Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW lansează noua generație Seria 4 Gran Coupe

BMW lansează noua generație Seria 4 Gran Coupe

Publicat în data de: 15 Iunie 2021
Categorii: Bmw, Facelift, Stiri.
 

Plăcerea de a conduce emblematică pentru BMW și eleganța sportivă sunt reunite cu funcționalitatea modernă: noul BMW Seria 4 Gran Coupé este pregătit să continue succesul predecesorului său cu această combinație de calități.foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe
 ›Galerie foto:
foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe
foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe foto-bmw lanseaza noua generatie seria 4 gran coupe
Deoarece BMW Seria 4 Gran Coupé original s-a bucurat de un succes semnificativ, o a doua generație a modelului completează acum portofoliul gamei Seriei 4. Noul coupé cu patru uși fascinează prin dinamica îmbunătățită, un design mai clar care urmează noul limbaj al mărcii BMW, o atmosferă premium rafinată pentru interior și o serie de inovații în domeniile operării și conectivității. În plus față de plăcerea de a conduce și eleganța sportivă pentru care BMW este renumit, funcționalitatea modernă este esențială pentru acest concept de gran coupé în segmentul premium al clasei medii. Accesul confortabil la compartimentul din spate, cinci scaune de dimensiuni mari, un hayon mare și un portbagaj cu utilizare variabilă asigură că noul BMW Seria 4 Gran Coupé își păstrează abilitățile specifice modelului în condusul zilnic și în călătoriile mai lungi.

De această dată, o versiune de performanță a noului BMW Seria 4 Gran Coupé, oferită de BMW M GmbH, va fi disponibilă de la lansarea pe piață a automobilului (care urmează să apară în noiembrie 2021) alături de alte patru variante de model. Toate vor fi construite în cadrul unui proces de fabricație flexibil la uzina BMW Group din München, pe aceeași linie cu modelul complet electric BMW i4 și modelele BMW Seria 3 Sedan și BMW Seria 3 Touring.

Proporții distincte, interior extrem de versatil

Caracterul distinct al noului BMW Seria 4 Gran Coupé este clar exprimat prin designul exterior. Având o lungime exterioară de 4.783 milimetri, o lățime de 1.852 milimetri și o înălțime de 1.442 milimetri, proprițiile clare sunt combinate cu linii de coupé întinse dinamic. Este mai lung cu 143 milimetri, mai lat cu 27 de milimetri și mai înalt cu 53 de milimetri decât predecesorul său, în timp ce ecartamentele au crescut și ele - până la 1.595 de milimetri în față (+50 mm) și 1.623 de milimetri în spate (+29 mm). Ampatamentul de 2.856 de milimetri este cu 46 de milimetri mai lung decât al predecesorului și cu 5 milimetri mai mult decât dimensiunea de la Seria 3 Sedan.

Conceptul de caroserie specific modelului are ca rezultat un interior versatil care oferă spațiu generos în spate. Noul BMW Seria 4 Gran Coupé oferă un volum al portbagajului de 470 de litri, capacitatea principală în zona direct vizibilă a portbagajului crescând cu 39 de litri. Capacitatea de încărcare poate fi extinsă la maximum 1.290 de litri prin rabatarea secțiunilor spătarului banchetei, cu divizarea standard 40:20:40.

Parte frontală expresivă, siluetă elegantă, spate puternic

Liniile îndrăznețe și suprafețele cu o structură tridimensională sunt elementele definitorii ale părții frontale expresive a noului BMW Seria 4 Gran Coupé. Grila BMW mare și proeminentă pe verticală, structurată tridimensional, cu o formă arcuită, asigură o prezență marcantă. Farurile LED integrale subțiri vin cu ghidaje de lumină cu fibră optică în formă de U pentru luminile de zi. Opțional sunt disponibile farurile LED adaptive și BMW Laserlight, care includ asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire.

Liniile precise, ușile cu ferestre fără rame și mânere ascunse și umerii puternici modelează silueta elegantă și sportivă a noului BMW Seria 4 Gran Coupé, în timp ce linia acoperișului culminează cu un element pronunțat al spoilerului de pe hayon. Liniile orizontale reprezintă influența dominantă în partea din spate. Iar statura musculoasă și coborâtă a mașinii este accentuată și de difuzor cu aripioare verticale la marginile exterioare și un finisaj negru pentru marginea inferioară. Stopurile cu LEDuri integrale întunecate și elegante se extind bine în flancuri.

