Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Audi Q8 prezentat în premieră la Detroit: SUV premium cu design de coupe

Audi Q8 prezentat în premieră la Detroit: SUV premium cu design de coupe

Publicat în data de: 09 Ianuarie 2017
Categorii: Audi, Auto-show, Concept, Stiri.
 

Audi începe anul cu noutăți extrem de atractive: conceptul Audi Q8 este un „preview” oferit de producătorul auto premium asupra modelului de serie viitor în cadrul North American International Auto Show (NAIAS) din Detroit.Totodată, marca cu patru inele arată în premieră mondială modelul Audi SQ5 TFSI și prezintă pentru prima dată public A5/S5 Cabriolet.

Sinteza între coupe și SUV: conceptul Audi Q8

Prestigiu și sportivitate fără egal: iată ce înseamnă conceptul Audi Q8, care îmbină spațiul generos specific unui SUV, cu stilul emoțional al unui coupe. Totodată, marca oferă o primă impresie asupra direcției sale viitoare în ceea ce privește stilul de design. Numeroase elemente amintesc de primul Audi quattro din anii '80, inclusiv montanții C extrem de aplatizați și de lați, precum și "umerii" evazați deasupra roților. În ciuda liniei aplatizate a plafonului, showcarul oferă spațiu amplu pentru patru persoane, precum și pentru multe bagaje. Liniile generoase conferă interiorului o atmosferă sportivă și totodată elegantă. Noul concept de operare are la bază touchscreenuri mari, completate de Audi virtual cockpit și de un head-up display care utilizează realitatea augmentată pentru a integra indicatoarele virtuale în lumea reală. De exemplu, săgeata de navigație va apărea în aceeași poziție ca săgeata reală de pe șosea. Sistemul de propulsie și suspensiile dispun de tehnologii de vârf din producția de serie. Hibridul puternic și extrem de eficient al conceptului Audi Q8 generează o putere totală a sistemului de 330 kW și un cuplu de 700 Nm. Puterea este transmisă fără ezitare pe șosea, prin intermediul tracțiunii integrale permanente quattro. Suspensiile pneumatice și frânele cu discuri ceramice desăvârșesc pachetul tehnic impresionant. Conceptul reprezintă punctul de plecare pentru modelul de producție de serie pe care Audi îl va introduce pe piață în 2018.

V6 power plus caracteristici dinamice superioare: Audi SQ5 TFSI

Cea mai sportivă variantă a noii game Q5 are premiera mondială odată cu lansarea
modelului Audi SQ5 TFSI la Detroit Motor Show. Motorul V6 supraalimentat cu turbină are 3 litri și puterea de 260 kW (354 CP) și generează un cuplu de 500 Nm la doar 1.370 rotații pe minut. Astfel, modelul de top accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Tracțiunea integrală permanentă quattro susține condusul dinamic, în combinație cu transmisia tiptronic cu 8 trepte, care schimbă cursiv treptele de viteză. Agilitatea mașinii este accentuată și de diferențialul sport opțional, care distribuie activ cuplul între roțile spate și direcția dinamică opțională cu rapoarte variabile. Ambele componente sunt integrate în sistemul Audi drive select, la fel ca și motorul, transmisia tiptronic și controlul suspensiilor, care este inclus în dotarea standard. Astfel, șoferii își pot ajusta caracteristicile SUV-ului lor în variate feluri. Suspensiile pneumatice opționale îi permit șoferului să ajusteze garda la sol în funcție de situațiile specifice. Audi SQ5 TFSI se diferențiază de modelul de bază prin numeroase elemente de design și un pachet de dotări standard extins. Printre acestea se numără, de exemplu, scaunele sport S îmbrăcate în Alcantara/piele, farurile cu LED și jantele de 20 inchi din aliaj cu 5 spițe duble în formă de stea.

Deschis pentru plăcerea deosebit de intensă a condusului: Audi A5/S5 Cabriolet

Audi își lărgește familia A5. După versiunile Coupé și Sportback, marca cu patru inele prezintă acum la Detroit pentru prima dată noul A5/S5 Cabriolet. Designul acestui model are la bază liniile suple ale Coupé-ului. Luneta este acum aplatizată și accentuează aspectul sportiv, la fel ca și consolele scurte și capota motorului cu power dome. Plafonul textil clasic asigură caracteristici aero-acustice extraordinare și dispune acum de o funcție confort de deschidere: este suficient să trageți puțin de comutator pentru a închide sau deschide soft-topul automat - chiar dacă în acest timp conduceți cu o viteză de până la 50 km/h. Noul A5/S5 Cabriolet dispune de asemenea de dotări de conectivitate de ultimă oră, precum și de cele mai noi sisteme de asistență. Tracțiunea quattro asigură o conduită superbă a acestui Cabriolet de talie medie, precum și o manevrabilitate dinamică. Suspensiile adaptive sunt oferite ca dotare opțională. Acestea sunt integrate în sistemul de manevrabilitate dinamică Audi drive select (dotare standard) și îi permit șoferului să aleagă între o experiență sportivă sau una dinamică la condus. Noile motoare Audi S5 oferă puteri mari, de 190 CP în cazul 2,0 TDI și 2,0 TFSI și de 354 CP la 3,0 TFSI. Cabrioletul de talie medie va intra în dealership-urile din Germania și din anumite țări europene în martie 2017. 
 
Citește și:
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Audi lansează în România Q5 TFSI e quattro, de la 47.800 Euro ...04/02/2020
› Audi RS Q8, cel mai sportiv model din gama Q ...22/12/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Dacia Spring, revoluția electrică ...05/03/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.