguranță la abordarea virajelor rapide.

Barelele active pentru stabilizarea ruliului, disponibile ca parte a suspensiei opționale M adaptive Professional, asigură compensări foarte rapide și precise ale forțelor laterale în timpul manevrelor dinamice, îmbunătățind agilitatea și stabilitatea direcțională atât la intrarea în viraje, cât și la ieșirea din curbe. De asemenea, motoarele pivotante electrice sporesc confortul condusului pe linii drepte prin răspunsul oferit forțelor perturbatoare ce rezultă de la imperfecțiunile drumului de pe o parte a automobilului.

Configurația standard pentru BMW M850i xDrive Cabriolet include și un sistem de frânare M Sport foarte puternic, jante M de 20 de țoli - din aliaj ușor cu pneuri de înaltă performanță -, dotări exclusive pentru exterior în Cerium Grey, benzi iluminate cu simbolurile modelului pentru pragurile ușilor și benzi decorative de interior în design din oțel inoxidabil. Pachetul M Sport opțional pentru BMW 840d xDrive Cabriolet cuprinde jante M de 19 țoli, din aliaj ușor, sistem de evacuare sport M și benzi iluminate cu logo M pentru pragurile ușilor. De asemenea, BMW 840d xDrive Cabriolet este disponibil cu pachet M Technic Sport, care include jante M de 20 de țoli, din aliaj ușor, cu pneuri de înaltă performanță, un sistem de frânare M Sport și mai puternic, diferențial M Sport și echipare BMW Individual high-gloss Shadow Line extinsă. Alte posibilități de personalizare vin sub forma pachetelor Chrome Line Exterior și M Carbon Exterior.

De ultimă oră, sistemele de asistare a conducătorului îmbunătățesc confortul și siguranța
Confortul și siguranța la bordul noului BMW Seria 8 Cabriolet sunt impulsionate de sistemele de ultimă oră pentru asistarea conducătorului. Echiparea standard include Head-Up Display și Driving Assistant, care cuprinde avertizare de coliziune și pietoni cu funcție de frânare, avertizare de părăsire a benzii și avertizare de schimbare a benzii, Speed Limit Info (informații privind limita de viteză), Rear Cross Traffic Alert (alertă la trafic din spate) și avertizare la coliziune din spate. Pe lista de opționale se regăsesc tempomat activ cu funcție Stop & Go, Driving Assistant Professional (dotările suplimentare includ asistentul de direcție și menținere a benzii) și BMW Night Vision. Toto dotare standard este și asistentul de parcare, care include cameră pentru mers înapoi și Reversing Assistant.

Operare intuitivă și conectivitate perfectă: sistemul de operare BMW 7.0 și Asistentul Personal Inteligent BMW
Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional. Acesta include sistem de navigație și multimedia, un panou de instrumente high-resolution și integral digital dispus în spatele volanului, cu diagonală a monitorului de 12,3 țoli (31,24 cm) și Control Display cu diagonala de 10,25 țoli (26,04 cm). Noul sistem de operare BMW 7.se evidențiază prin funcțiile digitale de ultimă generație, adaptate cu precizie la cerințele conducătorului. Când vine vorba de opțiuni de operare intuitivă, conducătorii pot opta pentru funcționalitatea touchscreen prin intermediul Control Display, controlerul iDrive, butoanele de pe volan sau control vocal.

Un alt element al sistemului de operare este Asistentul Personal Inteligent BMW. Activat vocal prin mesajul "Hei, BMW!", acest companion digital asistă conducătorul în operarea funcțiilor automobilului și acumulează continuu mai multe skilluri datorită actualizărilor perfecte prin intermediul facilității Remote Software Upgrade.

 
 
Citește și:
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› BMW introduce ștergătoare pentru geamurile laterale ...01/04/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.