Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW a deschis o nouă uzină în China

BMW a deschis o nouă uzină în China

Publicat în data de: 25 Ianuarie 2016
Categorii: Bmw, Stiri.
 

Noua locație va produce cea mai nouă generație de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină, cu trei și cu patru cilindri, și face parte din rețeaua de producție BBA amplasată la Shenyang, în nord-estul Chinei.foto-bmw a deschis o noua uzina in china
BMW Brilliance Automotive (BBA) a deschis o nouă uzină de motoare, care include și o turnătorie pentru metale ușoare, la Shenyang.

BBA este un joint-venture de lungă durată între BMW Group și Brilliance China Automotive Holdings Ltd. Un total de aproximativ 2.000 de angajați BBA vor lucra pe termen lung la uzina de motoare.

Atât uzina de motoare, cât și turnătoria pentru metale ușoare încorporează cele mai noi standarde de producție și va fi furnizor pentru uzinele de automobile Dadong și Tiexi ale BMW Brilliance. Capacitatea, care în prezent poate fi de până la 300.000 de unități pe an, este legată de volumul producției celor două uzine de automobile. În 2015, producția auto locală a atins peste 287.000 de unități. BBA a finanțat investiția necesară din fonduri proprii, astfel că nu s-a apelat la capitalului unuia din partenerii joint-venture-ului.

Producție de motoare eficiente: cea mai nouă generație de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină, cu trei și cu patru cilindri
Motoarele BMW TwinPower Turbo cu benzină sunt caracterizate de un nivel foarte ridicat de eficiență, unul scăzut al emisiilor și reprezintă ce mai recentă dezvoltare în gama de motoare BMW EfficientDynamics. Utilizarea unui procentaj ridicat de aluminiu a redus semnificativ masa trenului de rulare. Managementul termic și particularitățile acustice au fost și ele îmbunătățite. Piesa centrală a gamei de motoare este tehnologia TwinPower Turbo - câștigătoare a numeroase premii - , care combină controlul variabil al sarcinii cu injecția directă de ultimă oră.

O particularitate specială a noii generații de motoare este producția standardizată prin utilizarea așa-numitului sistem modular. Toate motoarele acestei generații sunt cu cilindri dispuși în linie și fiecare derivat este produs pe baza unui motor principal și a unui kit modular. Acest principiu mărește proporția de componente identice utilizate în cadrul fiecărui motor termic, adică pe benzină sau diesel, cu până la 60%. Mai mult, aproximativ 40% din componentele utilizate în motoarele pe benzină și diesel sunt identice.

Sistemul standardizat de producție pentru motoare modulare formează sinergii cu locațiile internaționale de producție a motoarelor din cadrul BMW Group, de la München (Germania), Steyr (Austria) și Hams Hall (Marea Britanie): optimizarea fluxului de valori și economiile la scară aduc beneficii proceselor de producție și le fac mai economice. În orice moment, aceste locații - centre de competență pentru diferite tipuri de motoare în cadrul rețelei globale de producție a propulsoarelor - sunt capabile să-și împărtășească cunoștințele cu alte uzine de motoare.

Un alt avantaj al sistemului standardizat de producție îl reprezintă procesele stabile și uniforme care sporesc nivelul calității. În același timp, producția modulară ce nu depinde de locație este foarte flexibilă: sistemele și procesele standardizate permit companiei să reacționeze rapid la schimbările din piață și cerințele clienților.

Toate procesele de producție de la uzina de motoare BMW Brilliance îndeplinesc standardele înalte pe care BMW Group le impune la nivel global în ceea ce privește calitatea, siguranța și dezvoltarea durabilă. Cunoștințele din rețeaua globală a BMW Group pentru producția motoarelor au fost benefice nu doar pentru planificarea și construcția noii uzine, ci au contribuit și la introducerea unor procese și tehnologii de producție cu dezvoltare durabilă pentru cea mai recentă generație de motoare modulare: urmând exemplul uzinei BMW Group din Steyr (Austria), activitatea de prelucrare utilizează un sistem de recuperare a apei, al cărei rezultat este o producție fără nici un fel de ape reziduale. Acest proces utilizează tehnologii inovatoare cu membrană combinată pentru tratarea tuturor apelor reziduale provenite din producția mecanică și retrimiterea acestora în producție.

Turnătoria pentru metale ușoare realizează producție practic fără emisii
Turnătoria stabilește noi standarde pentru producția sustenabilă și are o capacitate anuală de până la 15.000 de tone de aluminiu. Aceasta este modelată după uzina parteneră din Landshut (Germania), a cărei experiență vastă a fost integrată în procesele de producție.

Procesele de producție inovatoare permit o producție fără emisii a miezurilor din nisip. Pentru prima dată în China, lianți anorganici sunt utilizați și conduc la o reducere cu 98% a emisiilor reziduurilor de ardere în comparație cu procesele de turnare organică utilizate în mod obișnuit în industrie. În plus, 90% din nisipul folosit pentru turnare poate fi reciclat pentru a reduce deșeurile la minimum. În 2009, BMW Group a devenit primul care a utilizat, în întreaga lume, exclusiv această tehnologie de ultimă oră și ecologică în producția de serie a turnării.

Aluminiul necesar pentru turnare va continua să fie livrat în formă solidă și apoi lichefiat la aproximativ 760 de grade în topitoria de la fața locului. "Retururile" din procesul de turnare, adică reziduurile metalice separate din turnarea brută în timpul curățării, sunt topite în furnalele și cuptoarele proprii ale turnătoriei, după care sunt reutilizate.

Tehnologia inovatoare de pulverizare cu arc voltaic (LDS) a fost și ea introdusă pentru producția carterelor din aluminiu turnat: fețele cilindrilor de la toate carterele sunt acoperite cu un strat foarte subțire de particule de fier pulverizare în formă lichidă. Rezultatul este o masă mai mică și o frecare redusă în motor, ceea ce conduce la un consum mai mic de combustibil.

Viitorul: producția acumulatorilor de înaltă tensiune
Pe lângă motoarele termice, noua uzină de propulsoare va produce și acumulatori de înaltă tensiune pentru viitoarele modele hybrid plug-in. Ca și în cazul organizației de asamblare a motoarelor, acest proiect va implica o strânsă colaborare între BBA și BMW Group pentru a asigura transferul de cunoștințe din Germani în ceea ce privește producția bateriilor de înaltă tensiune.

 
 
Citește și:
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.