Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Autostrada A2, tronsonul Cernavoda-Medgidia, deschis circulației

Autostrada A2, tronsonul Cernavoda-Medgidia, deschis circulației

Publicat în data de: 19 Iulie 2012
Categorii: Stiri, Autostrazi.
 

Victor Ponta a fost prezent la deschiderea circulației pe Autostrada A2, tronsonul Cernavoda-Medgidia, pe un singur sens, în regim de drum național.foto-autostrada a2 tronsonul cernavoda-medgidia deschis circulatiei
Primul-ministru Victor Ponta, însoțit de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Ovidiu Silaghi și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a participat, joi, la festivitatea de deschidere a circulației rutiere pe tronsonul Cernavodă-Medgidia al Autostrăzii Soarelui (A2) și pe Centura ocolitoare a Constanței.

Victor Ponta: „Mă bucur să terminăm și sper ca de mâine cei care vin la mare să scape de coșmarul acela prin toate comunele și satele și îmi doresc foarte tare pentru Constanța - pentru Municipiul Constanța și pentru județul Constanța - să ajute foarte mult din punct de vedere economic, pentru că altfel degeaba era cel mai mare port dacă de la Constanța mai departe spre restul țării nu se putea merge. În rest, Doamne ajută să fie bună lucrarea și să se termine anul acesta și ultima bucată, aceea care e doar pe o bandă”

Reporter: „Când vom avea și servicii - benzinării, parcări?”
Victor Ponta: „Eu vreau să vă spun că decizia mea a fost să nu mai stăm până se fac benzinăriile, parcările, și oamenii între timp merg tot pe partea cealaltă. Important este să meargă și spre Ploiești și aici să meargă cu mașina pe autostradă și imediat firme private, că nu statul, firmele private vin și se dezvoltă pe măsură ce există trafic. Eu am considerat că ar fi fost o greșeală să stăm până se fac toate procedurile cu firmele private de benzinării și între timp oamenii să vină tot pe drumul vechi, așa încât decizia îmi aparține și sper că cei care de mâine vin la mare pe autostradă să o considere o decizie corectă. Spun cei care vin pentru că eu, din păcate, cel puțin până pe 29 nu ajung la mare, dar după 29 sper să ajung.”

Întrebat de reporteri când se va putea circula pe autostradă de la Constanța la Nădlac, premierul a răspuns, optimist, că „pe vremea mandatului guvernului USL condus de Victor Ponta”.

Tronsonul Cernavodă-Constanța (64 km) al autostrăzii A2 a fost deschis circulației în regim de drum național, cu atenționările și restricțiile de viteză aferente - maximum 80 km pe oră și pe o singură bandă pe sens. Termenul contractual de finalizare integrală a tronsonului Cernavodă-Medgidia (26 km) este 4 ianuarie 2013, dar constructorii și-au asumat ca termen de finalizare luna noiembrie, cu două luni mai devreme.

De la Medgidia la Constanța (30,8 km), inclusiv pe Centura municipiului Constanța (21,8 km), se va circula în regim de autostradă, cu toate segmentările, măsurile pentru siguranța circulației, viteza maximă fiind de 130 de km pe oră.

 
 
Citește și:
› Șoseaua Ploiești-Pașcani va deveni drum de mare viteză ...12/10/2016
› Autostrada Iași-Târgu Mureș, cuprinsă în bugetul pe 2016 ...15/12/2015
› România s-a racordat la rețeaua de autostrăzi din Occident ...13/07/2015
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.