Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou

BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou

Publicat în data de: 12 Iulie 2012
Categorii: Bmw, Prezentare, Tehnologie, Stiri.
 

Din 1994, BMW a devenit primul constructor auto care a oferit un sistem de navigație integrat când acesta a devenit disponibil pe Seria 7 iar de atunci funcționalitatea sistemelor de navigație de la BMW Group a crescut exponențial.În prezent, orientarea pe traseu este numai una dintre nenumăratele funcțiile concepute să interconecteze conducătorul, automobilul și lumea exterioară într-o manieră cât se poate de inteligentă. Noua generație a sistemului de navigație Professional este un nou punct de reper în realizările BMW Group.

Noua generație a sistemului de navigație BMW Professional te cucerește instantaneu, prin designul nou și conceptul optimizat de control care oferă diferitelor afișaje un aspect și mai sofisticat, mai clar și mai atractiv. Citirea se realizează pe un fundal negru într-un spațiu foarte redus, iar sentimentul revoluționar este intensificat suplimentar prin efectul de lumină ambientală. Per total, noul concept de afișaj face ca informațiile să fie mai ușor de citit, iar funcțiile să fie utilizate cu mai mare ușurință. În premieră, meniurile individuale sunt structurate complet în spații virtuale tridimensionale, iar socotelile sunt realizate în timp real. Pe lângă faptul că permite navigare și browsing cursive, sistemul foarte performant, cu procesor de 1,3 GHz și placă video 3D dedicată, oferă animații de înaltă calitate și tranziții dinamice astfel încât întreaga experiență de operare să devină una extrem de plăcută.

Navigația prin meniu, dovedită la precedentul sistem, a fost păstrată intenționat pentru noua generație a sistemului de navigație BMW Professional, în timp ce noi funcții au fost adăugate pentru a spori capacitățile sistemului și pentru a amplifica experiența clientului. De exemplu, o nouă dimensiune spațială a fost adăugată la modul în care nivelurile meniului sunt afișate: când sunt selectate submeniurile, acestea apar dinamic din dreapta, în timp ce meniurile principale corespunzătoare se pierd în fundal spre stânga, unde rămân totuși vizibile. În acest mod, sugestiile tactile pentru utilizator sunt însoțite de o confirmare vizuală directă a interacțiunii lor cu automobilul, ceea ce permite și mai mult să se vizualizeze pe afișaj poziția de moment în cadrul structurii meniului.

Navigația care deschide noi frontiere
Pe lângă noua afișare a meniurilor, vizualizarea graficelor de orientare pe traseu și a hărților în cadrul funcției de navigare a fost modificată și a fost îmbunătățită prin adăugarea diferitelor opțiuni interactive. De exemplu, zona de ecran divizat de pe afișajul central de informații include acum și noi funcții de afișare pentru modul de navigație. În timp ce conducătorul încă introduce destinația prin selectarea țării, a orașului și a străzii, destinația aleasă apare suplimentar pe harta vizualizată pe ecranul divizat, pentru o orientare mai simplă. Dacă este necesar, conducătorul poate utiliza o funcție de mărire pentru a schimba secțiunea de hartă afișată și pentru a verifica faptul că destinația selectată este cea dorită.

High Guiding și 3D City Models.
În sensul traseului actual, funcțiile familiare de orientare ce utilizează săgeți pe ecranul divizat au fost suplimentate cu o versiune High Guiding, care accentuează informațiile detaliate de navigație pe afișajul multifuncțional al panoului de instrumente, pe ecranul central de informații, precum și pe Head-Up Display. High Guiding este activată automat când automobilul se află într-o anumită rază de următoarea instrucțiune de navigare: la o distanță de 300 de metri în extravilan și de 150 de metri în intravilan, afișarea redusă cu săgeți se schimbă într-o perspectivă "bird's eye" detaliată a zonei înconjurătoare. În plus, conducătorul primește indicații precise pentru schimbarea benzii la momentul potrivit. Pe măsură ce conducătorul se apropie de destinație, afișarea se schimbă treptat de la harta "bird’s eye" la o imagine aeriană a traficului pentru orientarea optimă. Afișarea dinamică a poziției actuale a automobilului, calculată în timp real, este de ajutor conducătorilor pentru a-și urmări cu exactitate evoluția în faza finală.

