Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW caută parteneri IT în România

BMW caută parteneri IT în România

Publicat în data de: 20 Martie 2017
Categorii: Bmw, Stiri.
 

Industia IT este o direcție tot mai importantă pentru industria auto în general și în special pentru BMW Group, o companie cu o tradiție a inovației și pentru care digitalizarea joacă un rol tot mai important.foto-bmw cauta parteneri it in romania
În acest sens, oficiali ai BMW Group au vizitat România pentru a explora noi posiblități în industria software, pentru a găsi noi parteneri și furnizori. Este un proiect care a fost inițiat în toamna anului trecut, o dată cu vizita la BMW Group a Prim Ministrului de atunci, domnul Dacian Cioloș, și continuă și acum, cu susținerea Guvernului României, a Prim Ministrului, domnul Sorin Grindeanu, a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si a InvestRomania.

După un proces de selecție, reprezentanți BMW Group s-au întâlnit azi la București cu câteva zeci de companii românești din industria IT, având primele discuții în vederea identificării unor potențiale oportunități de colaborare.

După ce în 2007 era prezentată strategia care avea să definească o decadă de dezvoltare a companiei, inclusiv lansarea brand-ului BMW i sau a programului BMW Efficient Dynamics, compania a aliniat noua strategie la realitățiile actuale. Lansată în martie 2016, noua strategie pe termen mediu și lung, Strategy NUMBER ONE > Next, are digitalizarea în prim plan și este construită pe baza conceptului A.C.E.S – Autonomous, Connected, Electrified and Shared.

Pentru aceasta BMW Group a dezvoltat o serie de parteneriate strategice importante care să susțină dezvoltarea de tehnologii noi, precum cea a condusului autonom. Astfel, în parteneriat cu Daimler AG și Audi AG, BMW Group a achiziționat compania Here Maps, pentru a susține dezvoltarea de hărți HD, de calitate foarte bună. Colaborarea cu Mobileye, care vine cu cea mai bună experiență în dezvoltarea senzorilor pentru automobil, Intel, care asigură tehnologie de procesare de înaltă putere, BMW Group a pus bazele unei platforme deschise pentru condusul autonom și va susține lansarea în 2021 a BMW i Next, primul model de serie al mărcii care oferă aceste funcții.

Tot pentru a susține dezvoltarea condusului autonom, BMW Group a anunțat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competențe lângă München. În prezent, BMW Group are aproape 600 de angajați în acest domeniu. Majoritatea este reprezentată de dezvoltatori de software - iar numărul acestora este în creștere.

În afară de serviciile pe care le dezvoltă pe cont propriu, BMW Group investește și într-o serie de afaceri start-up promițătoare și furnizori de servicii prin intermediul BMW i Ventures. Această entitate permite concernului să identifice și să răspundă rapid la tendințele mobilității din toată lumea, un avantaj crucial, având în vedere ritmul mai rapid al ciclurilor de dezvoltare din industria IT în comparație cu lumea auto.

 
 
Citește și:
› BMW lansează serviciul de automobile pe bază de abonament ...07/04/2018
› Noul BMW M5 primește titlul World Performance Car 2018 ...01/04/2018
› 6 premiere BMW și MINI la SIAB 2018 ...27/03/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2017 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.