Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW iX3 Concept, start pentru noua generație electrică BMW

BMW iX3 Concept, start pentru noua generație electrică BMW

Publicat în data de: 25 Aprilie 2018
Categorii: Bmw, Auto-show, Concept, Stiri, Electric.
 

BMW își continuă strategia de electrificare prin extinderea ofertei sale de mașini electrice. BMW iX3 Concept - prezentat în premieră la Auto China 2018 de la Beijing - oferă o avanpremieră a extinderii portofoliului de modele în acest segment.foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw
 ›Galerie foto:
foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw
foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw
foto-bmw ix3 concept start pentru noua generatie electrica bmw
Aceasta este o dovadă că model al mărcii BMW care va fi propulsat exclusiv electric va fi un Sports Activity Vehicle (SAV) veritabil și fără compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea și confortul.

BMW iX3 Concept subliniază hotărârea BMW Group de a-și consolida poziția de lider în domeniul mobilității electrice. Extinderea gamei de automobile ale companiei către mobilitatea cu emisii locale zero este una din cele patru direcții stratgice de dezvoltare ACES - Automated, Connected, Electrified and Services, pe care compania le utilizează drept vectori pentru transformarea în cadrul strategiei NUMBER ONE > NEXT. Sub denumirea „iNext” și modelul special cu același nume de proiect pregătit pentru 2021, BMW lucrează la mobilitatea viitorului care să integreze, mobilitatea electrică, condusul automat și autonom, conectivitatea high-end și noile servicii digitale.

În ceea ce privește electrificarea, BMW iX3 Concept joacă un rol-cheie ca ilustrare a noii abordări BMW Group de a duce integra sisteme de propulsie pur electric și plug-in hybrid consecvent, la nivelul întregii game de modele. În acest sens, obiectivul BMW Group este realizarea unor arhitecturi flexibile care să permită integrarea oricărui sistem de propulsie – convențional, hibrid sau electric, pe aceeași linie de fabricație, cu flexiblitate maximă de reglare a produției în funcție de cerereile pieței.

BMW iX3 Concept folosește cea de-a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive. Un avantaj-cheie al acestei tehnologii de propulsie electrică a viitorului este reunirea motorului electric, a transmisiei și a electronicii de putere într-o unitate nouă, distinctă. În plus, a cincea generație a sistemului de propulsie electrică include și baterii noi și mai puternice. Acest pachet nou de tehnologie aduce progrese considerabile în ceea ce privește caracteristicile de performanță, autonomia, masa, volumul și flexibilitatea - și își va face debutul odată cu modelul versiunea de serie BMW iX3.

Transferul tehnologiei trenului de rulare, dezvoltată inițial pentru automobilele BMW i, către mașinile brandurilor tradiționale BMW Group intră într-o nouă dimensiune. În viitor, automobilele complet electrificate ale mărcii principale vor purta logo-ul brandului BMW i. Acest lucru este vizibil la concept car atât în lateral, cât și în spate. Tehnologia BMW eDrive de astăzi face parte deja din sistemul de propulsie plug-in hybrid utilizat de modelele BMW iPerformance și MINI Cooper S E Countryman ALL4.

BMW iX3 Concept reprezintă următoarea etapă de dezvoltare a acestei tehnologii oferă mobilitate pur electrică. Viitoarea versiune de serie a modelului SAV cu propulsie electrică va beneficia și de dezvoltările tehnologice pregătite pentru BMW iNext, model care urmează să debuteze în 2021.

Arhitectura flexibilă permite mobilitatea sustenabilă
Odată cu premiera mondială a BMW iX3 Concept, BMW Group deschide un nou capitol în strategia sa de electrificare. Compania dezvoltă două arthitecturi felxibile ca bază pentru modelele sale: una pentru tracțiune spate și integrală, respectiv una pentru tracțiune față și integrală. Pe viitor, acestea arhitcturi vor putea integra orice tren de rulare: cu motor pur termic, un sistem de propulsie plug-in hybrid sau o soluție electrică cu baterii vor putea fi integrate în orice model.

Lansarea celei de-a cincea generații a tehnologiei trenului de rulare electrică ușurează semnificativ integrarea în diferite arhitecturi de automobil. Componentele individuale ale acestei noi tehnologii BMW eDrive se remarcă prin masa redusă, scalabilitate și construcție extrem de compactă. La acestea se adaugă o structură de design modular flexibil și, prin urmare, poate fi utilizată într-o varietate de moduri diferite. Abordarea BMW privind tehnologia puternic integrată a tehnologiei trenului de rulare electric poate fi aplicată în viitor pe un număr mare de modele diferite.

Pentru a exploata acest potențial, arhitectura de automobil a modelelor actuale și viitoare de la toate mărcile companiei va permite integrarea diferitelor variante ale tren de rulare. În acest fel, BMW Group va fi în măsură să răspundă nevoii din ce în ce mai mari de automobile electrificate cu o gamă largă de variante diferite adaptate cerințelor specifice. BMW X3, modelul pe baza căruia este dezvoltat BMW iX3 Concept, este unul dintre primele modele ale căror arhitectură demonstrează această flexibilitate. În plus, BMW iX3 Concept dispune de un cadru inferior al punții spate special dezvoltat și de o integrare specifică a șasiului.