Noua opțiune de vizualizare a navigației "3D City Models" oferă o descriere realistă a străzilor și a clădirilor adiacente pentru a ajuta conducătorii să se orienteze, iar vizualizarea orașului în cauză este stocată în baza de date a automobilului.

Bară de instrumente extinsă - dispunerea funcțiilor suplimentare la îndemâna conducătorului.
În modul de navigație, acum există și o bară de instrumente extinsă care, în premieră, permite personalizarea rapidă și ușoară a conținutului hărților, fără a fi necesară ieșirea din vizualizarea acestora. Schimbarea dorită are efect imediat, iar conductorul are posibilitatea de a schimba ușor imaginea și informația necesară, pentru ca acestea să se potrivească situației actuale. În momentul în care conducătorul selectează icoana pentru bara de instrumente extinsă cu ajutorul controlerului iDrive Controller, o a doua bară de instrumente apare ca extensie a celei originale. Aceasta poate fi utilizată pentru deschiderea în aceeași imagine a unor opțiuni suplimentare de selecție, ceea ce anterior era posibil numai prin meniurile Option. Setările permit utilizatorului să acceseze Real-Time Traffic Information (RTTI / informații în timp real despre trafic) sau informațiile meteo, să afișeze puncte de interes sau să schimbe cu rapiditate de la o imagine aeriană la una "bird’s eye". În funcție de datele necesare, conducătorii au posibilitatea să activeze dotări personale, să găsească cu rapiditate informațiile necesare și să revină la vizualizarea preferată a hărților.

Hartă interactivă și meniu PIE.
Noul sistem de navigație BMW Professional adaugă și numeroase funcții noi pentru vizualizarea interactivă a hărții. Controlerul iDrive poate fi răsucit cu ușurință pentru a modifica scara hărții sau înclinat pentru a naviga pe hartă, chiar și pe diagonală. O altă caracteristică nouă a vizualizării interactive a hărții este posibilitatea de a apela funcții speciale direct de pe hartă. Tot ceea ce conducătorul trebuie să facă este să selecteze un punct de pe harta interactivă, iar meniul PIE se va deschide în fața hărții, oferind acces rapid și facil la o varietate de acțiuni. În funcție de informațiile stocate, conducătorul trebuie să apese pentru afișarea punctelor de interes din zonă, vizualizarea detaliilor acestora (unde sunt disponibile), începerea navigației spre acestea, schimbarea modului de vizualizare a hărții sau afișarea actualei locații ori destinații. În cazul în care sunt disponibile date suplimentare pentru locația selectată - număr de telefon, website sau e-mail -, conducătorul poate accesa aceste informații cu un simplu click, apoi să viziteze pagina web sau să scrie un e-mail. Adevăratul farmec stă în modul de operare a sistemului: direct, intuitiv și rapid.

RTTI - informații în timp real despre trafic.
Cea mai nouă generație a sistemului de navigație BMW Professional include, și acum, tehnologia RTTI pentru calcularea cu precizie a rutelor și devierilor prin analizarea în timp real a situațiilor din trafic - atât pentru orientare, cât și pentru calcularea timpului de sosire. Prin utilizarea rețelelor mobile 3G și a cartelei SIM din dotarea automobilului, RTTI oferă beneficiul unei transmisii mai rapide a datelor în combinație cu o acoperire mai vastă. În plus, noul sistem ajunge dincolo de autostrăzi și șoselele importante pentru a acoperi drumurile de țară și chiar o multitudine de rute urbane.

Funcțiile de birou: conexiune cu două telefoane și calendar cu aspect nou.
Apariția noului sistem de navigație BMW Professional înseamnă și adăugarea unor funcții noi la portofoliul BMW ConnectedDrive Mobile Office. Acum există posibilitatea ca două telefoane să fie conectate simultan la automobil, caz în care contactele din cele două terminale sunt combinate într-o listă comună de contacte pentru apeluri telefonice și mesaje e-mail. Calendarul și contactele sunt importate imediat datorită hardware-ului superperformant, ceea ce înseamnă că ambele telefoane sunt disponibile imediat pentru utilizare în interiorul mașinii.

