Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW, cel mai mare exportator de mașini din Statele Unite

BMW, cel mai mare exportator de mașini din Statele Unite

Publicat în data de: 19 Februarie 2015
Categorii: .
 

BMW a anunțat că valoarea exporturilor sale de automobile efectuate în 2014 prin Port of Charleston a totalizat 9,2 mld. de dolari, poziționând fabrica BMW Group din Spartanburg pe prima poziție în topul exportatorilor de mașini din SUA.foto-bmw cel mai mare exportator de masini din statele unite
În conformitate cu datele de la Departamentul de Stat pentru Comerț, această realizare reprezintă o creștere de 13% față de valoarea înregistrată de BMW în 2013 cu un total de peste 9 miliarde de dolari.

În 2014, peste 260.000 de automobile au fost exportate de la uzina din Carolina de Sud, adică mai mult de 70% din volumul total al fabricii. Datele sunt centralizate de Departamentul de Stat pentru Comerț și sunt ierarhizate pe state și în funcție de valoarea de listă a automobilelor. Pe locul al doilea se află statul Alabama, cu uzine operate de Honda, Mercedes și Hyundai. Michigan, leagănul industriei auto americane, s-a situat pe poziția a treia, cu cele trei mărci americane mari - General Motors, Ford și Chrysler.

"Obținerea primului loc în rândul exportatorilor auto din SUA completează un an de succes pentru BMW în Carolina de Sud. Cu peste 364.000 de unități, 2014 a fost și un an al recordurilor în ceea ce privește producția acestei uzine", a declarat Manfred Erlacher, președinte și CEO BMW Manufacturing. "Contribuția semnificativă pe care compania noastră a avut-o la balanța comercială a SUA ne consolidează poziția de cel mai important producător de automobile premium din lume."

Despre producția de automobile BMW în Statele Unite
În prezent, BMW Manufacturing produce zilnic peste 1.200 de automobile și exportă aceste modele în peste 140 de piețe din întreaga lume. În 2014, uzina a sărbătorit două decenii de producție, anunțând o investiție de un miliard de dolari pentru a crește capacitatea de producție la 450.000 de automobile, ceea ce va face ca locația din Spartanburg să devină cea mai mare uzină BMW din lume.

De la inaugurarea uzinei în 1994, aceasta a produs peste 2,6 milioane de automobile BMW pentru clienții din întreaga lume. În prezent, Spartanburg folosește aproximativ 8000 de angajați pentru a produce modele BMW X3, X5, X5 M, X6, X6 M și BMW X4. O versiune plug-in hybrid a BMW X5 va începe producția în acest an. O dată cu finalizarea investițiilor de extindere, tot aici se va produce și viitorul BMW X7.

Guvernatorul Nikki Haley a apreciat succesul economic și a declarat: "Exporturile Carolinei de Sud au continuat să crească pentru că, pretutindeni în lume, avem reputația de a fi un loc propice afacerilor. Faptul că am continuat să doborâm recordurile de export este un motiv de sărbătoare în Carolina de Sud - arată că forța de muncă este una de valoare, iar mediul este unul care favorizează businessul. Economia noastră este în mișcare și pot spune că suntem abia la început".

"Automobilele BMW, renumite la nivel mondial pentru marca și calitatea lor, continuă să fie o contribuție majoră la succesul global al Autorității Portuare din Carolina de Sud", a completat Jim Newsome, președinte și CEO al Autorității Portuare din Carolina de Sud. "Suntem mândri să ne ocupăm atât de automobilele BMW finisate, cât și de componentele BMW, a căror prezență în Carolina de Sud este o dovadă a capacităților portuare și a infrastructurii logistice."

 
 
Citește și:
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› Kia Telluride este Mașina anului 2020 în lume ...07/05/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.