Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Alegere baterie auto - Criterii de selecție pentru acumulatori auto

Alegere baterie auto - Criterii de selecție pentru acumulatori auto

Publicat în data de: 10 August 2018
Categorii: Stiri, Advertorial.
 

Alegerea unei baterii auto presupune cunoașterea în profunzime a detaliilor tehnice specifice mașinii, dar și părerea unui specialist în domeniu, pentru a primi o recomandare personalizată, în funcție de autoturism.foto-alegere baterie auto - criterii de selectie pentru acumulatori auto
Selecția unui model optim nu este definită întotdeauna de preț deoarece nu mereu se aplică ipoteza calității în funcție de prețul mai ridicat.

Sfaturi pentru alegerea bateriei auto potrivite
Bateriile auto trebuie să fie compatibile cu caracteristicile esențiale ale mașinii, respectiv: capacitatea cilindrică, dotări, dar și tipul combustibilului. Este componenta vitală a mașinii, care asigură o funcționare optimă a sistemului electric. Astfel că, este aleasă în funcție de:
- Amperaj. Amperi (Ah) reprezintă capacitatea de stocare a electricității. Amperajul este unul dintre principalele criterii de selecției a unei baterii auto, iar acesta se stabilește în funcție de indicațiile precizate în manualul mașinii. Este general valabil faptul că o baterie cu o capacitate prea mică nu va putea face față unui motor cu o capacitate prea mare.
- Dimensiuni. Dimensiunile bateriei sunt și ele specificate în manualul automobilului, însă se pot afla și prin măsurarea directă a bateriei originale. În caz contrar, dacă nu sunt verificate dimensiunile corecte, rămâne doar o investiție nejustificată.
- Poziționarea bornelor. Ca și în cazul dimensiunilor bateriei, poziționarea bornelor poate fi cunoscută în urma unei analize a bateriei originale. În funcție de polaritatea unei baterii auto, acestea se clasifică astfel: baterii auto pozitiv (stânga) și baterii auto pozitiv (dreapta). Polaritatea pozitiv-dreapta face referire la semnul plus (+) și este poziționat în partea dreaptă a bateriei.
- Tensiunea bateriei. Tensiunea de lucru se alege tot în funcție de tipul autovehiculului deoarece pentru mașinile cu motor și dimensiuni mici sunt recomandate bateriile de 12 V, iar pentru mașinile mari, SUV-uri sau autobuze sunt recomandate bateriile de 24 V.
- Mod de fixare. Se afla printr-o evaluare a bateriei originale, prin informații ce țin de dimensiuni și poziționarea bornelor.
- În funcție de rezistență. Având în vedere că temperaturile scad și până la -20 de grade Celsius pe timpul iernii este important să alegi o baterie rezistentă la frig, modele care să ofere o rezistență crescută a ciclurilor de pornire la rece.

Cum se întreține o baterie auto
Durata de viață a bateriei auto ține cont și de modul în care aceasta este întreținută de către proprietarul mașinii. Pentru o întreținere adecvată este recomandat să:
- Eviți pe cât posibil să oprești motorul atunci când staționezi pentru perioade scurte de timp;
- Să oprești și toți consumatorii de electricitate în momentul în care oprești și parchezi mașina;
- Verifici în mod periodic tensiunea bateriei, pentru a te asigura că are în permanență minimum 12,5 V.;
- Să cureți suprafața bateriei exterioare în mod constant cu ajutorul unei lavete din microfibră antistatică;
- Dacă nu folosești mașina pentru perioade lungi de timp, respectiv ani, să încarci bateria și sa o depozitezi într-un spațiu uscat, ferit de umezeală și de lumină.

 
 
Citește și:
› Ce este mai avantajos sa alegi? Un credit auto sau un leasing aut ...01/04/2019
› Despre consumul real al masinii ...29/03/2019
› Ce înseamnă EGR, ABS, ESP, ECU, GPS, Lambda? ...28/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.