Calendarul unui smartphone integrat este afișat acum într-un format îmbunătățit, cu aspect nou. Întâlnirile sunt vizualizate în același mod precum la programele de e-mail populare, în timp ce agenda zilei și navigarea prin calendar au fost și ele simplificate.
1.5 Multimedia - mai multă muzică, preferințe și funcționalitate radio extinsă.
În privința multimedia, un hard disc de 20 GB amplifică și mai mult experiența entertainment din interiorul automobilului. În același timp, funcția de căutare în colecția Music a fost revizuită pentru a permite ca piesa dorită să fie localizată cât mai rapid pentru a fi ascultată. Principiul barei de unelte extinsă este utilizat și în acest caz pentru un acces rapid la opțiunile suplimentare de submeniuri, precum și pentru o operare mult mai simplă și mai facilă.

Noile funcții de redare au fost adăugate pentru o experiență mai plăcută în entertainment. În cazul în care conducătorului îi place piesa care rulează și ar dori să asculte mai multe din același gen, pur și simplu activează noua funcție "More like this" care generează o listă cu melodii similare din colecția Music. Facilitatea de salvare a melodiilor preferate în colecția Music, prin apăsarea icoanei "Add to favourites" în timpul redării, este o altă noutate. Toate piesele favorite pot fi găsite ulterior prin meniul Playlists.

Radio+: vezi ceea ce asculți.
În premieră, programele radio FM sunt acompaniate de grafice pe ecranul playerului de pe afișajul central de informații, la fel ca la un radio digital. Acolo unde posturile radio FM emit datele necesare (prin radio text sau radio text+), artistul, albumul sau genul pot fi vizualizate la fel ca atunci când sunt ascultate prin radio DAB sau la un dispozitiv deosebit. Chiar și în cazul în care postul nu transmite date, un gen generic și numele postului sunt afișate pentru a crea o impresie de eleganță.

Widgeturi BMW Online.
Pe lângă funcțiile online, widgeturile pot fi afișate în modul "split-screen". Aceste versiuni miniaturizate ale aplicațiilor browser BMW Online au fost optimizate pentru ecran divizat și au fost combinate armonios cu afișare conținutului. Inițial, este planificată includerea unui ceas și a unui widget Panoramio, ulterior urmând și alte widgeturi.

BMW iDrive Touch Controller - control tactil la cote maxime.
Lansarea BMW iDrive Touch a permis echipei de dezvoltare de la BMW Group să integreze, în premieră, un touchpad în unitatea centrală de control a sistemului iDrive, controlerul iDrive. Cu o diagonală de 45 mm, suprafața tactilă face ca anumite funcții de control în interiorul automobilului să fie mai intuitive, mai rapide și mai ușor de folosit.
Încorporarea touchpadului în controlerul iDrive Controller înseamnă dispunerea ergonomică a acestuia acolo unde este ușor de accesat: cum accesul, selecția și confirmarea se fac în maniera obișnuită, prin butonul de control (cu mecanism de rotire și apăsare), imediata vecinătate a touchpadului elimină orice manevre inutile.

Suprafața tactilă va fi disponibilă inițial pentru piața chineză, din iulie 2012, și va adăuga controlerului iDrive diferite funcții de sporire a confortului, inclusiv recunoaștere caligrafică sau navigare pe hărți. Un an mai târziu, disponibilitatea iDrive Touch și a acestor funcții noi va fi extinsă la aproape toate piețele. În acest moment, o funcție de navigare pe internet urmează să fie adăugată, ceea ce va permite controlarea săgeții mouse-ului în exact aceeași manieră ca la majoritatea dispozitivelor portabile.

Recunoaștere caligrafică.
Funcția de recunoaștere caligrafică permite introducerea caracterelor cu degetul prin simpla "scriere" a acestora pe suprafața touchpadului. Întrucât acest lucru era posibil anterior numai cu "Speller" - un aranjament circular al literelor pe afișaj - prin răsucirea butonului de control, suprafața tactilă recunoaște acum literele, iar Speller sare automat la punctul corect din alfabet. Pentru a limita distragerea atenției conducătorului, redarea vocală repetă caracterul care a fost recunoscut.

