Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Audi implementează inteligența artificială în producția de mașini

Audi implementează inteligența artificială în producția de mașini

Publicat în data de: 02 Noiembrie 2018
Categorii: Audi, Stiri.
 

Prima aplicație intră în etapa de dezvoltare pentru fabricația de serie. Procedura de detectare a fisurilor din unitatea de ambutisare va fi automatizată prin sisteme de învățare automatizate.foto-audi implementeaza inteligenta artificiala in productia de masini
Audi este unul dintre primii producători auto din lume care planifică introducerea sistemelor de învățare automatizată (machine learning - ML) în producția sa de serie. Softul dezvoltat de Audi identifică și marchează chiar și cele mai fine fisuri din componentele produse din foi metalice, procedura fiind automată, fiabilă și executată în doar câteva secunde. Cu acest proiect, Audi avansează utilizarea inteligenței artificiale în cadrul companiei și revoluționează procedura de testare în procesul de producție.

Designul sofisticat al automobilelor Audi și standardele ridicate de calitate ale mărcii impun inspectarea tuturor componentelor imediat după ieșirea acestora din secția de ambutisare a fabricilor. Astfel, în prezent, angajații execută o inspecție vizuală, suplimentar față de micile camere video instalate direct în prese. Aceste camere evaluează imaginile cu ajutorul unui soft de analiză a imaginilor. Această procedură va fi în curând înlocuită de o procedură automatizată ML (machine learning). Această procedură inovatoare include un soft care funcționează pe baza unei rețele neuronale artificiale. Softul poate detecta și marca inclusiv cele mai fine fisuri în foile metalice, lucrând cu cea mai înaltă precizie.

Soluția se bazează pe tehnologia deep-learning, care este o formă specială a tehnologiei de învățare automatizată și care are capacitatea de a prelucra volume foarte mari de date extrem de ne-structurate, precum imaginile. Echipa a investit mai multe luni de muncă de "instruire" a rețelei neuronale artificiale, în baza a milioane de imagini de test. Cele mai mari provocări au fost ridicate, pe de o parte, de crearea unei baze de date suficient de mari și, pe de altă parte, de așa-numita etichetare a imaginilor. În imaginile folosite ca mostre, echipa a marcat fisuri cu precizie de un pixel, fiind necesar cel mai înalt nivel de acuratețe. Efortul a meritat, deoarece rețeaua neuronală învață acum în manieră independentă din exemple și detectează fisurile chiar și pe imagini noi, încă necunoscute sistemului. Baza de date cuprinde acum mai mulți terabiți de imagini de test provenite de la șapte prese ale unității de producție Audi din Ingolstadt, plus mai multe unități de producție ale mărcii Volkswagen.

În viitor, verificările de calitate pe baza tehnologiei ML vor înlocui detectarea optică actuală a fisurilor pe bază de camere video de mici dimensiuni.

Pe viitor, va fi posibil ca abordarea ML să fie aplicată și în diferite alte inspecții vizuale de calitate. Dacă sunt disponibile suficiente seturi de date etichetate, sistemul poate fi utilizat și în secțiile de vopsitorie sau de asamblare, de exemplu.

 
 
Citește și:
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Audi Q3 Sportback, primul crossover compact din gamă ...11/08/2019
› Noul Audi Q7 pentru 2020, ridicat la un nou nivel ...14/07/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.