Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW confirmă înscrierea în Formula E

BMW confirmă înscrierea în Formula E

Publicat în data de: 13 Iulie 2017
Categorii: Bmw, Stiri, Electric.
 

BMW aduce electromobilitatea la viteză competițională: dezvăluit inițial, în 2016, ca obiectiv al realinierii strategiei de motorsport, BMW se va alătura Campionatului FIA Formula E în calitate de constructor oficial odată cu sezonul al cincilea (2018/19)foto-bmw confirma inscrierea in formula e
Mașinile, echipate cu un tren de rulare BMW dezvoltat complet de la zero, vor fi înscrise de echipa Andretti Formula E ca echipă oficială BMW în competiție. Împreună, BMW și Andretti vor concura în curse atractive în centrul unora dintre cele mai mari orașe de pe mapamond. Vectorul principal din spatele noii entități BMW i Motorsport este dezvoltarea tehnologiei inovatoare în domeniul electromobilității, în care compania a deținut un rol de lider de-a lungul ultimilor 10 ani. Implementarea consistentă a noii strategii de motorsport include și extinderea activităților clasice ale BMW M Motorsport.

Proiectul Formula își arată deja aspectele valoroase în dezvoltarea BMW iNEXT și a viitoarei generații de modele BMW i avansate, cu propulsie electrică. Aceeași ingineri care lucrează la viitorul mobilității pentru șosele se vor implica într-un mediu care este complet axat pe performanțe, alături de colegii lor de la BMW Motorsport - un mediu în care vor avea parte de o opoziție puternică. Experiența acumulată este integrată direct în dezvoltarea producției - în dezvoltarea viitoarelor modele BMW i.

Pentru BMW, acest lucru face ca Formula E să fie laboratorul de dezvoltare perfect pentru tehnologia trenurilor de rulare electrice utilizabilă în producție. "Prin implicarea noastră în Formula E, abordăm dezvoltarea mobilității sustenabile și fără emisii în industria auto și avem o contribuție la progresul mărcii spre BMW iNEXT", declară Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG și responsabil pentru dezvoltare. "Acest proiect este puternic orientată spre tehnologie. Folosim Formula E ca laborator de dezvoltare, funcționând în condițiile unice care predomină în motorsport - cu cerințe și oportunități foarte diferite. Granițele dintre producție și dezvoltarea motorsportului sunt mult mai contopite la BMW i Motorsport decât în orice alt proiect. Rezultatul este un transfer de tehnologie la un nivel complet nou. Fără îndoială, suntem încrezători că BMW Group va beneficiat mult de pe urma experienței acumulate în domeniul electrotehnologiei de-a lungul acestui proiect.”

Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a afirmat: "Formula E s-a dezvoltat fantastic ca și competiție și, ca proiect nou și bazat pe tehnologie, se potrivește perfect pentru BMW Group și BMW Motorsport. Deschiderea unor noi trasee și inovația - acestea sunt valorile împărtășite de BMW și Formula E. Pentru că este foarte important pentru noi să demonstrăm competența noastră tehnologică, am demonstrat un angajament ferm față de acest proiect prin înregistrarea BMW AG sub formă de constructor oficial și acceptarea provocărilor din partea concurenței puternice. Schimbările necesare pentru implicarea noastră își vor arăta efectele în sezonul al cincilea - acestea include, de exemplu, omiterea schimbării mașinii. Ne aflăm deja în faza de dezvoltare în care colegii din departamentele de producție și motorsport colaborează într-un mod complet nou. Rezultatul îl reprezintă drumuri noi, pe care le realizăm împreună în ceea ce privește trenurile de rulare electrice. În Formula E, ne vom demonstra atât competența noastră inovatoare, cât și spiritul sportiv. Competiția reprezintă o provocare complet nouă pentru noi - o provocare pe care o acceptăm cu bucurie alături de Andretti Formula E. Andretti este partenerul ideal pentru această misiune. Numele nu mai are nevoie de nici o introducere în motorsportul internațional. Colaborarea noastră funcționează deja foarte bine și așteptăm cu nerăbdare să facem următorii pași împreună."

"Formula E și BMW i sunt, pur și simplu, potrivite una pentru cealaltă", a spus Hildegard Wortmann, vicepreședinte executiv al mărcii BMW. "Este o formă complet nouă de motorsport, prin care vom oferi curse fanilor - și nu invers. Formula E demonstrează deja cât de atractivă, interesantă și fascinantă poate fi electromobilitatea. Acest tip de emoție este posibil doar prin sport. Încă de la început am fost implicați în Formula E în calitate de «Official Vehicle Partner» și am contribuit la modelarea competiției. Acum abordăm un nou aspect, sub forma curselor reale. BMW i și Formula E - doi pionieri ai erei actuale."

"Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu BMW i și să fim echipa oficială BMW din Formula E odată cu începerea sezonului al cincilea", a spus Michael Andretti, director executiv al Andretti Autosport și al întregului grup de echipe de curse. "Actuala colaborare dintre BMW și Andretti Formula E a reprezentat o bază puternică pentru intrarea BMW în calitate de constructor oficial. Așteptăm cu nerăbdare să folosim primul tren de rulare BMW integral electric din curse și să concurăm în Campionatul Formula E. BMW este lider al viitorului auto prin brandul BMW i și inovația în tehnologia automobilelor electrice. Nu aș fi putut alege un constructor mai prestigios cu care să lucrez în Formula E."

 
 
Citește și:
› Noul BMW Seria 8 Coupe pentru 2019, prezentat oficial ...16/06/2018
› BMW M5, prezență importantă în Mission: Impossible - Fallout ...10/06/2018
› Noul BMW X5 pentru 2019: design spectaculos, revoluție tehnologic ...10/06/2018
› Audi e-tron are o aerodinamică de excepție ...16/06/2018
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› Audi e-tron: autonomie de 400 km după 30 minute de încărcare ...30/05/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.