Funcția de recunoaștere caligrafică este un avantaj imens în special pentru piața chineză, acesta fiind motivul pentru care BMW iDrive Touch Controller își face debutul acolo. Cu mai multe mii de caractere și până la 21 de mișcări pentru un caracter, introducerea textului este infinit mai complexă decât la alfabetul latin. Motivul pentru care iDrive Touch Controller este un beneficiu imens pentru China vine din faptul că secvența de mișcări pentru scrierea caracterelor chinezești este stabilită în principiu, ceea ce înseamnă că selecția caracterelor este deja redusă considerabil încă de la primul semn făcut de conducător. Alegerea este rafinată suplimentar cu fiecare semn suplimentar, ceea ce permite o selecție rapidă a caracterului relevant.

Navigația pe hartă.
Pe lângă recunoașterea caligrafică, iDrive Touch oferă și posibilitatea de a naviga liber pe harta traseului afișată pe ecran și de a o mări. Scara este schimbată prin utilizarea unei "ciupituri" cu două degete, gest deja familiar de la numeroase laptopuri sau terminale smartphone. De exemplu, dacă pe traseu este un blocaj în trafic, conducătorul poate ajusta, cu ajutorul touchpadului, scara porțiunii afișată din hartă, să miște imaginea până la ambuteiaj și să caute o rută alternativă. De asemenea, conducătorul poate să utilizeze controlul tactil pentru a marca punctele de interes stocate pe hartă, apoi apasă butonul de control pentru a confirma alegerea sa și să afișeze informații detaliate. Versiunea ulterioară iDrive Touch va permite în plus ca săgeata mouse-ului să fie mișcată pe ecran în timp ce se navighează pe internet, la fel ca acasă, pe calculator. Apăsarea controlerului iDrive va avea același efect ca un click pe mouse.

BMW LTE Car Hotspot aduce, în premieră, internetul mobil de mare viteză pe șosea.
BMW LTE Car Hotspot ne introduce în noua generație de internet mobil și va face ca BMW Group să fie primul constructor auto care aduce experiența internetului mobil de mare viteză pe șosea, atunci când va fi lansat în noiembrie 2012. În afară de BMW Car Hotspot, nu mai aveți nevoie decât de o cartelă SIM LTE, care este introdusă în punctul de acces (hotspot). După ce a fost lansat serviciul în automobil, adaptorul funcționează ca orice alt hotspot, ceea ce înseamnă că pasagerii se pot bucura de acces la internet LTE de mare viteză pe orice dispozitiv cu care se conectează. Punctul de acces dispune suplimentar de un acumulator și antene integrate, ceea ce permite utilizarea portabilă timp de până la 30 de minute în afara mașinii, fără a fi necesară o sursă externă de curent. O unitate de putere standard USB permite chiar și utilizarea complet autonomă fără a fi nevoie de automobil sau de baterie.

Utilizatorii își conectează dispozitivele prin WiFi la BMW LTE Car Hotspot, care te ajută să fii online prin tehnologia Long Term Evolution. Adaptorul permite conectarea simultană a mai multor dispozitive, astfel încât conexiunea LTE la internet să fie împărțită de toți pasagerii. Totodată, conexiunea galvanică la antena mașini nu numai că îmbunătățește recepția, ci reduce și radiațiile în habitaclu.

BMW LTE Car Hotspot se potrivește în orice consolă centrală BMW cu placă de bază pentru telefon și poate fi montat cu ușurință fără schimbarea antenei exterioare și fără un volum mare de muncă. Chiar și modelele BMW mai vechi pot fi echipate cu ușurință cu cea mai nouă tehnologie de internet mobil, prin adăugarea acestui accesoriu.
În zonele unde tehnologia LTE nu este disponibilă, adaptorul va comuta pe rețele UMTS sau GSM.

LTE - internet de mare viteză.
Streaming de muzică sau video de pe internet pe un dispozitiv mobil sau în automobil este o realitate a prezentului, datele fiind transmise prin rețeaua de telefonie mobilă. Cu toate acestea, lățimea benzii la standardul actual UMTS 3G este restricționată, ceea ce face ca media să nu beneficieze de un streaming de calitate. Și pentru că acoperirea rețelei nu este disponibilă pretutindeni, nu numai că redarea videoclipurilor se face la rezoluție joasă, ci este și intermitentă, în timp ce streamingul de muzică este afectat de pauze.