Componente scalabile, producție flexibilă
A cincea generație a tehnologiei BMW eDrive se distinge prin designul său extrem de compact. Acum, motorul electric, transmisia și electronica de putere sunt grupate într-o singură componentă, făcând mult mai ușoară integrarea lor în diferite arhitecturi de automobil. În plus, construcția lor modulară le permite să se adapteze la nivelurile de performanță necesare și la spațiul disponibil. Un alt element important este că este folosit un motor electric asincron, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare nu are nevoie de pământuri rare, un element important în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și utilizarea inteligentă a resurselor.

De asemenea, abordarea modulară a designului a fost optimizată suplimentar în următoarei generații de baterii de înaltă tensiune. Experiența acumulată de BMW i și competența companiei în dezvoltarea celulelor de baterie au fost aplicate cu rigurozitate pentru îmbunătățirea suplimentară a performanțelor, a densității energetice, a puterii de încărcare și a durabilității bateriei. Mai mult, producția de prototipuri de celule de baterii permite analiza și înțelegerea completă a proceselor de creare a valorii pentru celule și pregătește furnizorii potențiali pentru producția de celule în conformitate cu cerințele specifice.

Asemenea arhitecturilor de automobile și tehnologiei eDrive viitoare, rețeaua internațională de producție a BMW Group este creată pentru a oferi un nivel ridicat de flexibilitate - în acest caz pentru producția de modele cu sisteme de propulsie electrică. Automobilele electrificate (electrice sau plug-in) ies deja de pe liniile de asamblare a zece locații BMW Group din întreaga lume. Componentele eDrive pentru aceste automobile sunt furnizate de facilitățile de producție din Dingolfing (Germania), Shenyang (China) și Spartanburg (SUA). Uzina BMW Group din Dingolfing joacă un rol de lider în acest caz, fiind centrul de competență al rețelei pentru sistemele de propulsie electrică.

Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive va produce viitoarea versiune de serie a BMW iX3 Concept la Shenyang, în China.

BMW iX3 Concept, cu motor electric de peste 200 kW/270 CP și o autonomie WLTP de peste 400 de kilometri
În cadrul strategiei de electrificare a BMW Group, BMW iX3 Concept reprezintă un nou reper pe drumul către condus fără emisii locale. Astfel, un Sport Activity Vehicle (SAV) deschide drumul pentru o formă nouă și revoluționară a plăcerii de a conduce pentru care BMW este renumit. Actualul BMW X5 xDrive40e iPerformance a debutat în 2015 ca primul model plug-in hybrid al mărcii BMW. Iar BMW ActiveHybrid X6, prezentat în 2009, a fost primul Sports Activity Coupé din lume cu un sistem de propulsie full hibrid, care permitea deplasarea în regim exclusiv electric pe distanțe mici.

BMW iX3 Concept deschide un nou capitol, ca primul model pur electric al mărcii BMW. Versiunea motorului electric de generația a cincea dezvoltată pentru acest model generează o putere maximă de peste 200 kW/270 CP. De asemenea specifică modelului, bateria de înaltă tensiune are o capacitate netă de peste 70 kWh, ceea ce este suficient pentru a oferi SAV electric o autonomie de peste 400 de kilometri în ciclul WLTP.

O altă caracteristică a bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru a cincea generație a tehnologiei eDrive este capacitatea sa de încărcare optimizată. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a încărcării nou dezvoltată și este conceput să fie conectat la stațiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată în doar 30 de minute de la una dintre aceste stații.

Mobilitatea electrică înseamnă și o diferențiere de design
În partea frontală, grila radiatorului și logo-ul mărcii arată legătura cu marca BMW i. Grila dublă închisă cu accentuarea albastră continuă marca BMW i Vision Dynamics, prezentată deja la BMW i Vision Dynamics. Zona închisă din cadrul grilei reduce rezistența la aer, oferind beneficii aerodinamice.

Caracteristicile de identificare ale BMW iX3 Concept includ, alături de grila BMW închisă cu grafica auto BMW i familiară, accentele BMW i Blue în jurul grilei, al logo-ului mărcii din față și de-a lungul pragurilor laterale sau difuzorul spate. Aceste repere de design oferă un contrast atractiv pentru finisajului exterior Moonstone Silver mat. De asemenea, conceptul este echipat cu jante din aliaj ușor într-un design optimizat aerodinamic.

Alături de premiera mondială a BMW iX3 Concept și de studiul BMW i Vision Dynamics expus la Beijing, BMW Group evidențiază și spectrul de diferențiere a designului dintre brandurile BMW și BMW i. BMW i Vision Dynamics este caracterizat de limbajul de design de pionierat dezvoltat exclusiv pentru modelele BMW i. Aceste elemnte distincte BMW i vor marca modelele viitoare ale brandului. BMW i3X concept se definește, la rândul lui, prin caracterul robust și sofisticat al unui SAV, dar integrează și elemente de design specifice BMW i.

 
 
Citește și:
› BMW introduce mai multă transparență în service ...03/03/2019
› Noul BMW Seria 7, îmbunătățit pentru 2019 ...20/01/2019
› BMW Group la CES 2019 de la Las Vegas ...06/01/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Volkswagen și Microsoft, parteneriat strategic ...03/03/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Kia privește spre viitorul electric ...03/03/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Kia privește spre viitorul electric ...03/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.