Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți 3 sezoane de Formula E și 3 titluri pentru Renault

3 sezoane de Formula E și 3 titluri pentru Renault

Publicat în data de: 07 August 2017
Categorii: Renault, Motorsport, Stiri, Electric.
 

Renault își continuă dominația în al treilea sezon al campionatului de Formula E. Performanța și energia Renault e.dams au fost recompensate în mod corespunzător cu al treilea titlu câștigat de echipă în cadrul campionatului FIA de Formula E.foto-3 sezoane de formula e si 3 titluri pentru renault
În primul sezon, Renault e.dams a câștigat titlul la constructori și a repetat performanța în anul următor. Prin câștigarea unui al treilea titlu consecutiv în Montreal, la ultima cursă, echipa își reconfirmă supremația.

În ceea ce privește participarea lui Sébastien Buemi, acesta a pierdut titlul de pilot în primul an la o diferență de un punct, însă l-a obținut anul următor, în finala de la Londra, după o cursă impresionantă.

În acest an, Renault e.dams a reușit încă o dată să câștige cu șase victorii din douăsprezece curse, atingând un nou record și fiind singura echipă care înscrie puncte în fiecare etapă. Gata să pună în joc titlurile sale, echipa și Sébastien Buemi se impun încă din etapa care deschide campionatul la Hong Kong, reușită urmată și de alte succese la cursele din Marrakech și Buenos Aires.

Renault e.dams și pilotul elvețian aduc victoria și în Monaco, unde Buemi pornește din pole position, primul din acest sezon și se impune ca lider necontestat.

În săptămâna următoare, la Paris, Sébastian aduce prima victorie pe terenul celor de la Renault e.dams. El listează o altă reușită în palmaresul său în a două cursă de la Berlin, a șasea din opt etape.

În același timp, Nico Prost permite în mod constant echipei să se apropie de titlu prin câștigarea unor puncte valoroase la fiecare etapă, devenind singurul pilot care a realizat acest lucru.

Cursa pentru titlul de piloți a fost foarte strânsă în finala de la Montreal. Doar 18 puncte îl separau pe Sébastien Buemi de rivalului său, Lucas Di Grassi înainte de ultima cursă.

Echipa a trăit un moment foarte greu sâmbătă cu accidentul lui Sebastian în sesiunea de antrenamente și descalificarea lui ulterioară, iar ghinionul s-a repetat duminică, cu o cursă dificilă pentru ambii piloți.

Renault, pionier și lider al vehiculului electric european, s-a angajat în mod oficial în 2013 ca partener tehnic în noul campionat de monoposturi 100% electrice, Formula E.

Implicarea Renault merge mai departe, devenind sponsor principal al echipei e.dams, co-deținută de Alain Prost și Jean-Paul Driot, înainte de începerea primului sezon care se deschide la Beijing în septembrie 2014.

Cu acest parteneriat, Renault este pe deplin angajat într-o disciplină complet inedită și mai ales inovatoare, cu dorința de a valoriza expertiza sa dublă, atât pentru motoare de curse, cât și pentru vehiculele electrice.

Angajamentul și succesul în această disciplină sunt în mod incontestabil un accelerator de dezvoltare pentru domeniul electric.

Renault ZOE a prezentat în acest an conceptul e-sport în cadrul Salonului Auto de la Geneva, o versiune supraalimentată a modelului său de succes datorită tehnologiei din Formula E.

Formula E este un campionat inovator și datorită colaborării cu fanii competiției care se pot implica votând pilotul preferat și oferindu-i un plus de energie.

Investind în orașele cele mai captivante și dinamice, Formula E adună constructori de prim rang și demonstrează că este o competiție serioasă și foarte respectată în lumea motorsportului.

Sosirea anunțată a altor producători, cum ar fi Porsche sau Mercedes, pentru sezoanele 5 și 6, confirmă valoarea acestui domeniu în viitor.

Renault e.dams au obținut un total de 268 de puncte pentru a câștiga al treilea titlu.

Sebastian adună un total de 157 de puncte și șase victorii, iar Nico 92 de puncte.

Echipa Renault e.dams mulțumește partenerilor săi, HP, Richard Mille, Lemo, Julius Baer și 8JS pentru angajamentul și sprijinul lor pe tot parcursul acestui sezon, susținere care a contribuit în mod semnificativ la succes.

Renaut e.dams se întoarce sezonul viitor pentru noi emoții și noi reușite.

 
 
Citește și:
› Renault ZOE primește un nou motor electric ...08/07/2018
› Renault pregătește un Dacia Duster în stil Coupe ...30/06/2018
› Noul Renault MEGANE R.S., disponibil și în România ...13/05/2018
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› BMW revine la Le Mans cu premiera mondială a noului BMW Seria 8 C ...14/05/2018
› Noul BMW M5 MotoGP Safety Car este liderul flotei Safety Cars din ...19/03/2018
› MINI electric, primele detalii ale modelul de serie ...15/07/2018
› Renault ZOE primește un nou motor electric ...08/07/2018
› Audi și Hyundai vor colabora pentru dezvoltarea propulsiei cu hid ...02/07/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.