Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Aston Martin Rapide a fost lansat oficial la Frankfurt IAA 2009

Aston Martin Rapide a fost lansat oficial la Frankfurt IAA 2009

Publicat în data de: 17 Septembrie 2009
Categorii: Stiri, Aston-Martin, IAA-09.
 

Update! Aston Martin a prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt noul său sedan cu patru uși - Rapide - propulsat de un motor de 6.0 litri V12 ce dezvoltă 470 CP și 600 Nm. Primele livrări sunt programate pentru începutul anului 2010.update foto 17 septembrie 2009:
Noul Aston Martin Rapide a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt.

update 14 aprilie 2009:
Aston Martin Rapide se apropie de stagiul final de dezvoltare, modelul fiind programat pentru lansarea oficială la sfârșitul anului, iar primele livrări vor fi efectuate clienților la începutul lui 2010, însă până atunci producătorul a decis să mai dezvăluie câteva detalii și o nouă fotografie.

Dezvăluit în premieră sub formă de concept, la Salonul Auto de la Detroit, în 2006, Aston Martin Rapide este unul dintre modelele cele mai așteptate ale acestui an, fiind totodată și primul vehicul cu patru uși din gama producătorului, ce va concura direct cu Porsche Panamera și, eventual dacă va fi produs, Lamborghini Estoque.

Noul Aston Martin este un supercar cu patru uși și patru locuri, ce poate acomoda generos pasagerii și bagajele acestora, promițând totodată o călătorie de neuitat la bordul său.

„Rapide este cea mai elegantă mașină sportivă cu patru uși. Modelul completează gama Aston Martin, îmbinând atributele clasice ale mărcii precum puterea, frumusețea și sufletul”, a spus Dr. Ulrich Bez, director executiv al Aston Martin. „În 2010 va fi disponibil câte un Aston Martin pentru fiecare client de mașini sport, indiferent de modul său de viață. Rapide este cel mai versatil, stabilind un nou standard de lux și rafinament atât pentru șofer cât și pentru pasageri”, a mai completat Bez.

Conceptul Aston Martin Rapide a fost primit foarte bine în toată lumea pentru designul său, stârnind în același timp un interes real din partea clienților. După ce compania Aston Martin a fost cumpărată în iunie 2007, versiunea de producție a modelului Rapide a fost aprobată iar dezvoltarea acesteia a început.

Noul Aston Martin Rapide va oferi un nivel de performanță cel puțin egal cu celelalte modele din gamă, fiind propulsat de o versiune noua a motorului de 6.0 litri V12 ce dezvoltă 470 CP și 600 Nm (construit manual la uzina din Cologne, Marea Britanie). Roțile din spate ale sedanului Rapide sunt puse în mișcare cu ajutorul cutiei de viteze Touchtronic. Alte detalii tehnice nu au fost deocamdată dezvăluite, însă cifrele din teste arată că noul Aston Martin Rapide va oferi o performanță și o dinamică superioară, alături de un rafinament și lux desăvârșit.

Noul Aston Martin Rapide va fi asamblat la noua uzină din Graz, Austria, de către producătorul de vehicule Magna Steyr, sub coordonarea unei echipe Aston Martin din Marea Britanie.

original 12 decembrie 2008:
După ce a prezentat în 2006 conceptul, Aston Martin a dezvăluit astăzi primele fotografii cu modelul de serie Rapide, un sedan sportiv cu patru uși, ce va concura cu Porsche Panamera și Lamborghini Estoque.

În afară de aceste fotografii, producătorul britanic nu a dat publicității alte detalii, însă, făcând comparație cu conceptul prezentat în ianuarie 2006 (foto 9 și 10), se pare că modelul de serie Aston Martin Rapide nu va suferi prea multe modificări în ceea ce privește designul. În partea frontală se observă spoilerul cu altă configurație a prizelor de aer, iar grila radiatorului este poziționată mai jos. De asemenea și în partea din spate modelul de serie va suferi câteva modificări.

În ceea ce privește motorizarea, noul Aston Martin Rapide va avea un motor de 6.0 litri V12, cu o putere de aproximativ 500 CP, și transmisie ZF automată cu șase trepte.

Noul Aston Martin Rapide va fi lansat oficial la începutul anului 2009, cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva, iar primele livrări către clienți vor începe din 2010. Prețul este estimat la 150.000 Euro.

 
 
Citește și:
› Daimler își mărește participația la Aston Martin ...05/08/2014
› Aston Martin Lagonda, un supersedan confirmat oficial pentru 2015 ...29/08/2014
› Aston Martin V12 Vantage S Roadster, cea mai puternică decapotabi ...16/07/2014
› "Drive the Change" - noul slogan Renault ...21/09/2009
› Lexus LS, IS și GS pentru 2010 - în premieră la Frankfurt IAA 200 ...18/09/2009
› Volkswagen Golf 6 R - cel mai puternic Golf din toate timpurile - ...16/09/2009
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.