Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Audi refolosește bateriile litiu-ion uzate

Audi refolosește bateriile litiu-ion uzate

Publicat în data de: 26 Martie 2019
Categorii: Audi, Stiri, Electric.
 

A doua viață pentru bateriile automobilelor electrice: Audi testează la fabrica sa principală, din Ingolstadt, Germania, vehicule pentru fabrică antrenate de baterii litiu-ion uzate.foto-audi refoloseste bateriile litiu-ion uzate
La fel ca toți producătorii de automobile, și Audi este obligată prin lege să preia bateriile restituite de clienți, după ce acestea au fost utilizate în automobile. Deoarece bateriile acestea dispun încă de o capacitate mare de încărcare, o echipă interdisciplinară de proiect analizează acum modul în care bateriile de la mașini de test electrice precum Audi e-tron* sau mașini hibride, precum Audi A3 e-tron și Audi Q7 e-tron pot fi utilizate în continuare în manieră eficientă. În această fază de testare s-au evidențiat deja mai multe avantaje.

Până în prezent, vehiculele utilizate în fabrică, precum motostivuitoarele și vehiculele utilizate pentru remorcare folosesc baterii plumb-acid. Când aceste baterii se golesc, angajații scot bateriile ce au greutate de până la două tone din vehicule și le conectează la o stație de încărcare, unde rămân preț de mai multe ore. În schimb, bateriile litiu-ion poate fi încărcate direct acolo unde se află vehiculul, în orele de pauză, de exemplu între schimburile de lucru. Astfel se economisește spațiu și se elimină eforturile manuale mari necesare pentru înlocuirea bateriilor. Audi ar economisi milioane dacă și-ar trece întreaga flotă de vehicule pentru producție pe baterii litiu-ion, la cele 16 unități de producție ale sale din întreaga lume.

"Fiecare baterie litiu-ion înseamnă un consum mare de energie și de resurse valoroase și, drept urmare, toate trebuie utilizate la maximum," explică Peter Kössler, Membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Producție și Logistică. Capacitatea reținută de bateriile litiu-ion după utilizarea în autovehicule este mai mult decât suficientă pentru necesarul vehiculelor de transport. De asemenea, se îmbunătățesc caracteristicile dinamice ale vehiculelor. Astfel, acestea pot să-și mențină viteza constantă chiar și în rampă, ceea ce nu este posibil pentru vehiculele cu bateriile plumb-acid. Adițional, încărcarea regulată în timpul pauzelor previne timpii morți.

Bateria unui Audi e-tron, de exemplu, este compusă din 36 de module individuale de baterie și este instalată sub compartimentul pasagerilor, între punți și are forma unui bloc plat și lat. După preluarea bateriilor de la automobile, echipa de proiect verifică fiecare modul pentru a vedea dacă mai poate fi încă utilizat. Ei instalează apoi câte 24 de module în fiecare compartiment nou de baterie. Acesta are aceleași dimensiuni și aceeași greutate ca bateriile precedente cu plumb-acid folosite pentru vehiculele din fabrică, ceea ce înseamnă că vehiculele pot fi utilizate în continuare, fără investiții majore. Pe viitor, angajații specializați vor putea prelua asamblarea bateriilor reutilizate, într-un centru special pentru baterii, amenajat de companie.

Echipa de proiect din domeniile producție, logistică și dezvoltare lucrează acum deja de aproximativ doi ani la acest proiect de reutilizare a bateriilor. După succesul înregistrat la aceste teste inițiale, echipa testează acum în producția cotidiană primele vehicule echipate cu baterii reutilizate. Acest proiect de pionierat este unul dintre numeroasele proiecte ale mărcii Audi ce demonstrează implicarea sa în utilizarea eficientă și responsabilă a bateriilor automobilelor electrice. Este, de asemenea, posibil ca aceste module de baterii să fie utilizate în containerele de încărcare mobilă pentru autovehiculele electrice sau în sisteme staționare de stocare a energiei. Dar Audi dezvoltă și concepte de reciclare: la finele ciclului de viață al bateriilor, elementele valoroase ale acestora sunt reutilizate la produse noi, fiind astfel folosite în continuare.

 
 
Citește și:
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Audi lansează în România Q5 TFSI e quattro, de la 47.800 Euro ...04/02/2020
› Audi RS Q8, cel mai sportiv model din gama Q ...22/12/2019
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› MAZDA MX-30, model 100% electric, poate fi comandat și în România ...08/04/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.