Funcțiile de design personalizate adaugă ornamente dinamice pentru automobilele M Sport și modelul BMW M. Un pachet M Carbon pentru exterior poate fi ales ca opțiune, iar componentele M Performance specifice modelului sunt disponibile ca parte a gamei de accesorii BMW originale.

Interior: plăcere de a conduce și spațiu într-o ambianță premium

În interiorul noului BMW Seria 4 Gran Coupé, consola centrală înaltă și structura de suprafață cursivă, care se întinde de la panoul de instrumente până la panourile ușilor, învăluie locurile din față. Butonul Start/Stop pentru motor este poziționat într-un panou de comandă cu design clasic din consola centrală, care găzduiește și controlerul BMW și butoanele pentru unitatea Driving Experience Control și frâna de parcare electromecanică, alături de maneta schimbătorului de viteze specifică modelului. Bancheta cu tetiere rabatabile permite montarea a trei scaune pentru copii.

Scaunele sport și volanul Sport îmbrăcat în piele sunt dotări standard. Stilul dinamic al interiorului este accentuat la BMW M440i xDrive Gran Coupé și la modelele M Sport prin dotări care includ suport de genunchi pe consola centrală. Lista echipamentelor opționale oferă posibilități extinse de individualizare. Plăcerea și confortul la volan pot fi îmbunătățite cu elemente precum încălzirea și ventilarea scaunelor, opțiunile de finisare cu piele Vernasca și BMW Individual, învelișurile Sensatec sau din piele pentru tabloul de bord, pachetul M Sport Pro, o trapă mare din sticlă ce poate fi glisată/înclinată, iluminare ambientală și sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround.

Motoarele de ultimă generație, cu patru și șase cilindri, și tehnologia mild-hybrid 48V oferă un impuls clar pentru dinamică și eficiență

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé subliniază clar calitățile sale sportive îmbunătățite, cu un model de performanță în vârful gamei. BMW M440i xDrive Gran Coupé este propulsat de un motor pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie, de 275 kW/374 CP. BMW 430i Gran Coupé înseamnă debutul unui nou motor pe benzină, cu patru cilindri, care dezvoltă 180 kW/245 CP și are un colector de evacuare integrat în chiulasă pentru a reduce și mai mult nivelurile de emisii. Motorul pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 420i Gran Coupé produce o putere maximă de 135 kW/184 CP. Iar un motor diesel cu patru cilindri, de 140 kW/190 CP, poate fi găsit sub capota BMW 420d Gran Coupé și BMW 420d xDrive Gran Coupé.

La BMW M440i xDrive Gran Coupé și la variantele diesel ale noului automobil, tehnologia mild-hybrid crește și mai mult dinamica și eficiența. Starterul de 48V poate asigura un plus de 8 kW/11 CP la demaraj sau la accelerările rapide. O baterie suplimentară litiu-ion ajută la extinderea suplimentară a posibilității de regenerare și stocare a energiei la frânare. Sistemul mild-hybrid asigură și rularea liberă cu motorul cu ardere internă oprit în regim de coasting pentru un plus semnificativ de eficiență în regimul EcoPRO sau Comfort.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Totodată, transmisia opțională Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé) completează dinamica de schimbare mai precisă și clapetele de schimbare de pe volan cu funcție Sprint. Acest lucru stimulează caracteristicile sistemului de propulsie și de schimbare pentru a maximiza performanța dinamică atunci când se accelerează brusc sau se depășește.

Rigiditate ridicată a caroseriei, atribute aerodinamice optimizate

Caracteristicile sportive ale noului BMW Seria 4 Gran Coupé sunt bine deservite și de un centru de greutate coborât și o distribuție a masei de aproape 50:50. Un mix inteligent de materiale a fost folosit pentru a optimiza masa atât a caroseriei, cât și a tehnologiei șasiului. Iar brațele personalizate din partea frontală a caroseriei și din zona punții spate asigură agilitatea și precizia de manevrabilitate superbe ale automobilului.

Un sistem activ de control al clapetei de aer, care cuprinde clapete în partea superioară și inferioară, plus Air Curtains și o caroserie aproape complet sigilată optimizează aerodinamica automobilului. Coeficientul aerodinamic (Cd) de 0,26 măsurat pentru BMW 420d Gran Coupé, de exemplu, reprezintă o reducere de 0,02 față de predecesorul său.

