Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Audi A1 metroproject quattro dezvăluit în premieră mondială la Tokyo

Audi A1 metroproject quattro dezvăluit în premieră mondială la Tokyo

Publicat în data de: 24 Octombrie 2007
Categorii: Audi, Auto-show, Concept, Hibrizi, Stiri.
 

La Salonul Auto de la Tokyo, Audi a prezentat în premieră mondială conceptul Audi A metroproject quattro, un studiu de design original, cu propulsor hibrid benzină-electric, ce va sta la baza viitorului model de serie Audi A1.Propulsorul destinat conceptului Audi A1 metroproject quattro are la bază o tehnologie hibridă inovativă. Sub capotă se regăsește motorul 1.4 litri TFSI ce dezvoltă 150 CP și 240 Nm, putere transferată exclusiv roților din față prin intermediul cutie de viteze S-tronic Direct Shift. Alături de acesta se mai află și un motor electric, poziționat pe axa din spate, ce dezvoltă 41 CP și un cuplu adițional de 200 Nm. Atunci când vehiculul accelerează, sunt cuplate simultan ambele motoare, atât cel TFSI cât și cel electric, pentru a avea performanțe dinamice maxime, conceptul A1 transformându-se, dintr-un vehicul cu tracțiune pe roțile din față, într-o mașină quattro.

Motorul electric este capabil să propulseze vehiculul și fără motorul turbo pe benzină, în aceste condiții având emisii poluante zero. Capacitatea bateriilor Li-Ion oferă conceptului Audi A1 metroproject quattro o autonomie de 100 km în cazul propulsării exclusiv electric, reîncărcarea acestora fiind posibilă de la orice priză. Facilități precum „auto start/stop”, regenerarea energiei și rularea exclusiv cu motorul electric duc la o economie de carburant considerabilă precum și la reducerea emisiilor poluante cu aproximativ 15%, comparativ cu rularea doar pe baza motorului TFSI. În ciuda performanțelor sportive (7,8 secunde pentru accelerația de la 0-100 km/h și 201 km/h viteza maximă), conceptul Audi A1 metroproject quattro are nevoie de doar 4,9 litri de benzină la fiecare 100 km, iar emisiile de CO2 au nivelul mediu de 112 g/km.

Stilul conceptului este simplu și coerent, având impresia că a fost creat dintr-o singură bucată. Proporțiile de bază, caroserie înaltă și parbrizul plat sunt amplificate de linia acoperișului în stil coupe, producând un aspect clasic.

Designul tridimensional al farurilor, având integrate tehnologia LED atrag imediat atenția. Reflectoarele focalizează lumina emisă de fiecare diodă pentru a crea o undă de lumină puternică și uniformă, ce nu deranjează ochii șoferilor. Luminile de zi sunt de asemenea pe bază de leduri, cu un consum redus de energie și amplificând designul deosebit al conceptului.

Jantele în două tonuri, având suplimentar elemente din aluminiu polizate în formă de „V” subliniază caracterul sportiv și exclusivist al noului Audi A1 metroproject quattro.

Motorul electric poate fi văzut atunci când se deschide ușa din spate, fiind discret iluminat, printr-un panou de sticlă, într-o manieră similară modelului Audi R8. Compartimentul pentru bagaje are o capacitate respectabilă de 240 litri.

Măsurând 3,91 metri lungime și 1,75 m lățime, cu un ampatament de 2,46 metri, Audi A1 metroproject quattro combină cu succes aspectul sportiv cu economia de spațiu. Amplasarea motorului transversal contribuie semnificativ în acest sens. În ciuda înălțimii de doar 1,4 metri, în cabină este suficient spațiu chiar și pentru șoferii mai înalți.

În interior, cu cele patru scaune individuale, conceptului Audi A1 are un spațiu generos pentru clasa din care face parte. Bordul și consola centrală sunt construite în jurul șoferului. Ergonomia și elementele estetice creează o ambianță curată și de înaltă clasă. Aceasta este amplificată de culoarea în două tonuri a interiorului, ce contrastează. Scaunele sportive au tetierele integrate, oferind un nivel de confort și ergonomie superior clasei sub-compacte, dar tipic Audi.

Consola centrală include tehnologii noi și inovative, precum „Audi mobile device”. Această unitate portabilă funcționează ca sistem de autorizare și acces pentru vehicul, ca telefon mobil, sistem de navigație și audio-video player. Alături de acestea, unitatea „Audi mobile device” permite controlul unor numeroase funcții ale vehiculului, chiar și din afara acestuia. Astfel, șoferul poate folosi acest device ca un MP3 player, de exemplu, sau ca o bază de date și pentru a introduce setările pentru sistemul de navigație. Accesul și pornirea conceptului Audi A1 metroproject quattro sunt facilitate de acest nou device, eliminând astfel nevoia unei chei. „Audi mobile device” are un ecran de tip „touchscreen”, arhitectura lui fiind o replică a sistemului standard MMI. Conexiunea cu vehiculul se realizează prin WLAN.


 
 
Citește și:
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație ...06/06/2020
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Dacia Spring, revoluția electrică ...05/03/2020
› Noul Kia Rio facelift vine cu sistem de propulsie mild-hybrid ...31/05/2020
› Noul Hyundai Santa Fe, design actualizat si motorizari electrific ...31/05/2020
› Renault își intensifică strategia de electrificare cu tehnologia ...05/03/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.