Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Alexa va a fi integrat în automobilele BMW și MINI

Alexa va a fi integrat în automobilele BMW și MINI

Publicat în data de: 01 Octombrie 2017
Categorii: Bmw, Mini, Tehnologie, Stiri.
 

BMW Group extinde în mod sistematic capacitățile de conectare inteligentă ale automobilelor sale prin integrarea Amazon Alexa, asistentul personal cu control vocal de la Amazon, în toate modelele BMW și MINI de la mijlocul anului 2018.foto-alexa va a fi integrat in automobilele bmw si mini
Includerea inovatoare a unui serviciu vocal bazat pe cloud va permite clienților BMW Group să acceseze, prin simpla interacțiune vocală, o varietate de servicii, funcții de divertisment și facilități de cumpărături în timp ce se deplasează. Zeci de mii de „skill-uri” (așa cum Amzaon numește aplicațiile pentru Alexa care pot fi accesate de la dispozitivele Echo) vor fi acum disponibile și pentru utilizare în automobil.

Un skill BMW Connected pentru Alexa a fost disponibile din septembrie 2016. Aceasta a permis utilizatorilor BMW Connected din SUA, Germania și Marea Britanie să-i ceară lui Alexa să verifice informațiile despre automobil, precum statusul încărcării sau nivelul combustibilului, ori să-și controleze automobilul prin Remote Services din confortul domiciliului. De asemenea, Alexa face posibilă consultarea programărilor sau a rutelor programate și timpii de plecare cu ajutorul agendei de mobilitate BMW Connected. Disponibilitatea Alexa în automobil face posibilă utilizarea funcțiilor de care se bucură acasă și în timpul deplasării.

"Prin acest pas de integrare Alexa în modelele noastre de la mijlocul anului 2018, BMW și MINI vor forma o parte mai intrinsecă a stilului de viață digital al clienților noștri", a subliniat Dieter May, vicepreședinte executiv BMW Group pentru Servicii Digitale și Modele de Business. "Controlul vocal a apărut inițial în automobilele BMW Group cu mulți ani în urmă, iar acum îmbunătățim funcționalitatea acestuia prin adăugarea unui ecosistem digital, care va deschide o gamă variată de noi posibilități pe care clienții le pot avea acces rapid, ușor și în siguranță".

Astăzi, 8,5 milioane de modele BMW Group din întreaga lume sunt deja conectate. Numărul mare de servicii și funcții de infotainment care pot fi controlate prin comenzi vocale în modelele BMW au deschis drumul pentru viitoarele opțiuni de conectivitate și noile servicii digitale. Un smartphone nu este necesar pentru a beneficia de Alexa în automobil, deoarece toate modelele BMW și anumite automobile MINI sunt echipate cu o cartelă SIM încorporată. Furnizarea accesului online oriunde și oricând permite integrarea perfectă a Alexa.

De exemplu, în timp ce se deplasează, clienții pot afla, prin comandă vocală, ce filme rulează la cinematograful local, pot asculta playlistul preferat sau pot afla starea vremii la destinație. De asemenea, Alexa poate afișa conținut relevant pentru anumite skill-uri pe ecranul central din automobil.

"Suntem încântați să colaborăm cu BMW pentru a oferi conducătorilor auto experiența Alexa", a declarat Ned Curic, vicepreședinte Alexa Automotive. "Folosirea vocii pentru a vă bucura de conținut și pentru a interacționa cu Alexa face ca o experiență de conducere deosebită să fie și mai bună. Abia așteptăm clienții BMW să încerce acest lucru."

Conexiunea inteligentă între automobil și punctele de contact digitale ale utilizatorului se transformă, prin urmare, într-o nouă dimensiune atât la BMW, cât și la MINI. De la mijlocul anului 2018, Amazon Alexa va fi disponibil în toate automobilele BMW și MINI din SUA, Marea Britanie și Germania.

 
 
Citește și:
› BMW M Performance Parts Concept, în premieră la Goodwood ...15/07/2018
› Întâlnire între tradiție și viitor la Concursul de Eleganță Sinai ...08/07/2018
› Producția noului BMW Seria 8 Coupe a început ...06/07/2018
› MINI electric, primele detalii ale modelul de serie ...15/07/2018
› Noul MINI Hatch și noul MINI Cabriolet debutează în România cu un ...03/06/2018
› Înapoi în viitor: Clasic Mini Electric ...01/04/2018
› Apple CarPlay și Android Auto pe toate mașinile Mazda ...19/07/2018
› Audi și Hyundai vor colabora pentru dezvoltarea propulsiei cu hid ...02/07/2018
› Motorul PSA cu trei cilindri a primit premiul Motorul Internation ...16/06/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.