Tehnologie sofisticată a șasiului cu reglaj specific modelului

Geometria specifică modelului, prinderea și reglajul tehnologiei sofisticate a șasiului de la noul BMW Seria 4 Gran Coupé îi conferă o siguranță dinamică excepțională. Puntea față cu dublu braț transversal și puntea spate cu suspensie multibraț au fost proiectate și pentru a reduce masa în paralel cu o creștere a rigidității. Disponibile standard, amortizoarele cu răspuns variabil în funcție de cursă îmbunătățesc atât performanța sportivă, cât și confortul călătoriei. În funcție de cursa arcului, acestea asigură o amortizare suplimentară pentru a controla mișcarea caroseriei atunci când se rulează peste denivelări mari, precum și pentru a preveni plonjarea excesivă. Sistemul reacționează la imperfecțiuni minore în suprafața drumului cu forțe de amortizare reduse care produc un nivel ridicat de confort.

Amortizoarele cu răspuns variabil în funcție de cursă sunt setate mai ferm la BMW M440i xDrive Gran Coupé și la automobilele cu suspensia M Sport opțională. Suspensia M adaptivă disponibilă opțional combină caracteristicile suspensiei M Sport cu amortizoare controlate electronic și, prin urmare, oferă cea mai largă gamă posibilă de experiențe de condus în spectrul sportiv-confortabil. Direcția sport variabilă este inclusă în ambele variante opționale de suspensie. De asemenea, opțional sunt disponibile și frâne M Sport (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé).

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé vine echipat standard cu jante de 17 țoli, din aliaj ușor. Specificațiile standard pentru noul BMW M440i xDrive Gran Coupé includ jante M de 18 țoli, din aliaj, și un diferențial M Sport cu funcție de blocare controlată electronic, complet variabilă în diferențialul din spate. Acest lucru este disponibil și ca opțiune pentru BMW 430i Gran Coupé dacă este comandată suspensia M Sport sau suspensia M adaptivă.

O gamă largă de sisteme de asistare a condusului

Aproximativ 40 de funcții de asistență concepute pentru a permite condusul și parcarea confortabile și în siguranță sunt disponibile standard sau opțional pentru noul BMW Seria 4 Gran Coupé. Printre punctele de atracție se numără tempomatul activ cu asistare automată a limitei de viteză, monitorizarea traseului și recunoașterea semaforului (în Germania), plus asistentul de control al direcției și al benzii.

Specificația standard cuprinde avertizare de coliziune frontală, informații privind limita de viteză, avertizare de părăsire a benzii, controlul distanței de parcare, camera de asistență la marșarier și asistentul de parcare cu asistent de marșarier. Parking Assistant Plus cu Surround View și Remote 3D View poate fi comandat și ca opțiune.

Conectivitate avansată și noi servicii digitale

Conducătorul și pasagerii noului BMW Seria 4 Gran Coupé beneficiază de posibilitățile extinse oferite de sistemul de operare BMW 7 standard. Clienții pot alege interfața de control pentru situația de moment: display central tactil, controler BMW familiar, butoane multifuncționale pe volan, comandă vocală sau control BMW prin gesturi, disponibil opțional. De asemenea, există acces la o serie de servicii digitale extrem de avansate, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Digital Key, Connected Music și actualizări de software la distanță.

Disponibil standard, BMW Live Cockpit Plus cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8,8 țoli (22,35 cm) și un afișaj color de 5,1 țoli (12,96 cm) în tabloul de bord. BMW Live Cockpit Professional, dotare opțională, are un grup de ecrane complet digitale, care include un set de instrumente de înaltă rezoluție, cu o diagonală a ecranului de 12,3 țoli (31,24 cm) în spatele volanului și display central de 10,25 țoli (26,04 cm).

Sistemul de navigație BMW Maps bazat pe cloud oferă calcul al traseului și al orei de sosire extrem de rapid și precis, actualizări de date de trafic în timp real la intervale scurte și posibilitatea de a introduce orice cuvânt atunci când se caută o destinație. Cu integrarea smartphone-ului ca echipare standard, clienții pot folosi Apple CarPlay și Android Auto prin sistemul de operare al automobilului. Iar funcția de actualizare a software-ului la distanță permite importarea over-the-air a funcțiilor îmbunătățite ale automobilului și a serviciilor digitale suplimentare.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.