Tehnologia Long Term Evolution (LTE) va pune capăt acestor situații deranjante. Cunoscut și sub titulatura 4G, LTE face parte din a patra generație de standarde mobile, motiv pentru care reprezintă noua generație de tehnologii de comunicație, după GSM (2G) și UMTS/HSPA (3G). Ceea ce face ca LTE să fie specială este lățimea benzii - deosebit de mare -, în combinație cu o stare latentă redusă: teoretic, 3G are capacitatea de a atinge o rată de transfer al datelor de 14 Mbit/s, în timp ce nivelul maxim cu LTE este de 10 ori mai mare. Cu viteze de până la 150 Mbit/s și o latență de câteva sutimi de secundă, LTE deschide calea pentru o experiență a internetului mobil care o egalează - și în unele cazuri o depășește - pe cea oferită de un calculator cu linie broadband dedicată.

În curând: LTE pentru cartelă SIM integrată în automobil.
Vor exista beneficii și pentru serviciile mobile care sunt deja oferite în prezent în cadrul BMW ConnectedDrive, dar care vor fi mai rapide, mai eficiente și disponibile la scară mai largă. Serviciile bazate pe server, precum streaming video și audio la bord, vor deveni și mai atractive și mai ușor de folosit ca urmare a lățimii mari a benzii și a latenței reduse pe care le oferă LTE. Prin încorporarea tehnologiei LTE în automobile, BMW Group este plasat ideal în transferarea portofoliului de servicii BMW ConnectedDrive la un nivel superior.

După ce a fost cel dintâi constructor auto din istorie care a oferit acces la internet în automobile odată cu lansarea portalului BMW Online în 2001, acest pas nou va sublinia flerul inovator al BMW Group în domeniul conectivității.

Debut de produs: funcția de dictare a mesajului.
Noua generație a sistemului de navigație BMW Professional adaugă noi funcții de vorbire în portofoliul BMW ConnectedDrive Mobile Office, cea mai notabilă fiind funcția de dictare care utilizează un sistem complet de recunoaștere vocală pentru a transcrie cuvintele conducătorului. Textul dictat poate fi trimis prin SMS sau e-mail. În plus există și funcție de memorare vocală pentru ca înregistrările să fie făcute pe perioade de până la două minute, acestea putând fi transmise prin e-mail sau pot fi arhivate. Totodată, noul control vocal, mai intuitiv, permite aproape tuturor funcțiilor sistemului de navigație BMW Professional să fie operate mai simplu, mai rapid și, cel mai important, mai sigur ca niciodată.

Funcția de dictare - scris prin vorbire.
Oamenii comunică tot mai des prin e-mail sau SMS, atât în privat, cât și pentru afaceri. Funcțiile BMW Mobile Office au făcut deja posibil ca mesajele de pe un dispozitiv mobil conectat prin Bluetooth să fie afișate în automobil și citite. Grație unei premiere mondiale în domeniul auto, sub forma unei funcții de dictare, această dotare este completată de un sistem complet de recunoaștere vocală. În premieră, acesta oferă conducătorului posibilitatea de a dicta texte și de a compune scurte mesaje text pur și simplu prin a spune ceea ce dorește să scrie.
Utilizarea unui dispozitiv mobil pentru a scrie mesaje în timp ce se află la volan este o modalitate periculoasă de a se distrage atenția de la ce se întâmplă pe drum, motiv pentru care acest lucru este interzis în numeroase țări. Funcția de dictare schimbă totul pentru că permite compunerea unor scurte e-mailuri sau mesaje text într-o manieră rapidă, simplă și, mai presus de orice, în siguranță - totul prin puterea vocii, iar conducătorul nu trebuie să-și ia mâinile de pe volan sau privirea de la șosea. În prezent, funcția de dictare multilingvă poate recunoaște textul în șase limbi. Asemenea aplicațiilor pentru desktop, semnele de punctuație și instrucțiunile precum "paragraf nou" pot fi și ele dictate, în cazul în care conducătorul vrea să obțină un rezultat corect gramatical și ușor de citit.

