Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Acciza la carburanți rămâne, dar Guvernul promite măsuri de sprijin pentru transportatorii "corecți"

Acciza la carburanți rămâne, dar Guvernul promite măsuri de sprijin pentru transportatorii "corecți"

Publicat în data de: 27 Martie 2014
Categorii: Carburanti, Stiri.
 

Acciza de 7 eurocenți la carburanți va fi introdusă de la 1 aprilie, dar Guvernul promite și un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecți, neimplicați în acte de evaziune fiscală să-și recupereze o parte din aceste cheltuieli.foto-acciza la carburanti ramane dar guvernul promite masuri de sprijin pentru transportatorii corecti
Guvernul a anunțat că va introduce un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecți, neimplicați în evaziune fiscală, să-și recupereze o parte importantă din suma aferentă accizei suplimentare de 7 eurocenți pe fiecare litru de carburant, a afirmat premierul Victor Ponta.

"O avem în buget, o aplicăm, am discutat împreună cu Petrescu și Șova (ministrul Finanțelor și cel al Transporturilor-n.r.) cu reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor, pentru că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea, iar, pe de altă parte, să combată concurența neloială și evaziunea fiscală", a declarat ieri Victor Ponta.

Guvernul va adopta un set de măsuri prin care "transportatorii corecți, cu facturi" să poată recupera o parte importantă din acciza care urmează să fie introdusă la carburanți din luna aprilie.

Președintele Traian Băsescu i-a transmis marți o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi cere să renunțe la acciza de 7 cenți la carburanți, punctând că prin această măsură s-ar pune o presiune prea mare și inutilă pe economie și pe consumatori.

Efectele acestei creșteri, cu 42 de bani a litrului de benzină și motorină, se vor concretiza într-o majorare a prețurilor care va genera inflație, precum și o scădere a consumului, atât la nivelul cetățeanului, cât și al societăților comerciale.

În cazul transportatorilor, creșterea accizei cu 7 eurocenți pe litru va duce la pierderea competitivității la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, a mai spus Președintele.

De la 1 aprilie 2014, când va intra în vigoare noua acciză de 7 eurocenți pe litru, carburanții se vor scumpi cu circa 40 de bani pe litru.

De la începutul anului, accizele la benzină s-au majorat cu 19,6%, iar cele pentru motorină cu 20,9%. La acestea, Guvernul Ponta va adăuga o acciză suplimentară de 7 eurocenți pentru fiecare litru de carburant, pentru a strânge bani care „să fie folosiți în proiecte de infrastructură rutieră”.

 
 
Citește și:
› Monitorul Prețurilor Carburanților ...01/07/2019
› Carburanții s-au SCUMPIT din nou ...14/10/2017
› OMV lansează noua benzină MaxxMotion 100plus ...11/06/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.