Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW introduce încărcarea prin inducție

BMW introduce încărcarea prin inducție

Publicat în data de: 30 Mai 2018
Categorii: Bmw, Hibrizi, Tehnologie, Stiri.
 

BMW i lansează o nouă premieră mondială sub forma unei facilități de încărcare prin inducție, complet integrată și disponibilă din fabrică, pentru bateria de înaltă tensiune a unui automobil plug-in hybrid. Producția va începe în luna iulie.foto-bmw introduce incarcarea prin inductie
Ca parte a Strategiei NUMBER ONE > NEXT a BMW Group, compania este încă o dată lider al dezvoltării tehnologiei de încărcare de ultimă oră care îmbunătățește masiv ușurința de utilizare și caracterul practic cotidian ale automobilelor electrificate. Opțiunea BMW Wireless Charging poate fi comandată acum ca opțiune de leasing pentru BMW 530e iPerformance. Oferta produsului începe cu Germania, urmând a fost disponibilă ulterior în Marea Britanie, SUA, Japonia și China.

Câmpul electromagnetic este cheia transmisiei contactless a energiei electrice
BMW Wireless Charging permite energiei electrice din sursa principală de furnizare să fie transmisă, fără nici un cablu, către bateria de înaltă tensiune a automobilului - când mașina este poziționată deasupra unei plăci de bază. Aceasta poate fi montată în garaj, de exemplu, iar procesul de încărcare începe imediat ce automobilul a fost parcat pe poziție (fără vreo intervenție ulterioară din partea conducătorului). Lansarea acestei tehnologii face ca BMW Group să fie un pas mai aproape de o infrastructură care va face încărcarea unei baterii a unui automobil electrificat chiar mai simplă decât realimentarea unei mașini cu motor convențional.

Disponibilă ca opțiune pentru clienți, BMW Wireless Charging constă dintr-o Stație de Încărcare prin Inducție (GroundPad), care poate fi instalată fie în garaj, fie afară, și o a doua componentă pentru automobil (CarPad), fixată de podeaua mașinii. Transferul fără contact de energie între GroundPad și CarPad este realizat pe o distanță de aproximativ opt centimetri. GroundPad generează un câmp magnetic. În CarPad este indus un curent electric, care ulterior ăncarcă bateria de înaltă tensiune.

Sistemul are o putere de încărcare de 3,2 kW, ceea ce permite ca bateriile de înaltă tensiune de la bordul BMW 530e iPerformance să fie complet încărcare în aproximativ trei ore și jumătate. Și, cu o rată de eficiență de aproximativ 85%, încărcarea cu sistemul BMW Wireless Charging este și foarte eficientă.

Încărcarea prin inducție: chiar mai ușoară decât realimentarea
BMW Wireless Charging utilizează aceeași tehnologie de încărcare prin inducție folosită deja la scară largă pentru alimentarea cu energie a dispozitivelor precum telefoane mobile sau periuțe de dinți electrice - acum pentru reîncărcarea bateriilor de înaltă tensiune de la automobilele electrificate. Beneficiul principal în acest caz este ușurința de utilizare de neegalat, din moment ce conducătorul nu mai trebuie să-și conecteze automobilul plug-in hybrid la un cablu pentru refacerea rezervelor de energie electrică. În schimb, imediat ce automobilul este parcat în poziția corectă deasupra Stației de Încărcare prin inducție, urmat de simpla apăsare a butonului Start/Stop, procesul de încărcare este inițiat. Odată ce bateria este complet încărcată, sistemul este decuplat automat.

De asemenea, BMW Wireless Charging ajută conducătorul să manevreze automobilul în poziția corectă de parcare. Prin intermediul unei conexiuni WiFi se realizează o comunicare între stația de încărcare și automobil. O vedere de sus a automobilului și a zonei înconjurătoare apare pe Control Display, cu linii colorate care contribuie la orientarea conducătorului în timpul parcării. Un simbol grafic arată când poziția de parcare corectă pentru încărcare prin inducție a fost obținută. Aceasta poate devia de la poziția optimă cu până la șapte centimetri pe lungime și până la 14 centimetri la lățime.

GroundPad se poate monta și afară, unde poate fi utilizată indiferent de condițiile meteorologice. Toate componentele care transmit curent electric sunt protejate de ploaie și ninsoare, iar trecerea peste GroundPad nu o afectează în vreun fel. În timpul încărcării, radiația electromagnetică ambientală este limitată la șasiul automobilului. GroundPad este monitorizată permanent și este deconectată dacă sunt detectate corpuri străine. De asemenea, la cerere, BMW Group oferă un serviciu de instalare pentru BMW Wireless Charging.

Lansarea BMW Wireless Charging este o dovadă suplimentară a angajamentului actual al BMW Group pentru crearea unei infrastructuri de încărcare ușor de utilizat și practice. În 2015, companiei i-a fost decernat Momentum for Change Award din partea Organizației Națiunilor Unite ca recunoaștere a realizărilor sale. În calitate de unul dintre cofondatorii joint-venture-ului IONITY, BMW Group colaborează în prezent cu alți constructori de automobile pentru a pune bazele unei rețele de încărcare la nivel european, cu o putere de încărcare a automobilelor electrice de până la 350kW, care ar trebui să includă aproximativ 400 de stații până în 2020. În plus, serviciul ChargeNow, lansat inițial de BMW i, oferă acum acces la peste 130.000 de puncte de încărcare din 32 de țări. Este cea mai mare rețea globală de acest fel.

 
 
Citește și:
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› BMW introduce ștergătoare pentru geamurile laterale ...01/04/2019
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› Cea mai mare flotă de automobile BMW plug-in hybrid din România ...09/12/2018
› BMW i8 câștigă International Engine of the Year Award pentru a pa ...10/06/2018
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Volkswagen și Microsoft, parteneriat strategic ...03/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.