Tehnologia de recunoaștere vocală este furnizată de compania Nuance sub numele Dragon Drive! Messaging, iar activitatea de recunoaștere este realizată pe un server la distanță, în timp ce textul încă este dictat. Volumul real al vocabularului de pe serverul cloud este un beneficiu imens pentru un sistem complet de recunoaștere vocală, pentru că permite alegerea din milioane de cuvinte fără a fi necesar spațiu de memorare sau putere de calcul în automobil. La doar câteva secunde după ce dictarea a fost terminată, textul transcris va apărea pe afișaj și poate fi citit dacă se dorește. Nu mai trebuie spus, dar conducătorul dispune de câteva modalități de editare - ușor de utilizat - pentru a-și pune amprenta finală asupra mesajelor de tip e-mail și SMS.

Note vocale și comenzi vocale mai intuitive.
Gama de funcții de birou oferite de BMW ConnectedDrive a fost extinsă printr-o altă dotare bazată pe voce. Funcția pentru note vocale (voice memo), în comparație cu funcția de dictare, permite conducătorului să facă înregistrări vocale directe de până la două minute și să le trimită prin e-mail dacă este necesar. Partea interesantă a acesteia este că permite conducătorului să facă o notă rapidă a ideilor sau liste "to-do" cu facilitatea suplimentară de a fi direcționate spre oricine este vizat - fără nici un fel de distragere a atenției de la trafic. Alternativ, conducătorii pot transfera înregistrările pe o memorie USB atunci când părăsesc automobilul.

Comanda vocală îmbunătățită oferită de sistemul de navigație Professional este concepută să permită o operare mai intuitivă a tuturor funcțiilor - conducătorul poate enunța comenzi sau întrebări în propoziții complete (în prezent, în engleză sau germană) și să acceseze multiple funcții cu un singur enunț, în aceeași manieră în care destinația de navigație poate fi introdusă printr-o singură declarație. Rezultatul este un sistem de comandă vocală care este mai intuitiv, mai ușor și mai simplu de folosit, dar și mai sigur. Pentru a telefona cuiva, conducătorul nu trebuie decât să spună comanda: "Connect me with John Smith", după care sistemul recunoaște atât dorința de a telefona, cât și persoana cu care vrea conducătorul să vorbească. Sistemul funcționează indiferent de ordinea în care sunt înregistrate numele și prenumele, după care verifică de două ori că numărul afișat ar trebui apelat înainte de a-l forma. Deja sofisticată, metoda de introducere a destinației a fost și ea simplificată și accelerată. Comanda "Navigate to London, 63 Park Lane" este suficientă pentru a realiza introducerea destinației de navigație. Este posibil și să se înceapă compunerea de mesaje tip e-mail sau SMS prin comandă vocală, indiferent de poziția actuală în structura meniului. Aceasta poate fi făcută și prin menționarea numelui destinatarului din Contacts și selectarea adresei de e-mail, pe care sistemul o adaugă automat în câmpul adrese. Tot ce rămâne de făcut este introducerea subiectului și a mesajului prin funcția de dictare. Concluzia este că se poate utiliza comanda vocală pentru a activa sau iniția aproape toate funcțiile și operațiile - de la reglajul unui post radio până la modificarea criteriilor traseului. În plus, sistemul este infailibil în a răspunde la întrebări precum "How do I adjust the sound settings?" sau "Are there any traffic messages" (la vizualizarea hărților), sau la probleme legate de sistem unde reacționează cu "Help" sau "What can I say here?".

Comanda vocală la BMW Group.
BMW Group are mai mulți ani de experiență în domeniul comenzilor vocale pentru funcțiile automobilelor. Lansarea comenzilor complete în 2006 a fost urmată de un nou moment important în 2009, când BMW Group a devenit primul constructor auto din lume care a oferit un sistem capabil să înțeleagă o adresă completă - oraș, stradă și număr - citită integral. Prin aceasta, BMW Group a impus noi standarde în privința introducerii rapide și exacte a destinațiilor de navigație. Controlată vocal, căutarea muzicii pe hard discul intern a fost lansată în 2009 și a reprezentat o altă dotare unică, pentru ca 2010 să aducă extinderea comenzii vocale și asupra playerelor muzicale externe. Obiectivul prioritar al comenzii vocale este facilitarea unei operări simple, rapide și, cel mai important, sigure a unei game vaste de funcții de infotainment, în special pentru navigație, entertainment și aplicații de telefonie/comunicare.

Terțe aplicații - "BMW ready".
În 2010, BMW Group a devenit primul constructor auto care a permis integrarea vastă, bazată pe aplicații, a terminalelor Apple iPhone în automobile. Aplicațiile au extins gama de servicii "in-car" prin utilizarea unui smartphone, făcând astfel posibilă utilizarea cu ușurință și în siguranță a unor facilități precum web radio, Google Local Search sau Facebook. Dar acesta a fost doar începutul, deoarece conceptul bazat pe aplicații este gândit să permită utilizarea aplicațiilor "externe", deschizând astfel drumul pentru integrarea unor terțe servicii în modelele BMW și MINI. Cu aceste aplicații terțe, gama de funcții poate fi extinsă după bunul plac: actualizarea aplicației sau instalarea unei alte aplicații compatibile adaugă noi funcții, fără a fi necesară vreo modificare asupra automobilului.

Prin integrarea acestor aplicații terțe, BMW Group a oferit clienților opțiunea de a continua utilizarea furnizorilor preferați de servicii - cu care sunt deja familiarizați - și atunci când conduc. În viitor va fi posibil ca gama vastă de funcții pentru infotainment de care conducătorii BMW se bucură la domiciliu și nu numai să fie transferate în mașină.
Kit de dezvoltare software pentru terțe aplicații.

În dorința de a asigura o integrare optimă a aplicațiilor terțe în automobil, BMW Group oferă un kit special de dezvoltare software (SDK). Acest SDK conține principiile și uneltele specifice destinate să-i ajute pe terții furnizori în dezvoltarea de versiuni compatibile și adaptate pentru mașini ale aplicațiilor lor. După procesul de aprobare, aplicațiile sunt certificate de BMW Group pentru MINI Connected, BMW Apps sau Rolls-Royce Connect și devin disponibile pentru a fi încărcate pe terminale smartphone.
Condiția preliminară pentru toate aplicațiile este ca acestea să îndeplinească cerințele de operare fără distragerea atenției. SDK constă din interfață, dar și din uneltele de dezvoltare necesare (de exemplu, o simulare a logicii de control iDrive din automobil [HMI]). Interfața integrează perfect aplicațiile în conceptele de afișare și control, ceea ce permite ca acestea să fie operate prin intermediul controlerului iDrive și prin butoanele de pe volan. Aplicația poate utiliza și sistemul audio sau datele de proces ale mașinii. Integrarea profundă a aplicației în conceptul BMW de afișare și control formează baza pentru utilizarea optimă în timpul călătoriei.

BMW Apps trece și la Android.
Cu începere din iulie 2013, terminalele smartphone cu sistem Android vor putea beneficia de integrare bazată pe aplicații. Cu o cotă de piață de peste 50 de procente, Android a devenit cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone. Acesta este motivul pentru care BMW Group face pași majori în acest domeniu de dezvoltare. Prin extinderea integrării terminalelor smartphone pe baza aplicațiilor Android, BMW va acoperi cea mai mare parte din piața smartphone și va oferi BMW Apps unei comunități și mai mari.

Primul rezultat concret începe să ia formă. BMW Group a ales Samsung ca partener-pilot pentru integrarea Android. Compania este lider de piață la nivel mondial în rândul segmentului telefoanelor mobile, inclusiv cele cu sistem de operare Android, ceea ce face ca parteneriatul dintre BMW Group și Samsung să fie o alegere firească pentru lansarea integrării bazată pe aplicații Android. Integrarea Android va fi făcută treptat pentru a include și alți producători. Din nou, BMW Group își evidențiază poziția de lider în integrarea terminalelor smartphone în automobile.

Lider de mai mulți ani.
Deschiderea platformei pentru aplicații de la alți furnizori subliniază încă o dată rolul de lider jucat de BMW Group când vine vorba de integrarea în mașină a dispozitivelor mobile și a serviciilor bazate pe aplicații. BMW Group a fost primul constructor auto care a permis integrarea Apple iPod în sistemele audio ale automobilelor, încă din 2004. Iar în 2007, BMW Group a oferit o prezentare exclusivă a primei tehnologii de integrare iPhone în sistemul infotainment al mașinii înainte de lansarea telefonului.

 
 
Citește și:
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.